logo
Hovedmeny


Bodø for dummies
Av Arne Kristian Nordhei og Trond Dalhaug, turneringsledere NM 2009, 29. September 2009 13:59
Sist endret 29. September 2009 15:35
 

Bodø er Nordlands hovedstad og har drøyt 45000 innbyggere. Ingen stor by, men den har mye å by på. I år arrangeres Norgesmesterskapet for første gang i Bodø, samtidig som klubben fyller 10 år. Vi er svært stolte av å ønske alle sammen velkomne til Bodø.


Thon Nordlys Hotell og Gründer

NM arrangeres på Nordlys Hotell, i øverste etasje. Mange av deltakerne bor på hotellet, mens andre har valgt andre hoteller. SAS-hotellet, som noen har valgt, ligger bare 100 meter unna. Midt mellom disse to hotellene ligger det offisielle hangout-stedet Gründer. Under ser du tidsskjema for fredagens oppvarming / lagturnering.

Bodø Lufthavn

De aller fleste ankommer Bodø på fredag med fly. Vi er så heldige (?) i Bodø at flyplassen ligger svært sentralt. Når du ankommer Bodø har du tre valg; enten går du (tar ca 15-20 minutter), eller så tar du drosje eller buss (sentrumsrunden). Kartet under viser hvordan drosjen vil kjøre deg fra Bodø Lufthavn til Thon Hotel Nordlys (2.3 km i følge gulesider.no). Som du ser kan man ta en liten snarvei om man går.

Shopping

Bodø sentrum er relativt lite, og du får lett oversikt. På bildet under ser du hvordan du kan gå for å komme deg fra spillelokalene til Glasshuset, en innebygd gågate med en del butikker. Glasshuset er omtrent midt i sentrum. Butikker og utesteder finnes stort sett i kort avstand til Glasshuset, du behøver sjelden gå langt. Bildet viser også jernbanestasjonen for de av dere som kommer med tog.

Turist

Bodø by er nok ikke veldig spennende for deg som kommer fra en skikkelig storby, men når Bodø presenteres i turistbrosjyrer så er det gjerne naturen som trekkes fram. Nå får de fleste ikke så god tid til å farte så mye rundt omkring, men visitbodo gir en fin oversikt over de flotteste stedene. Stikkord: Saltstraumen, Kjerringøy, Væran, havørnspotting, toppturer...

Flere tilreisende har bestemt seg for å dra til Norsk Luftfartsmuseum (flymuseumet) fredag ettermiddag. Med Espen President og Thorleif i spissen går turen fra Thon Hotel Nordlys klokken 13:00. Få med deg flysimulatoren og edderkopputstillingen!

Utelivsguide

En ung og ambisiøs Bodøpolitiker uttalte en gang under diskusjon om skjenketider at Bodø måtte bli Nordens Barcelona, ettersom Tromsø hadde fått den noe overambisiøse betegnelsen Nordens Paris. Dette er selvsagt tullball, men skjenketidene er i alle fall så liberale som de kan være ihht norsk lov (dvs at kranene stenger kl 0300 i helgene de fleste plassene).

Om vi ikke akkurat er Nordens Barcelona, så har vi da nok av uteplasser som er verd å nevne for backgammonspillere som vil kjenne litt på Bodøånden (på godt og vondt), så alle bør kunne finne noe for sine preferanser. Vi guider deg her litt på veien, resten må du finne ut av på egen hånd. Et godt tips for helga er å lytte til erfarne Bodøværinger (og Karl Frogner).

Gründer
Hjemmeside
Hvor: I moloveien, 50m fra spillelokalene.
Hvorfor: Offisiell hangoutplass med backgammonpriser, spillevennlig lokale, god backgammonstemning fredag og lørdag (stengt søndag).
Se opp for: Hustlere, unge velkledde damer og menn på champagnefylla.

Bryggerikaia
Hjemmeside
Hvor: På kaikanten (følg kaia fra Gründer, forbi Havna gatekjøkken og over en parkeringsplass)
Hvorfor: God mat (aktuelt på søndag, tørrfisken anbefales), populær plass hvor alle går
Se opp for: Pianospiller på lørdagskvelden (covercharge)

Top 13
Hvor: I toppetasjen på SAS-hotellet, rett ovenfor gata fra Gründer
Hvorfor: Fantastisk utsikt over byen og innseilingen til havna

Piccadilly
Hjemmeside
Hvor: Rett ved busstasjon (i en sidegate opp fra storgata)
Hvorfor: Byens eneste ordentlige pub, liten plass med god pubstemning
Se opp for: Noen av stamgjestene, jazzmusikk

Public
Hvor: I sjøgata, gå ned til venstre fra øvre utgang av glasshuset (ved torget), og du finner Public på hjørnet
Hvorfor: Byens eneste rockepub, relativt bra musikk
Se opp for: Biljardkø i øyet på tur til toalettene (her er det trangt)

Norlænningen
Hjemmeside
Hvor: I torggata, ta til høyre fra øvre utgangen av glasshuset og du finner plassen etter ca 30m.
Hvorfor: Her treffer du den nord-norske folkesjela, lett å komme i kontakt med ekte norlænninger fra hele fylket (og fiskere med landligge), dansing på bordene.
Se opp for: Bontjyver fra dalstrøka innafor, trubadurer, rogalendinger på karaokekjøret

Plaske i vannet?

Noen skal ha det til at høsten har kommet, men det er ingen hindring. Hvis du vil ta deg et bad kan vi anbefale sentrumsnære Bystranda (Breivika) eller kritthvite Ausvika. Hvis du heller vil bade innendørs anbefaler vi Nordlandsbadet, et flott badeland med mange basseng samt spa. Hvis du skal slå ihjel noen timer mandag formiddag bør du unne deg selv litt luksus. Hvis du vil bade på fredag må du gjøre det ute, for bassenget er stengt fram til og med søndag.

Gå deg en tur!

Innimellom slagene får du kanskje tid til å gå deg en tur. Rusle ut på moloen og la vinden ruske deg litt i håret, se på båtene og hør måkene skrike.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND