logo
Hovedmeny


Merit Open
Av Farzin, 21. November 2014 14:20
Sist endret 21. November 2014 14:31
 
Backgammon ved Middelhavet


Jeg hørte om turneringen første gang fra en backgammon spiller på Gridgammon. Han åpnet en „chat window« og spørte meg om jeg hadde lyst å delta i en satelitt turnering for Merit Open og sendte meg linken. Det var da begynte jeg å tenke til å delta i denne turnering. Satelitten var en 8 spiller turnering . Jeg vant sateliten som dekket entry fee (€400) + 3 natter overnatting på spillested hotellet.

Reisen var gjennom London som took 4:30 time fra London til Larnaca. Vi hadde fått beskjed at det blir gratis transport fra flyplassen til hotellet. På Larnaca flyplassen fant jeg en man med et ark som stod Merit Open backgammon på.(på arket ikke på mannen:)) . Vi gikk i bussen som var allerede full av spillere fra forskjellige land. Reisen fra flyplassen til hotellet tok ca. 2 timer. Hotellet var et fint 5 stierne hotel . Vi var velkommen av hotellresepsjonist med ordet „khosh Galdi«. Det betyr velkommen.

Etter vanlig „check in „ formalitet på hotellet ,gikk jeg til å sjekke spillelokalet. Det var fult av backgammon spillere opptatt med jackpot og warm up kamper.

Dagen etter var det warm up turnering igjen + registering. Entry til warm up turnering var free for alle registerert spillere og vinneren fikk free overnatting på hotellet til neste år turnering. Trekningen ble gjørt manuelt ikke av pc. 306 navn ble trekket av David et 6 år barn fra England.

Turneringsformat var Double Elemination ,13 poeng i vinnereside og 9 poeng i fighters. De som vant første runde skulle spille en runde til på samme kvelden og De tapere skulle vente til neste dag for å begynne i Fighters Bracket. Jeg tapte min først kamp,så hadde god tid til å legge meg og forbrede meg til neste dag. Vel, Det hjalp ikke så mye for jeg tapte min først kamp i fighters også. :) Etter på ble Jackpot og litt drikke.20, 50 og 100 Euro Jackpotter var arrengert hele dagen. Total av ca. 150 jackoptter ble spilt.

Mochy sin Quiz var også spennende med en god del folk som deltok i den. 10 spørsmål og jeg klarte 6. Vinneren fikk €450 .

I tillegg til Gratis måltid på hotellet ,serverte de mat , frukt og småkaker på spillelokalet hele dagen. Drikke av alt typer (brus, juice ,vin ,øl og brennevin var servert også gratis.

Vanlig pris på hotellet kostet ca. kr. 1100 per natt ,men for backgammon spillere kostet ca. kr.700. En god del spillere hadde reservert hotel nærheten spillestedet og prisen varierte fra 40 , 50 og 60 Euro per natt.

Temperaturen var ca. +24 og mange spillere koste seg med å ta en svømme tur i sjøen. Totalt av 306 spillere deltok i turneringen med en god del kjente spillere fra Danmark,USA,Japan og andre steder . 235 i Champions og 71 i Intermediate. 104 lag i Doubles og 32 lag i superjackpot. På søndag begynte Last Chance.

Avslutningsseremonien var veldig bra med live drikke , live musikk og dans.

Overalt en veldig bra turnering med veldig god backgammon stemning. jeg anbefaler det sterk.

Disse er noen av de kommenter jeg fikk fra flere folk da jeg sa at det var en god turnering : «Det var mye bedre en god» , « Det beste turnering jeg har vært» , «Skal bestille billett til neste år i morgen ».

Jeg tok noen bilder med Iphone som var ikke av veldig gode kvalitet.

For bilder og video besøk denne linken.

ttps://tr-tr.facebook.com/MeritBackgammonTournament

mvh




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND