logo
Hovedmeny


Paragrafrytterne suverene Oslomestere
Av Fred Westerby, 23. November 2014 09:59
Sist endret 23. November 2014 19:01
 
Allerede i nest siste runde ble spenningen utløst. Paragrafrytterne satte skapet på plass da de slo en av utfordrerne - Hannas Hustlers - hele 3-0. Omtrent samtidig tapte den aller hardeste utfordreren Torshovs nydannede bg-selskab sin kamp. Dermed var lagseriemesterskapet høsten 2014 avgjort. Toppscorer ble Terje Pedersen fra The Underdogs med 8/10.


Paragrafrytterne vant på sin jevnhet
Vinnerlaget besto av Roy Eikseth, Stein Welle, Johnny Kurisaki Tønnessen, Zoran Krogstad, Stein Kulseth og Henning Roschberg. Et pussig poeng er det at lagets toppscorer Roy Eikseth tapte flest kamper (2 av 8), mens de andre på laget tapte én kamp eller ingen (lagets kaptein Stein Welle tok 5/5). Det er bare å bøye seg i støvet.

Torshovs holdt unna til udelt andreplass
Hannas Hustlers hadde en tøff oppgave da de møtte Torshovs nydannede bg-selskab i siste runde. Hvis de skulle dele andreplassen, måtte de slå dem 3-0. Men det ble stikk motsatt. Torshovs toppscorer ble Sondre Rike (6/8). Lagets kaptein Mariann Modalen gjorde jobben med 4/5, mens Håkan Åkerstrand vant de to gangene han var i ringen. Are Elgåen debuterte på laget med sterke 3/4.

imponerende innspurt av The Underdogs
Etter fire runder hadde "bikkjene" puslete én lagseier. Men så fikk de los og tok hele fem lagseire på de siste seks rundene med lagkaptein Terje Pedersen halsende helt i teten. Innspurten førte The Underdogs opp på en fin tredjeplass i høstens serie.

Terje Pedersen klar toppscorer
For første gang kan The Underdogs smykke seg med at de har toppscoreren. Det er ikke overraskende at nettopp Terje Pedersen greidde den bragden med 8/10. Han kom på 3. plass på vårsesongens toppscorerliste. Men aller nærmest å bli første toppscorer fra The Underdogs var Ronny Sandvik i lagets aller første sesong (våren 2013). Faktisk kunne Ronny dengang ha hvilt seg til tittelen ved å stå over siste runde.

Heller ikke Terje prøvde å hvile seg til toppscorertittelen. Han spilte sisterunden og vant den også, selv om han lå under både 0-6 og 4-9 underveis. De to kampene som Terje tapte var pussig nok mot samme mann. Og det er kanskje ikke så rart at det var vinnerlaget Paragrafrytternes toppscorer Roy Eikseth som klarte den bragden.

Stor forskjell mellom topp og bunn
Mye mer kunne kanskje sies om høstens serie. Men denne skribent ser ingen grunn til å dvele ved kamper og plasseringer lenger nede på tabellen. Og så kan dere jo lure på grunnen.

Alle detaljer om Osloserien finner du her.

Fred Westerby
Leder i seriekomitéen



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND