logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes tapte, men leder fortsatt
Av Fred Westerby, 28. April 2015 04:44
Sist endret 30. April 2015 03:14
 
Begge lagene i teten tapte. Resten av feltet kommer nå bakfra som sultne ulver.


Flintstones fikk revansj
Fred &the Flintstones manglet begge sine norgesmestere da de fikk besøk av serieleder Ringnes med påfyll. Men i backgammon er ingenting avgjort på forhånd. Trekningen ga revansjeoppgjør mellom Fred Westerby og Karl Frogner (som også møttes i første kampen mellom lagene). Eirik Magne Johansen trakk Christopher Hedberg, mens Flintstones reserve Morten Bjellås skulle opp mot Marianne Husum.

Fred (undertegnede) plukket det første poenget mot Karl. I andre parti får jeg en liten nesestyver. Kuber i neste parti i en nesten tre-mot-tre-kast-stilling. Bare høy og 1 i tre kast på rad forandrer stillingen min til 4 kast. Tror det er litt over 2%. Karl tar, jeg tar av to brikker og har en 100% to-kast-stilling. Men Karl kaster 22. Plutselig er det jeg som må ha minst 22. Får det ikke og Karl leder 2-1. Ledelsen øker til 3-1 og 4-1 da jeg må (tror jeg) droppe et par ganger. Men større forskjell enn disse tre poengene blir det ikke mellom oss. Karl dropper en kube (2-4), men spiser den neste kuben. Endelig får jeg til et angrep. Lukker boet og vinner gammon. Jeg leder 6-4. I neste parti får jeg Karl på bar mot fem-punkts bo hvor 4-punktet er åpent. Og jeg har høyt anker (på 4 tror jeg). Karl overrasker meg med å ta. Jeg trenger 5 eller 6 for å kommer over hans prime og hjem. Men de kommer ikke og jeg legger en blott på 4 i steden for å brenne (flere) brikker. Har en bygger til eventuelt å dekke i neste kast. Men akkurat da får Karl 4 (og noe), kommer ned, treffer og ut. Jeg danser så lenge at han tar meg igjen i løpet og kan gi en rekube som jeg må droppe. Ja, ja, det var den moroa. 6-6. Men i neste parti går det bedre. Husker ikke noe av partiet, men har notert at det blir 8-6 til meg. Pause.

Etter pausen kommer Karl sterkt tilbake. Han kuber, jeg tar, Karl vinner gammon. 10-8 til Karl. Så er det jeg som får en dropp (10-9 til Karl) og deretter en take hvor jeg vinner singel. 11-10 til meg. Deretter må jeg droppe til 11-11. I neste parti forventer jeg at det skal bli avgjort, men ingen kuber. Spillet svinger mye og vi spiller på udoblet gammon omtrent annen hver gang. Til slutt løser det seg opp i et spill hvor begge står med anker og venter på skudd. Karl må strippe stillingen sin og har brent mange brikker. Da finner jeg det for godt å kube, trolig alt for seint. Han dropper. Jeg er først til Crawford med 12-11.

Crawfordpartiet blir et monsterparti. Karl får etter hvert bakspill hvor han dekker halve mitt bo. Jeg velger å slå flere av hans brikker tilbake, primært for at han ikke skal få bygget mer enn de to punktene i eget bo. Men strengt tatt har jeg jo ikke peiling på hvordan dette skal spilles. Men det er ikke så lett for Karl heller. På et tidspunkt må han gå fra mitt 3-punkt. Det er kanskje da jeg får monsterkastet 11 og kan ta 3-punktet. Etter hvert får jeg alle hjem og begynner å ta av. Han må gi opp mitt 2-punkt. Trolig gjør jeg en stor feil da jeg ikke tar 2-punktet med 31. Men jeg likte ikke stillingen som ville oppstå og tenkte som så at "jeg trenger ikke gammon". Det straffet seg litt ettersom jeg må legge en blott der senere. Men Karl får ingen 1-er. I neste kast rydder jeg opp, men har en veldig sårbar stilling med tre på 4-pkt og tre på 3-pkt. Karl har anker på 1. Regner med å gi skudd i neste, men det går verre enn som så. Kaster 42, tar av en og må spille siste 4/2. Dobbeltskudd. Men jeg kan tydeligvis gå på vannet i dette partiet. Karl får 65. I neste kast får jeg et kast som er like godt som det forrige var dårlig, høy og 1. Tar av en blott og dekker neste blott med 3/2. Deretter gir jeg ikke flere blotter og vinner greitt. 1-0 til Flintstones.

Morten Bjellås tar tidlig en god ledelse mot Marianne Husum. Marianne stritter imot, men Morten får stadig gode kast (i følge ham selv) og vinner til slutt greitt. Flintstones har fått sin andre seier på rad.

For Eirik Magne Johansen og Christopher Hedberg gjelder det nå ære (men neppe berømmelse). De har bare møtt hverandre to ganger før (i 2013) og begge gangene har Christopher vunnet. Eirik Magne skulle nok gjerne hatt revansj, men også denne gangen blir "Chris" for sterk. Han tar sin andre seier i årets lagserie og retter litt opp en puslete statistikk. Men lagkampen vinner Flintstones 2-1.

Paragrafrytterne i god galopp igjen
Hannas Hustlers var klare til å gripe sjansen og gå til topps på tabellen hvis lederlaget Ringnes skulle tape. Men selv om superkvinnen Hanna Thorsen slo Johnny Kurisaki Tønnessen og tok sin fjerde strake seier, gikk det ikke veien. Superhustlerne Hans Liby og Jostein Flood tapte noe overraskende begge to mot hhv Roy Eikseth og Stein Kulseth. Dermed forblir tabelltoppen uendret, mens Paragrafrytterne startet vandringen oppover tabellen hvor det nå er tett som hagl.

Kampen om tredjeplassen
No-double No trouble lå på tredjeplass før kampen og var beredt til å kjempe for den. Men Torshovs to norgesmestere ville det annerledes. Sondre Rike slo Mikkel Alm, mens Tore Eklund Fredriksen slo Christian Andersson. Da hjalp det ikke No-double stort at Are Elgåen påførte Mariann Modalen et nytt surt tap. Torshovs vant 2-1 og overtok tredjeplassen, mens No-double rykket ned til sjette og nest siste plass. Men det er som nevnt tett som hagl.

Toppscoreren
Selv med tap i de to siste rundene er Karl Frogner fortsatt på toppen med 7/9. Men nå puster Sondre Rike, den skøyerfanten, ham i nakken med 6/8. Tre spillere har 5/8, mens én har 5/9.

Neste runde 30.4.2015
Ringnes med påfyll - Paragrafrytterne
Torshovs nydannede bg-selskab - Hannas Hustlers
The Underdogs - Fred &the Flintstones
No-double No trouble har spillefri.

Ringnes får det ikke lett når de møter Paragrafrytterne som er i full galopp igjen. Torshovs mot Hustlerne blir et oppgjør mellom to storlag, og kan gå begge veier. The Underdogs kan blande seg inn i medaljekampen med seier. Men de møter Flintstones som har kommet i siget. Spennende runde!

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

En liten bruksanvisning for Osloseriens sider finner du i referatet fra 7. runde.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.

Referat fra 7. runde kan du lese her.

Referat fra 8. runde kan du lese her.

Referat fra 9. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND