logo
Hovedmeny


Osloserien - Hannas Hustlers overtok ledelsen
Av Fred Westerby, 3. Mai 2015 11:19
Sist endret 3. Mai 2015 11:27
 
Hustlerne vant den viktige kampen mot Torshovs nydannede bg-selskab. Dermed passerte de Ringnes med påfyll på bedre score. Men allerede mandag 4. mai kan Ringnes overta ledelsen igjen. Da skal de spille en utsatt kamp.


Superhustlerne slo tilbake
Superhustlerne Jostein Flood og Hans Liby hadde kanskje mesket seg med litt kryptonitt før kampen. Kostholdet var nok misskjøttet før forrige kamp hvor de begge tapte. Men hva gikk det av Hanna Thorsen? Hadde hun knyttet én skolisse fra to forskjellige sko sammen? Hun gikk på sitt første nederlag for sesongen. Det førte Sondre Rike inn på delt topp på toppscorertabellen.

De to på Torshovs lag som fikk unngjelde for superhustlernes kryptonittbruk var Tore Eklund Fredriksen som tapte for Jostein og Mariann Modalen som tapte for Hans.

En kamp om - ingenting
Trekningen ga undertegnede (Fred Westerby) samme motstander som i første kamp, Ronny Sandvik. Etter fire partier stod det 8-0 til Ronny. Det lignet ubehagelig på noen av mine andre seriekamper. Men så var det min tur. Dropp og 8-1. Take, vunnet gammon til meg og 8-5. Dropp. 8-6. Deretter vant jeg to poeng og det var endelig uavgjort 8-8. Så tok vi to poeng annen hver gang til 12-12. Crawfordpartiet ble spesielt. Begge stod med anker på motstanderens 1-punkt. Begge måtte gå helt hjem med resten og til og med gå fra 6-punktet. En eller annen, trolig jeg, måtte gå fra ankeret. Hvordan det hele skjedde på slutten, husker jeg ikke. Men det falt ikke ut til min fordel. 13-12 til Ronny og 1-0 til The Underdogs.

André Rognes trakk Grethe Welle. For en gangs skyld var det André som måtte vente på motstanderen. Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. Vel igang var det André som etter hvert tok en komfortabel ledelse. 2-7 og 3-11 lå Grethe etter. Men så kom hun tilbake og hadde 7-11. 8-12 ble det ogå. Men i Crawfordpartiet vant André. 1-1 i lagkampen.

Eirik Magne Johansen hadde trukket hjemmelagets kaptein Terje Pedersen. De satt i den ene enden av langbordet. Grethe og André i den andre. Ronny og jeg i midten. Siden Grethe ikke hadde sett Eirik Magne på en stund, og Eirik Magne nylig hadde vært på rundtur i Nord- og Sør-Amerika, ble det mye snakk fra den ene enden av langbordet til den andre. Grethe klarte (som kvinner flest) å gjøre to ting samtidig. Dermed både kom hun sist, snakket mest, spilte samtid og ble først ferdig.

Eirik Magne derimot, han kom først, snakket, spilte, snakket og snakket (med Grethe), spilte litt innimellom og snakket. Kampen mellom Terje og Eirik Magne var hele tiden jevn og de vekslet på å lede. Vi andre var forlengst ferdig og hele lagkampen hang på dem. Ved en anledning stod Eirik Magne med de bakerste på 13 og Terje hadde sine bakerste på 18. Terje kastet 22 og prøvde å telle pips for å finne ut om han burde spille 18/14 (2) eller bare 18/16 (2) og de siste to-erne i boet. Grethe satt nå på et bord ved siden av Eirik Magne. De snakket og snakket, mens Terje tellet og tellet pips. Jeg er sikker på at han gikk i surr flere ganger. Hadde jeg vært turneringslederen i en slik situasjon, hadde jeg grepet inn. Men Terje ble jo forstyrret av egen lagspiller (og motstander) så situasjonen var spesiell. Og Eirik Magne trivdes i samtalen med Grethe om Amerika-turen og annet småsnakk.

Omsider kom de fram til 12-12 og Crawford. Da kom Ronny med den forløsende kommentaren: "Dere må nok spille raskere hvis vi skal gidde å være her et parti til". (Med "dere" mente han nok Eirik Magne.) Da ble det mer konsentrasjon om spillet. En god stund så det ut som Terje skulle vinne. Men til slutt endte det i et kappløp som falt ut til Eirik Magnes fordel. 2-1 til Flintstones som dermed har 8 poeng som resten av feltet (unntatt de to i teten som har 12 poeng). Men det holder fortsatt bare til sisteplass. The Underdogs rykket et trinn ned, fra 4. plass til delt 5. plass.

Utsatt kamp som blir spilt 4.5.2015
Kampen mellom Ringnes med påfyll og Paragrafrytterne er utsatt til 4. mai. Da kan Ringnes igjen overta ledelsen. Eller Paragrafrytterne kan spille seg opp i ryggen på lederlagene.

Toppscoreren
Karl Frogner har fått besøk på toppen av Sondre Rike. De har begge 7/9. Men allerede 4. mai kan Karl gå i ensom ledelse igjen når den utsatte kampen er spilt. På delt 3. plass følger trioen Hans Liby, Jostein Flood og Ronny Sandvik med 6/9. Også blant toppscorerne er det nå tett som hagl.

Neste runde 7.5.2015
Torshovs nydannede bg-selskab - Fred &the Flintstones
Paragrafrytterne - The Underdogs
Hannas Hustlers - No-double No trouble
Ringnes med påfyll har spillefri.

Dette er runden hvor Hannas Hustlers kan rykke fra (eller gå opp i ledelsen igjen). Alle lagene fra 3. til 7. plass har 8 poeng. Vinnerne er med i tetstriden, mens taperne trolig er hektet av. Jokeren er Paragrafrytterne som allerede mandag 4.5 kan ha gått opp på 3. plass med 10 poeng.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

En liten bruksanvisning for Osloseriens sider finner du i referatet fra 7. runde.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.

Referat fra 7. runde kan du lese her.

Referat fra 8. runde kan du lese her.

Referat fra 9. runde kan du lese her.

Referat fra 10. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND