logo
Hovedmeny


Osloserien - Hannas Hustlers i ledelsen
Av Fred Westerby, 11. Mai 2015 07:04
Sist endret 14. Mai 2015 10:53
 
Serieleder Ringnes hadde spillefri. Det var dermed opp til Hannas Hustlers om de skulle overta ledelsen.


Hustlerne opp i teten igjen
Arne Vesterheim har ikke fått det helt til denne sesongen. Men i siste serierunde var han igjen på sporet og slo Mikkel Alm. I den andre kampen møttes de to lagkapteinene Jostein Flood og Christian Andersson. Også dette oppgjøret endte med seier til Hustlerne. Den utsatte kampen mellom Hans Liby og Emil Green endte med seier til Emil. Hannas Hustlers vant lagkampen over No-double No trouble med 2-1 og har dermed overtatt ledelsen i Osloserien.

Mye på spill
Paragrafrytterne lå på siste plass i serien før denne runden. Pussig nok var de likevel et av lagene som i teorien kunne vinne serien. Det samme var tilfellet med The Underdogs som lå litt bedre plassert på tabellen. Men kravene til begge lag er knallharde - de må vinne sine tre siste kamper. Nå skulle de møtes, og mye stod på spill.

Det ble et møte mellom lagkapteinene på førstebordet. Solide Roy Eikseth er toppscorer hos Paragrafrytterne, mens Terje Pedersen bare delvis har fått kastarmen til å funke denne sesongen. Og det ble ikke noen endring på disse forholdene i denne kampen. Roy vant og første stikk gikk til Paragrafrytterne.

På andre bord stilte Paragrafrytterne med reserven Jonny Bergh. Han skulle opp mot toppscorer hos The Underdogs, Ronny Sandvik. Det ble for tøft for Jonny. Ronny tok sin syvende seier på ti forsøk og ligger nå på delt 2. plass på toppscorertabellen. 1-1 i lagkampen.

På tredje bord møttes Stein Welle og Thom Espen Brevig. Det var to år siden forrige møte, også det i en lagkamp. De har i det hele tatt ikke overveldende mange kamper mot hverandre. Men første møtet skjedde allerede i 1990. Da vant Thom Espen (finale i oppsamling). Siden er det Stein som har tatt flest seire dem imellom. Slik gikk det denne gangen også. 2-1 til Paragrafrytterne som er et av lagene med von i hangande snøre.

En kamp om hederlig plassering
Både Torshovs nydannede bg-selskab og Fred &the Flintstones hadde bare to kamper igjen i serien. De var derfor begge uten teoretiske sjanser til å vinne serien. Men skulle det bli en hederlig plassering, måtte begge de to siste kampene vinnes. Det var mao. mer enn nok å spille for. Dessuten gjaldt det litt ekstra for Sondre Rike som er med i kamp om toppscorertittelen.

Halvveis i lagkampen lå alle i Torshovlaget litt etter Flintstonene. Sondre Rike lå under 5-11 mot Eirik Magne Johansen, men Tore Eklund Fredriksen og Mariann Modalen lå bare hårfint etter. Tore møtte Hall Skåra og lå under 8-9, mens Mariann lå under 3-4 mot André Rognes. Sondre fikk ikke flere poeng og tapte 5-13 for Eirik Magne. 1-0 til Flintstones. Men Tore og Mariann overtok ledelsen i sine kamper. Mariann ledet 6-5 over André. Men nå skal vi konsentrere oss om kampen mellom Tore og Hall.

Tore hadde som nevnt overtatt ledelsen og hadde 11-10 mot Hall. Det nærmer seg slutten av neste parti. Hall spiller på udoblet gammon, ja det er faktisk sjanser for udoblet backgammon. Tore står med anker på Halls 1-punkt. Hall har igjen fire brikker, to på 3 og to på 2. Vinstsjansen i stillingen er 93%, gammonsjansen er 80% og backgammonsjansen er 55% (i følge kameratene Hall og XG). Hall kaster 62, tar av to og sitter igjen med to blotter. Tore kaster 21 og setter begge på bar! Senere i spillet kubet Hall (stilling ukjent), men endte opp med å trenge 55 eller 66 i siste kast for å vinne partiet. Det kom ikke og Tore vant kampen. 1-1 i lagkampen.

Kampen mellom Mariann Modalen og André Rognes endte med seier til Mariann. Hvordan det skjedde vet jeg ikke. Dermed 2-1 til Torshovs som fortsatt kan få en hederlig plassering. Flintstones må nøye seg med å kjempe for å unngå sisteplassen.

Toppscoreren
Karl Frogner er igjen alene på toppen av tabellen, til tross for at Ringnes hadde spillefri denne runden. Dette mysterium skyldes at Karl spilte en utsatt kamp mandag 4.5. Den vant han og det var altså da (4.5) at han gikk opp i ensom ledelse igjen med 8/10. Sondre Rike hadde denne runden sjansen til å komme likt, men gikk på en blemme mot Eirik Magne Johansen. Samtidig passet Ronny Sandvik og Jostein Flood på å vinne sin kamper. Dermed ble det disse to som kom opp bakfra og nå ligger likt med Sondre på 2. plass med 7/10. Det er tett som hagl i kampen om toppscorertittelen.

Avslutningen blir lørdag 30. mai 2015 kl 14.45.
Husk at alle lag skal ta med ett brett og i tillegg ett ekstra sett presisjonsterninger.

Program for avslutningen kan du lese her.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

En liten bruksanvisning for Osloseriens sider finner du i referatet fra 7. runde.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.

Referat fra 7. runde kan du lese her.

Referat fra 8. runde kan du lese her.

Referat fra 9. runde kan du lese her.

Referat fra 10. runde kan du lese her.

Referat fra 11. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND