logo
Hovedmeny


Grasrotandel til klokker!
Av Hall Skaara, 5. Februar 2016 11:15
Sist endret 7. Februar 2016 16:31
 

Bergen Backgammon Club ønsker å hjelpe NBgF med å anskaffe klokker til NM. Klubbleder Yvonne har tatt grep for å skaffe dem v.hj.a. grasrotandel fra Norsk Tipping. Pengene har sakte, men sikkert begynt å strømme inn på deres konto.


Det er ikke små beløp som Norsk Tipping hvert år avsetter til grasrotandeler. I 2015 ble det fordelt omlag 400 millioner kroner til lag og foreninger. Det sørget 1 million givere for og pengene ble fordelt på 20.000 grasrotandeler. Vålerenga er klubben som fikk mest penger i fjor.

«For å kunne registrere seg for grasrotandel hos Norsk Tipping, må man først registrere klubben i Brønnøysundregisteret,» forteller Yvonne. Det er nok uansett en god idé siden bankene også krever dette for at klubben skal kunne opprette en firmakonto. «I Brønnøysundregisteret må klubben knyttes opp mot Frivillighetsregisteret. Deretter kan man enkelt registrere klubben for grasrotandel på websidene til Norsk Tipping.»

Yvonne forteller videre at det er knyttet visse restriksjoner til bruk av midlene de får fra Norsk Tipping. «Pengene skal brukes til «klubbens egen frivillige virksomhet» og pengene kan m.a.o. ikke utbetales enkeltpersoner. i BBgC har vi bestemt at pengene skal brukes til å kjøpe inn klokker som vi gir til NBgF.»

Fem prosent av tippemidlene blir avsatt til grasrotandeler. Disse pengene blir reservert uansett om en spiller har knyttet seg til en grasrotmottaker eller ikke. Hverken pengeinnsats eller premie blir påvirket av at man er tilknyttet en grasrotmottaker. «Norsk Tipping setter uansett av fem prosent pengene til grasrotmidler,» forteller Yvonne. «Vi håper derfor selvsagt at så mange som mulig vurderer oss når de spiller et av Norsk Tippings spill.»

Det er enkelt å knytte seg opp mot en grasrotmottaker. Når man først har registrert seg med et spillekort, kan man enten gjøre oppknytningen på Norsk Tipping sine websider, hos en tippekommisjonær eller sende en SMS fra sin mobil. Man sender i så fall SMS Grasrotandelen «org.nr» til 2020. (Tjenesten er gratis.) Organisasjonsnummeret til BBgC er 916350139.

«Fra websidene til Norsk Tipping, ser jeg at vi i dag har seks spillere tilknyttet oss. Jeg er én av dem,» ler Yvonne og forteller videre at de gjerne ser at flere backgammonspillere knytter seg til BBgC. «Dersom klubben deres ikke er registrert hos Norsk Tipping og de ikke har registrert en grasrotmottaker, hadde det vært fint om de hadde vurdert oss. Vi håper å kjøpe inn noen ekstra klokker til NM og klokkene vil eies av NBgF,» forteller Yvonne. Hun sier videre at hun gjerne hjelper andre klubber om de ønsker å registrere seg i Brønnøysundregisteret og hos Norsk Tipping. «Det er enklere enn det høres ut som,» avslutter hun.

Du kan følge BBgC sin jobb for å skaffe grasrotandeler på Norsk Tippings websider her. Sentralstyret applauderer Yvonnes initiativ og oppfordrer andre klubber til å følge hennes eksempel.






nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND