logo
Hovedmeny


Osloserien - serielederen Paragrafrytterne kjenner presset
Av Fred Westerby, 1. Mai 2016 14:08
Sist endret 3. Mai 2016 09:28
 
Osloserien utvikler seg til samme triller som de to foregående sesongene. Paragrafrytterne tapte mot Flintstones og pustes nå i nakken av 3-4 lag. Karl Frogner gikk forbi Hans Liby og er nå toppscorer med 7/9. Neste runde går om to uker, dvs torsdag 12.5.2016.


Toppkamp med litt dramatikk
Avstanden fra Fred &the Flintstones til Paragrafrytterne på tabellen var fire poeng. Hvis den ble seks poeng, ville løpet være definitivt kjørt for Flintstones del. Og det gjør forsåvidt ikke saken bedre (for oss) at Paragrafrytterne har spilt én kamp mindre. For Paragrafrytternes del var ikke kampen fullt så avgjørende. De har et par andre sterkere konkurrenter som de nok gjerne vil slå.

Gulli Marholm startet som en rakett og ledet 7-0 før Stein Kulseth rakk å si kake. Det ble 7-1 og 8-1 før Stein plukket ett og ett poeng fram til 8-4. Nå skulle det bare en doblet gammon til før kampen var jevn. Det ble riktignok 4 poeng i neste parti, men til Gulli. Trolig på en 4-kube. 12-4. I Crawfordpartiet bare suste hun inn med brikkene, for å bruke Gullis egne ord. Første stikk til Flintstones.

Omtrent samtidig foregikk partiet mellom Fred Westerby (undertegnede) og Johnny Kurisaki Tønnessen. Vi møttes også i første kamp denne sesongen. Da vant Johnny 13-0. Nå håpet jeg på andre boller. Jeg kuber i første parti. Husker ikke stillingen nå, men får håpe jeg i det minste stod best. Det utviklet seg dårlig for meg. Rekuben må jeg droppe. 0-2. I neste parti kuber Johnny. Kanskje var det der hvor jeg allerede hadde et bakspill. Det bølger litt fram og tilbake. På et tidspunkt står Johnny på bar. Jeg har nesten fullt bo, men en blott på 1 og bygger på 4 (tror jeg). Jeg har en på 24 og de to siste i outfielden, litt langt unna eget bo. Johnny eier egne 6, 5, 4 og 3. Har kanskje en blott på 2, men mange byggere.

Jeg redobler til 4 og regner med en dropp. Men Johnny tar. Jeg får ikke dekket blotten på 1, men går inn med ny bygger. Johnny kaster 11 og slenger meg på bar. Om han også får dekket 2 husker jeg ikke. Jeg danser. Så husker jeg ikke utviklingen videre. Men han får i alle fall en 6-er i grevens tid og kan spille 24-18 med eneste bakmann. Jeg trodde på 2-2 da jeg rekubet. Etter taken var 4-2 en mulighet, eller i beste fall 8-2 (gammon). Men det hele går jo i dass og på slutten dreier det seg for meg om å redde gammon. Typisk nok kaster jeg da 21 to ganger på rad. Johnny vinner gammon og det står 0-10. Humøret er ikke helt på topp for å si det slik. Så kan jeg ikke nå redegjøre for de to siste partiene. Det blir 0-12. I Crawfordpartiet blir det mye slagveksling med kamp om 5-pkt og dobbelt bakspill. Men også det faller ut til Johnnys fordel. Historien har gjentatt seg. 0-13. Dermed stod det 1-1 i lagkampen.

Lagkampen hang nå på Hall Skåra og Stein Welle. Stein vinner to poeng i første parti. Men så er det bråstopp. 0-2 blir til 1-2, 3-2, 5-2, 7-2 og 9-2 til Hall. Hall dropper neste, men vinner deretter først to poeng og deretter ett. 9-3, 11-3 og 12-3. Stein vinner Crawfordpartiet. Så oppstår en litt spesiell situasjon. Hall bruker fridroppen sin to ganger på rad. Hall lurer på om vi bør protestere. Men siden jeg er delvis medskyldig i hendelsen, nøler jeg med å ta opp Halls spørsmål. Protest koker bort i kålen og spillet fortsetter. 12-4 blir til 12-5 og ny fridropp til 12-6. Heldigvis (i forhold til hendelsen) vinner Hall neste og 13-6.

Flintstones er selvfølgelig glade for lagseieren. Trolig er andre lag også glade over resultatet, særlig Torshovs som hadde spillefri og ikke kunne gjøre noe med tabellstillingen på egen hånd. Hendelsen tar jeg kanskje opp i forumet som en turneringslederøvelse. Men la meg understreke at det ikke foregikk noe usportslig fra noen parter. Bare et uhell. Men det helt nøyaktige hendelsesforløpet er jeg ikke sikker på. Derfor litt kryptisk beskrivelse her.

Den ufullendte er ferdig
Både Hannas Hustlers og The Underdogs kan legge seg på hjul rett etter Paragrafrytterne. Kampen står 1-1. Siste kamp skal spilles senere, sannsynligvis mandag (2.5). Spenningen lever og var nok stor før det ble 1-1 også. Først slo hustleren Arne Vestrheim Terje Pedersen på DMP. Det samme skjedde i partiet mellom Hans Liby og Thom Espen Brevig, men der var det underdoggen som vant, dvs Thom Espen. Tillegg: Hengekampen er nå spillt. Hustler og lagkaptein Jostein Flood spilte mot Gaute Andersen. Statistikken viser at Jostein vinner to av tre kamper. Men statistikken hjalp ikke Jostein. Gaute vant og brakte The Underdogs inn i kampen om seriemesterskapet.

Valkyriene - Ringnes med påfyll
Valkyriene var ett av lagene som kunne legge seg rett i hælene på Paragrafrytterne. De møtte Ringnes med påfyll som kjempet for å unngå sisteplassen. Første stikk tok Ringnes da Karl Frogner slo Monica Unosen. Mikkel Alm utliknet for Valkyriene da han vant over Henriette Stensdal. Halvor Krog Lervik og Christopher Hedberg var midt i en jevn batalje da jeg gikk. Det endte med at Christopher vant og halte i land seieren for Ringnes. Dermed ble det Valkyriene som inntil videre har den litt sure sisteplassen. Men det kan endre seg når hengekampen mellom Hannas Hustlers og The Underdogs er ferdigspilt. Ringnes med påfyll la seg foreløpig på 5. plass, men også det kan endre seg av samme grunn.

Karl overtok toppscorerledelsen igjen
Karl Frogner vant og overtok ledelsen med 7/9. Hans Liby tapte og ligger nå rett bak med 6/8. Korrigert 2.5.2016: Gaute Andersen følger tett på med 6/9. Som eneste med fem poeng ligger Johnny Kurisaki Tønnessen på 4. plass med 5/6. Seks spillere har 4 poeng.

Neste runde 12.5.2016
Valkyriene - The Underdogs
Paragrafrytterne - Hannas Hustlers
Ringnes med påfyll - Torshovs nydannede bg-selskab
Fred &the Flintstones har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde (13.2) kan du lese her.

Referat fra 3. runde (18.2) kan du lese her.

Referat fra 4. runde (25.2) kan du lese her.

Referat fra 5. runde (3.3) kan du lese her.

Referat fra 6. runde (10.3) kan du lese her.

Referat fra 7. runde (17.3) kan du lese her.

Referat fra 8. runde (7.4) kan du lese her.

Referat fra 9. runde (14.4) kan du lese her.

Referat fra 10. runde (21.4) kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND