logo


Drammensligaen
Av Stig F. Sørdahl, 11. Mai 2009 14:12
Sist endret 5. November 2020 10:01
 

Drammensligaen er en liga hvor deltakerne samler poeng gjennom to sesonger, det er meget bra premiering.
Det gjelder ikke bare å få gode plasseringer, man blir også belønnet for å møte opp på klubbkveldene.
Vi startet opp med Drammensligaen i januar 2008 etter følgende regler:

1) Poengene fordeles etter en litt modifisert utgave av mesterpoengformelen i tillegg tildeles hver spiller 0,1 poeng per deltaker i den aktuelle turneringen. Ved færre enn 4 spillere tildeles vinner 1,0 poeng i tillegg til deltaker-poeng. Ved DE-turneringsformat beregnes poeng i forhold til oppnådd plassering.
2) Alle onsdagsturneringer er tellende (også mesterturneringer).
3) Den spilleren som har oppnådd flest poeng i løpet av vårsesongen får entry i mesterklassen til årets NM pluss to overnattinger på hotell, endret i årsmøte 10.03.2018. Kun medlemmer i DBGK kan vinne denne.
4) Det er to sesonger i løpet av et år, våren fra første turnering etter Bymesterskapet, fram til siste før sommercupen (2.lørdag i juli) og høsten som går fra første turnering etter sommercupen, til siste før Bymesterskapet.

Grunnet Korona ble vår-ligaen 2020 ikke tellende.

Vi kjører derfor en lenger liga som varer 05.08.20-30.06.21 som kvalifisering til NM-billett 2021. Denne kan kun vinnes av betalende medlem av klubben.

Utgår inntil videre: (Vi spiller om NM-entry på våren, og liga/vandrebrett om høsten. Etter endring i årsmøte 10.03.2018 kan også utenbys spillere vinne napp i ligabrettet i høstsesongen. Dersom en utenbys spiller vinner napp i ligabrett forplikter den seg til å møte opp jevnlig i klubbturneringene for å få disponere brettet. For å vinne ligabrett til odel og eie må en spiller vinne 3 napp.)
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND