logo
Hovedmeny


Ole Friis Iversen banket alle!
Av Ole Friis Iversen, 18. April 1999  
I helga 17-18. april ble det spilt bymesterskap i backgammon i Tromsø. Arrangør var nystartede Ishavsbyen Backgammonklubb. 22 deltaker benket seg sammen for å vinne Palettens ærespris. Og den som trakk det lengste strået var den ikke ukjente Ole Friis Iversen.


Det var endelig duket for det første bymesterskapet i IBgK's historie. Det skal sies at det ble arrangert et bymesterskap i BG for et par år tilbake, men uten å si noe nedsettende om noen så var det et café mesterskap med lav standard. Så vårt mesterskap skulle overgå det forrige mange ganger både når det gjaldt premier, arrangement, prestisje og seriøsitet - og i ettertid kan vi si at det målet ble nådd.

Bymesterskapet ble en suksess med 22 påmeldte, deriblandt regjerende Norgesmester Eirik Milch Pedersen som hadde tatt turen oppover.
Et mere fyldig referat fra bymesterskapet kan leses i Nordpunkt nummer 22 (og senere også her) - men det må nevnes at vinneren ble Ole Friis Iversen som vant over Frode Bull Jæger i finalen, og det var Eirik M. Pedersen som vant oppsamlingsturneringen.

Neste års bymesterskap er ennå ikke planlagt, men etter denne suksessen vil det nesten være en katastrofe om det ikke gjenntas.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND