logo
Hovedmeny

Verdensmesteren vant Oslo Open 2006.
Av Karl Frogner, 1. Juni 2006
Tidligere verdensmester, norgesmester, mestermester og bymester, Jon Kristian Røyset vant Oslo Open. I finalen slo han regjerende Oslo Open vinner og tidligere norgesmester, Tore Eklund Fredriksen. Odin Spillum Svendsen vant oppsamlingen, mens Ronny Andersen vant Intermediate klassen. Totalt deltok det 55 stykker i årets Oslo Open.

Trodde du at backgammon bare dreide seg om flaks? Vel, vel da får du nok tro om igjen; årets Oslo Open ble en finalebatalje mellom Norges 2 antatt beste backgammonspillere, tidligere verdensmester Jon Kristian Røyset fra Tromsø og fjorårets Oslo Open vinner, Tore Eklund Fredriksen fra Oslo. I finalen trakk Jon Kristian det lengste strået.

Finalen var avsluttningen på en lang turnering som startet allerede på torsdagen.

Torsdag

Oslo Open starter med satelitt, her ble det kåret 2 vinnere som fikk free entry i turneringen :

• Atle von der Fehr (Oslo)
  • Thorleif Reisvold (Stavanger)
  • Fredag

Main for Champion og Intermediate klassen starter. I Champion spiller man best av 3x9poeng hele veien fram til finalen, i Intermediate starter man man med 15poeng i siste 32 og fortsetter med 11poeng i siste 16.

Lørdag

Hovedturneringen forsetter og man står igjen med siste 8, kvartfinalister i Champion :

• Jon Kristian Røyset (NOR) vs Kristian Stegenborg Larsen (DEN)
  • Kim Valeur (DEN) vs Asbjørn Arntzen (NOR)
  • Elias Kritikos (NOR) vs Eirik Magne Johansen (NOR)
  • Tore Eklund Fredriksen (NOR) vs Arild Idsøe (NOR)
  • Jon Kristian, Kim, Elias og Tore vant og var klare for søndagens semifinale.

Lagturnering :

På lørdagskvelden startet lagturneringen, 8 lag meldte seg på. Før Oslo Open foreslå Jostein Flood at man skulle danne et "Hustler-lag" bestående av han selv, Sondre Rike og Hans Liby. Dette forslaget ble det ikke noe av, Sondre og Hans fikk med seg Frank Stenersen og dannet laget "Sosialen"

Jostein følte seg sveket og var en smule skuffet over denne utviklingen. Han komm til Oslo Open med det for øyet at det ikke ble noen lagturnerig for hans vedkommende. Som lyn fra klar himmel foreslo Martha C Gjelseth og Johnny Tønnessen at de 3 skulle danne "Gamle Gerdhardsen".

Skjebnen ville at Josteins lag møtte "Sosialen" og Josteins lag vant, senere vant Josteins lag hele lagturneringen, hvilken herlig revansje! Noen ganger har skjebnen sin egen finurlige måte å gjennomføre rettferdigheten på!

Søndag

Oslo Open var kommet til avsluttningsdagen.

Før turneringen tok til var det seminar med tidligere verdensmester Jon Kristian Røyset. Han holdt foredrag om cuber i matchspill, gikk igjennom matchteori og til slutt gjennomgikk han en match fra Nordic Open.

Blitz :

Det ble iår som ifjor arrangert en 32 manns blitzturnering, iår som ifjor ble det samme vinner; Anders Skjelde.

Hovedturneringen fortsetter og man står igjen med 4 siste, semifinalister i Champion :

• Jon Kristian Røyset (NOR) vs Kim Valeur (DEN)
  • Tore Eklund Fredriksen (NOR) vs Elias Kritikos (NOR)
  • Jon Kristian og Tore vant og var klare for finalespillet. Finalen ble spilt til best av 3x11poeng. Finalen ble et møte mellom Norges 2 antatt beste backgammonspillere. Jon kristian vant 2-0 i sett. Gratulerer til Jon Kristian Røyset som for tredje gang på rad sørger for en norsk vinner i Oslo Open. En av kvartfinalene, begge semifinalene og finalen ble notert og vil bli postet på nettet når disse er klare.

I Intermediateklassen ble det en finale mellom den relativt ferske Drammen-spilleren Ronny Andersen som møtte den mer rutinerte svenske spilleren, Magnus Høger til dyst. De spilte til best av 3x9poeng og Ronny trakk til slutt det lengste strådet og vant 2-1 i sett, han kunne deretter heve trofeet høyt over hodet. Gratulerer!