logo
Hovedmeny


Rune Færevåg Bergen Bymester 2006!!!
Av Elias Kritikos, 7. August 2006  
Rune Færevåg fra bbgc slo Farzin Aarabi fra Stavanger med en pip i dmp, i en meget dramatisk finale.


Det var en meget gøy backgammon-helg i Bergen. 27 spillere stilte til start på Torgallmenningen. Vi spilte progressiv oppsamling (double elimination), noe som fungerte utmerket, og uten nevneverdige forsinkelser. Lørdagen spilte vi oss frem til semifinale, og de som sto igjen var Øyvind Dølemo og Rune Færevåg fra Bergen, og Thorleif Reisvold og Farzin Aarabi fra Stavanger. Farzin og Rune kjempet seg videre til finalen.

Finalen ble en spennende affære! Farzin tok en rask ledelse, og etter å ha vunnet dobblet backgammon ledet han plutselig 8-0. Men Rune holdt hodet kaldt, og spiste etter hvert opp Farzins ledelse. Slik kampen utartet seg var det ingen overraskelse at vi kom til 13-13 og det som viste seg å bli dmp.

Rune ender opp med en tre kast-stilling, mens Farzin har to brikker på toerpunktet sitt. I det øyeblikket er Farzin 97% favoritt. Men skjebnen ville det annerledes. Rune triller 55, og Farzin svarer med en ener. Rune pustet lettet ut, og skuldrene falt på plass. Farzin var forståelig nok skuffet der og da, men etter noen minutter var det gode humøret tilbake, og Farzin var alt i alt fornøyd med finaleplass og mesterpoeng.

Gratulerer Rune!!!


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND