logo
Hovedmeny


Bjørnar ble bymester i Bodø 2007
Av Øyvind Bjørkås, 4. November 2007  
Den 3. november ble Bodø bymesterskap 2007 arrangert. 30 forventningsfulle spillere stilte til start kl. 14. Kanskje kunne det bli Bodø-seier i år? Til og med noen av de tilreisende håpet det.


Allerede før start var det backgammonaktivitet med en quiz som Nils hadde laget. Svein Dybvik vant quizen med sterke 186 av 200 poeng. Her sitter Kristian og Henning og pønsker på quiz-spørsmålene.

Bymesterskapet spilles som 5-runders Monrad, der de 8 beste gikk til kvartfinaler. Bymesteren Bjørnar Kristoffersen gikk ubeseiret gjennom monraden. Han slo Espen, Lena, Jørn, Frode og Nils. Her er han i første runde (sammen med Lena, Tore, Jørn, Ingrid og Espen):

Det største favorittfallet i helga skjedde i 2. runde der Kristian Jensen slo Svein Dybvik. Kristian fikk en spesiell premie for dette. Under Monraden ble det også servert pizza, og det gjorde godt etter mange timers spill.
Det lovet svært godt for Bodø-seier etter Monraden. 7 av 8 kvartfinalister var bodøspillere, og bare Bjørnar kunne hindre Bodø-seier. Mens kvartfinalene ble spilt fikk mange opplæring i bløffgammon av de erfarne bløff-verdensmesterne som var utslått av bymesterskapet, og Hanna finpusset reglene for «Which Witch Time», en speedgammonjackpot som ble spilt seinere på kvelden (Bronsteintid, 5s/trekk+2m30s i banken på en 5-poengskamp). I kvartfinalene slo Bjørnar Frode, Lena slo Terje, Nils slo Rune og Jørn vant dette løpet etter et spennende DMP-parti mot Astrit (DMP-partiet ble notert av Arne Kristian):

Før semifinalene holdt Trond som sedvanlig en auksjon, som avslørte at forsamlinga holdt Bjørnar som favoritt. Det var ikke så rart, siden historien har vist at det er svært vanskelig for en bodøspiller å vinne dette mesterskapet. I semifinalene slo Bjørnar Lena, mens Jørn avgjorde sin kamp mot Nils med en 8-kube i denne posisjonen (kamp til 9 poeng). Nils tok seg en god tenkepause her:

Bjørnar vant finalen ganske lett mot Jørn. Finalen er notert og vil bli lagt ut. Vi gratulerer! (Her er Bjørnar i sin 4.-rundekamp mot Frode:)

Bløffgammonmesterskapet var svært spennende, 16 spillere stilte til start, inklusive alle tidligere verdensmestere. De fleste verdensmesterne røk ut i første runde, bl.a. regjerende verdensmester Leif Richard som fikk stryk av førstegangsbløffer Iselin:

Arne Kristian vant VM i Bløffgammon etter å ha slått Espen i finalen.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND