logo
Hovedmeny


Mestermøte 2008
Av Arne Kristian Nordhei, 5. Desember 2008 12:41
Sist endret 5. Desember 2008 12:57
 
Mestermøtet for 2008 arrangeres i Bodø lørdag 24.januar 2009. En del spillere kan vel sies allerede å være kvalifiserte, og i nyheten presenterer vi noen detaljer omkring arrangementet slik at man allerede nå kan planlegge helga. Vi ønsker også å plage dere ved å fortelle hvor glade vi er for endelig å kunne arrangere Mestermøtet.


Bodø Backgammonklubb er svært stolte over å være årets arrangør av MESTERMØTET. BBgK var den klubben som arrangerte tidenes første mesterturnering, 3.juli 2000, en turnering årets bymester Leif R Bårdsen vant over undertegnede (et kamp med tre 8-kuber, kun en av dem ble droppet). Siden den gang har BBgK arrangert 12 mesterturneringer i året, og hvert år hatt med spillere i sluttspillet. Vår beste plassering er en semifinale, så vi mangler ennå den store suksessen.

Mesterturneringene var en super ide den gangen, og ga et flott løft for backgammon i Norge. Dette var virkelig glansdager for NBgF med voldsom aktivitet og mange nye og aktive klubber. Noe av det NBgF håpet å oppnå med mesterturneringskonseptet var blant annet å stimulere til økt reising mellom klubber. Spillere som trengte poeng for å kvalifisere seg kunne reise til de andre klubbene for å få poeng, til glede for både seg selv og de som fikk besøk. Jeg tror at vi langt på vei kan si at dette har vært en stor suksess, og Mestermøtet har bestandig hatt høy prestisje, og det håper vi at det fremdeles vil ha. Mesterturneringene er en av de turneringene som alle spillere i Norge virkelig har felles - noe som binder oss sammen, og det bør alle støtte opp om.

Uten fellesskapet er vi bare en løs sammenslutning av klubber. NBgF arrangerer to (2) arrangement i året, NM og Mestermøtet, og tenker man etter er ikke det veldig mye. Plasseringene av alle de åtte tidligere Mestermøtene har vært avgjort ut fra paragraf 5 i reglene, og i år var det endelig Bodøs tur, og det føler vi virkelig var på tide.

Vi gleder oss derfor veldig til å arrangere Mestermøtet, og ønsker at alle skal føle seg velkomne. Turneringen starter klokken 14:00 tidlig lørdag ettermiddag. På den måten kan alle som ønsker det reise til Bodø lørdag formiddag. Turneringen vil være ferdig samme kveld. Turneringsopplegget vil sannsynligvis være klart i løpet av ganske kort tid, mer info om dette kan man finne i diskusjonsforumet under "Turneringer".

Vi vil også arrangere mesterturnering søndagen etterpå, med relativt tidlig start. Fredag vil sikkert noen møtes til litt backgammonspilling. Mer om dette senere.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND