logo
Hovedmeny


Iallfall fire spillere fra backgammonens høyborg Tromsø blir med i sluttspillet!!
Av Samson, 12. Desember 2000  
Med gode resultater i Tromsø Open i helgen klarte André (Fetter Anton) Larsen og Samson (Holy Dice) Højgaard med all sannsynlighet å kvalifisere seg til en velfortjent plass i mestersluttspillet i Oslo i januar. Fra før har vi Jon Kristian Røyset (norgesmester på lånt tid) og Geir Diceman Pedersen (Vinner av oppsamlingen i NM i fjor) med i sluttspillet.


Med semifinaleplass i helgens Tromsø Open fikk Andre og Samson to mesterpoeng hver og havner dermed inne i varmen i finalesluttspillet i januar. Samson havner på 12 mesterpoeng og er garantert finalespill, og Andre kryper opp på 11 mesterpoeng og er derfor for øyeblikket plassert på en 10. - 15. plass i mestersirkuset. Av andre Tromsø-spillere er det flere som har en teoretisk mulighet til å kvalifisere seg i den siste mesterturneringen som vil bli avholdt til helgen. Først bør man nevne vinneren av Tromsø Open 2000 - Frode Bull Jæger, som med sine nyerhvervede 8 mesterpoeng har en god mulighet til å oppnå de påkrevde 11-12 poengene. Eirik Svendsen klarte med andreplassen i Tromsø Open 2000 å sikre seg 4 mesterpoeng og vil med en seier på søndag være sikret finalespill og 12 poeng(Forutsatt 16 spillere og 8 poeng til vinneren). Siden finnes Nils Ravnbø på 3 poeng og Sven Wizzard Nilssen på 3 poeng. Begge disse kan med seier til helgen krype opp på 11 poeng (Under forutsetningen at det blir 16 spillere med i turneringen). Hvem som til slutt vil havne i sluttspillet og ikke kan ikke sies med sikkerhet for det kan også skje tummulter i Bodø, hvor Arne Kristian (8 poeng) og Leif Richard Bårdsen (5 poeng) begge faktisk teoretisk kan havne på 11+ poeng (forutsatt 16 spillere). Så det er lite tvil om at utviklingen i de siste to mesterturneringene i Nord Norge vil prege avisoverskriftene i backgammonnorge den kommende uken!

Til slutt vil jeg komme med en stor honør til Backgammonforbundet for at de med mesterturneringene på en så glimrende måte å forsøke å viske ut de geografiske avstandene i landet! Det har vist seg at spillerne setter stor ære i å bli blandt de 16 spillerne som skal knives i sluttspillet i januar! På sikt vil dette også heve standarden på spillingen i Norge i og med at spillere sørpå får lov til å møte skikkelig motstand norfra og dermed kan utviklingen aksellereres. En liten tanke i denne forbindelse kan være at mesterturneringen eventuellt burde bli geografisk seedet for at flere skal få glede av å spille mot spillere nord for polarsirkelen! Den siste kommentaren tar jeg gjerne tilbakemelding på.

Vennlig hilsen Samson - Holy Dice



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND