Nå nærmer det 9ende Mestermøtet seg med stormskritt. Listen med de 16 utvalgte spillerne er nå klar, og arrangørene ønsker med dette å gjøre litt ekstra heder på disse spillerne i en kort serie artikler »Mestermøtet 2008 presenterer….» ">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer....
Av Arne Kristian Nordhei, 6. Januar 2009 13:29
Sist endret 6. Januar 2009 15:28
 
Nå nærmer det 9ende Mestermøtet seg med stormskritt. Listen med de 16 utvalgte spillerne er nå klar, og arrangørene ønsker med dette å gjøre litt ekstra heder på disse spillerne i en kort serie artikler »Mestermøtet 2008 presenterer….»


De 16 spillerne er, i rekkefølge etter antall poeng:

1-4. Karl Frogner (Oslo), Linda G. Opheim (Åsgårdstrand), Rune Færevåg (Bergen) og Thorleif Reisvold (Stavanger)

5-8. Nils Bakke (Bodø), Dagfinn Snarheim (Trondheim), Farzin Aarabi (Stavanger) og Are Karlsen (Åsgårdstrand)

9-12. Jon Kristian Røyset (Tromsø), Hall Skåra (Oslo), Frode Bull Jæger (Tromsø), Lena Jensen (Bodø)

13-16. Jostein Flood (Oslo), Øyvind Bjørkås (Bodø), Fred Westerby (Oslo) og Halvor Losnedahl (Bergen).

Dette er den første "Mestermøtet 2008 presenterer....", det kommer flere etterhvert hvor vi tar for oss de ulike spillerne. Vi ønsker selvsagt ikke å gjøre noen forskjell på spillerne ved å utrope noen favoritter. Dessverre kjenner vi ikke alle spillerne like godt, og har bedt om litt hjelp for noen av spillerne. Vi ber om unnskyldning hvis vi ikke har fått med alt som burde med, og er det noen feil håper vi at dere tar kontakt. Det er 16 svært gode backgammonspillere som har kvalifisert seg til årets Mestermøte, men flere av spillerne har en merittliste som det kan være verdt å se nærmere på.

For å gjøre litt ekstra stas på våre »storebrødre» i nord velger vi å presentere Tromsø-spillerne i denne første artikkelen. Det er en stadig rivalisering mellom Bodø og Tromsø på de fleste områder, men på et område er Tromsø Bodø klart overlegen. IBgK har i alle år hatt spillere i den aller ypperste backgammoneliten, og de har også Norges eneste verdensmester.

Begge Tromsøspillerne befinner seg i gruppe 3 blant de kvalifiserte. De er også de to høyest ratede Tromsøspillerne, og begge er uten tvil svært gode spillere. Jon Kristian Røyset gjorde alle i Norges land stolt da han ble verdensmester i 2003, tidenes største, norske backgammonbragd. Han er en av Norges beste turneringsspillere og gjør det nesten bestandig godt. I tillegg til å være verdensmester har han vunnet Mestermøtet (2001), Oslo Open og NM. Ingen ord er store nok.

Frode Bull Jæger er også en merittert mann, men hans sterkeste bragd er nok da han ble vinner av Mestermøtet for 2 år siden. Da slo han Jon Kristian i finalen. Nå er det de to som igjen skal representere Tromsø, og hvem vet hvordan det denne gangen skal ende?

De fleste kjenner Frode som en svært fokusert backgammonspiller, men bak den seriøse backgammonmaska finner du en svært hyggelig og omgjengelig mann. I Bodø har vi vært så heldige å få besøk av Frode flere ganger tidligere, og vi ser fram til å møte en gammel venn.

Det vil ikke være noen overraskelse om Tromsø igjen tar seieren hjem, tvert i mot. Vel møtt til Bodø!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND