Nå er det 9ende Mestermøtet bare knappe to uker unna. Vi har kommet fram til den tredje artikkelen i serien hvor vi presenterer de 16 som har kvalifisert seg til Mestermøtet 2008. I de første artiklene ble vi litt kjent med spillerne fra Tromsø og Stavanger, og i dag går turen videre til det som er kjent som landets triveligste klubb.">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer.... (del 3)
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder mestermøtet, 8. Januar 2009 10:14
Sist endret 8. Januar 2009 10:18
 
Nå er det 9ende Mestermøtet bare knappe to uker unna. Vi har kommet fram til den tredje artikkelen i serien hvor vi presenterer de 16 som har kvalifisert seg til Mestermøtet 2008. I de første artiklene ble vi litt kjent med spillerne fra Tromsø og Stavanger, og i dag går turen videre til det som er kjent som landets triveligste klubb.


Åsgårdstrand kom som en frisk sommervind inn i backgammonmiljøet for noen få år siden. De etablerte seg raskt som en godt organisert og trivelig klubb med godt forhold til sine naboklubber. I år stiller de for første gang med spillere i Mestermøtet, like mange som Stavanger og Tromsø. 2 stykker.

Are Karlsen startet med brask og bram i AaBgK, og var klubbens klart beste spiller den gang. Nå har klubben fått frem flere gode spillere, blant annet Linda G. Opheim som også er kvalifisert til Mestermøtet. I følge kilder innad i klubben befinner Are seg stadig i favorittsjiktet, men Linda har overbevist ved sanke sammen mange mesterpoeng, ikke bare i egen klubb men også i andre klubber.

Are har den siste tiden ikke spilt så mye, grunnet at han har fått en lang rekke tunge verv i lokalpolitikken som tar mye av hans tid, samtidig som det naturligvis begrenser seg hvor mange kvelder han har tid med tre små hjemme. Men Are er en typisk turneringspiller, han vet å hente frem det beste når det gjelder. Han tar spillet svært seriøst, og kjenner sine egne svakheter, som nok gjør han sterkere. Han er en sindig, tålmodig, rolig og blid mann. Men motstanderne må ikke la seg lure av glimtet i øyet, han gjorde det svært sterkt i forrige NM. Han kom også til finalen i last chance i French Open i fjor (samt ganske langt i hovedturneringen). Han var også med på laget som vant NM i 2007.

Dette er Lindas første fulle sesong som backgammon-spiller, og det er en bragd at hun har fått så mange poeng som hun har fått denne sesongen. Og veien dit har ikke bare vært enkel, hun har kapret poeng fra en god del svært gode spillere, så ingen skal tro de får en lett match mot henne. Linda har ett humør som kan sette enhver motstander ut. Hun ler selv om hun taper eller vinner. Men hvem kan vel klage på at noen har godt humør? Kanskje skremmer hun noen ved å fortelle om sine fritidsaktiviteter som er kampsport og sverdkasting (eller noe annet skarpt?). Det finnes naturlig nok noen som ikke lar seg skremme av verken godt humør eller knivkasting, men ingen skal føle seg for trygg i en kamp mot Linda. Hun tar spillet alvorlig, og det er få som har tilegnet så mye kunnskap og forbedret seg så mye på ett år som denne jenta. Hun leser bøker, analyserer og lytter. Det har brakt henne dit hun er i dag, i tillegg til at hun er en lojal og ivrig spiller som betyr mye for klubben sin!

Velkommen til Bodø! Vi ser fram til å møte dere.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND