Om to uker ankommer store deler av backgammoneliten Bodø. Den lille, store byen nordpå som er mest kjent for Halvdan Sivertsen, fly, milde vintere og kalde sommere, havørn og Bodø/Glimt er i festrus når byen endelig får noe skikkelig å juble for. Det skal kjempes om en av de edleste backgammontitlene som er å oppdrive; Mestermesteren for 2008 skal kåres. Og klubben har hele tre deltakere med blant de 16!">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer….(del 4)
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder mestermøtet 2008, 9. Januar 2009 11:19
Sist endret 9. Januar 2009 11:23
 
Om to uker ankommer store deler av backgammoneliten Bodø. Den lille, store byen nordpå som er mest kjent for Halvdan Sivertsen, fly, milde vintere og kalde sommere, havørn og Bodø/Glimt er i festrus når byen endelig får noe skikkelig å juble for. Det skal kjempes om en av de edleste backgammontitlene som er å oppdrive; Mestermesteren for 2008 skal kåres. Og klubben har hele tre deltakere med blant de 16!


Bodø Backgammonklubb (BBgK) stiller altså i år med 3 spillere på hjemmebane. Alle tre er erfarne turneringsspillere som har deltatt i flere nasjonale mesterskap, men det er kun Øyvind som har spilt i Mestermøtet tidligere. Dette er hans femte mestermøte på rad, en meget sterk prestasjon.

Alle tre er blant klubbens beste og mest aktive spillere, og alle tre tar backgammon seriøst. Mange tror at BBgK fremdeles mer er en sosial klubb enn en klubb med sportslig kapasitet. Det er feil, de siste årene har vi fått flere som spiller mye og som satser på å bli gode.

Da Øyvind Bjørkås kom til klubben i 2003 la vi raskt merke til at han hadde stort potensiale med sin store regnekapasitet og sterke analytiske evner. I tillegg har han vist et fantastisk engasjement når det gjelder det organisatoriske, og har svært gode pedagogiske evner som klubben til en viss grad har utnyttet. Hadde han valgt å satse 100% på backgammon ville han nådd langt. Likevel vil Øyvind alltid være god nok til å kunne ta steget hele veien til topps i de turneringene han stiller i. Han er helt klart undervurdert og muligens klubbens aller sterkeste kort. Plutselig blir det nok full klaff. I fritiden jobber han på Høgskolen og underviser i matematikk. Når han ikke gjør det går tiden mest til lek og å løpe orientering.

Lena Jensen har også spilt siden 2003, og henne fikk vi inn i klubben via Rune. Det tok ikke lang tid før hun spilte fletta av Rune, og etter hvert har de aller fleste andre fått problemer. I dag er hun en av klubbens aller beste og mest aktive spillere, og tar backgammon seriøst. Hun spiller mange kamper, og har fått et erfaringsgrunnlag som gjør at hun spiller med lav feilrate til tross for at hun ikke leser mye backgammon-teori. Hatet er oppriktig ektefølt når hun taper, og det er en sterk pådriver for henne. Se opp alle sammen - vinner hun første kamp kan alt skje. Taper hun første kamp kan hun bli så sint på hele verden at det går både sommer og høst før hun får samlet seg igjen. Hun klarer i tillegg å holde fokuset og dampen oppe selv om hun er mamma til en aktiv toåring, noe som er imponerende. Lena er regjerende sesongmester i Bodø.

Nils Bakke er gal. Spillgal altså - på andre områder er han såvidt innenfor normalen. Han elsker å spille spill så lenge de er vanskelige. I tillegg til å være engasjert i å drive klubben videre på et seriøst sportslig nivå, driver han også andre spillklubber. Hans organisatoriske evner har ingen begrensinger, og er en stor ressurs for å profesjonalisere høstens NM som skal arrangeres i Bodø. Nils er en svært smart mann, og derfor faller backgammon naturlig for han. Ikke bare har han det som trengs av spill-smarthet for å bli god, han har etter hvert også blitt en god backgammonteoretiker. Han er en sindig mann, men har også temperament. Øyvind og Nils har arrangert flere seminarer og quizer for oss andre i klubben, og leder an i klubbens sportslige satsning.

Det er ikke tilfeldig at det er nettopp Øyvind, Lena og Nils som er kvalifisert fra Bodø i år. Bare pass opp, de vil overraske mange under Mestermøtet, men ikke oss som kjenner dem.

Klubben stiller også med turneringsleder og arrangementsansvarlig. Arne Kristian Nordhei og Trond Dalhaug har nok begge for lengst gitt opp å bli de gode spillerne de en gang satset på å bli. Engasjement i Norges Backgammonforbund, men også famileforøkelser og travle jobber har satt en effektiv stopper på satsningen. De flyter på gammel erfaring, og egentlig er det like greit at de står bak og arrangerer og lar ungdommen representere klubben sportslig. Begge to er sammen med de tre deltakerne kraftig inne i planleggingen av Norgesmesterskapet for 2009. Vi ønsker alle tilreisende velkommen, og vi gleder oss som små barn.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND