Nå er det mindre enn to uker igjen til Mestermøtet 2008. Vi har til nå blitt kjent med spillere fra fire ulike klubber, og denne gangen skal vi til Midt-Norge og en gammel klubb med mye historie. I Trondheim har det blitt spilt organisert backgammon i klubb siden tidlig 90-tall, og mange kjente backgammonspillere har spilt her.">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer….(del 5)
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder Mestermøtet 2008, 12. Januar 2009 11:12
Sist endret 12. Januar 2009 11:34
 
Nå er det mindre enn to uker igjen til Mestermøtet 2008. Vi har til nå blitt kjent med spillere fra fire ulike klubber, og denne gangen skal vi til Midt-Norge og en gammel klubb med mye historie. I Trondheim har det blitt spilt organisert backgammon i klubb siden tidlig 90-tall, og mange kjente backgammonspillere har spilt her.


Som så mange andre av disse har Dagfinn Snarheim studert til sivilingeniør på NTNU (før NTH), hvor han begynte en gang på 90-tallet. Der har han syslet mest med prosessregulering og jobber på en doktorgrad på temaet. Undertegnede har selv tatt noen innførende fag i proessregulering og vet at det er noe av det vanskeligste man kan holde på med, selv 15 år etter knyter det seg litt i magen når temaet kommer opp.

Dagfinn begynte å spille i Trondheim backgammonklubb i 1999 og har vært aktiv spiller siden da. Lang og tro tjeneste har gitt han 48 klubbturneringsseire. Det meste av tiden har han vært leder og primus motor i klubben, med et lite avbrekk der han var et halvår i USA under studiene (og spilte der en del med Douglas Zare, Walter Trice, Herb Gurland osv).

Dagfinn har en uredd spillestil og sitter inne med mye teoretisk kunnskap. Han er litt backgammon-nerd i følge de som kjenner han godt, og har lest flere bøker og har fått slite med smartinger som Hans Marius Eikseth og Tommy Nesbakk i klubben. Han evner å tenke klart i pressede situasjoner og er også flink i andre spill som feks magic og sjakk. Dagfinn har aldri vunnet noe "stort", men kommer som regel veldig langt i NM (med semifinale som bestenotering) . Dagfinn er en meget sympatisk fyr, og jeg har hørt enkelte si at man nesten blir lei seg når man slår han. Dette er egentlig sjelden en problemstilling siden han som regel vinner.

Dette blir Dagfinn første møte med backgammon i Bodø, og er så absolutt å regne med når det skal gjøres opp om årets mestertittel. Velkommen til Bodø!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND