Mestermøtet 2008 presenterer… begynner nå å nærme seg slutten. Vi har presentert spillere fra 5 av de 7 klubbene som er representert i årets Mestermøte, og de to store gjenstår. I denne nest siste artikkelen skal vi presentere to av spillerne som mange holder som store favoritter. ">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer (del 6)….
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder mestermøtet 2008, 13. Januar 2009 10:02
Sist endret 13. Januar 2009 10:04
 
Mestermøtet 2008 presenterer… begynner nå å nærme seg slutten. Vi har presentert spillere fra 5 av de 7 klubbene som er representert i årets Mestermøte, og de to store gjenstår. I denne nest siste artikkelen skal vi presentere to av spillerne som mange holder som store favoritter.


Bergen Backgammon Club har i mange år stått som en bauta i bg-Norge, og var lenge den eneste store utfordreren til Oslo. Slik er det heldigvis ikke lengre, men de stiller bestandig med spillere som er favoritter i de mesterskapene de stiller i. Klubben har oppfostret mange store backgammonstjerner. Ofte er det her den nye norgesmesteren kommer fra. BBgC har en lang tradisjon som arrangør av både NM og mestermøtet, og har mange spillere med bred turneringserfaring som kommer godt med når det skal kjempes om titler.

Rune Færevåg begynte å spille i klubb i 2003. Etter noen år er han nå i ferd med å etablere seg som elitespiller. To Bymesterskap i 2008 taler for seg, i fjor var mannen nesten ikke til å stoppe. Han er sannsynligvis (?) den mest aktive spilleren i BBgC for tiden og har etter hvert imponert svært mange med sitt gode spill. I tillegg er han en av de største drivkreftene i Bergen for at byen fortsatt skal ha et backgammontilbud. En av hans motstandere om knappe to uker fortalte meg at han utvilsomt er en av favorittene blant deltagerne, både som spiller og person, og kunne ikke få fullrost Rune nok.

Dette blir ikke første gang Rune spiller i Bodø. Forrige gang var Bodø Bymesterskap for noen år siden, og alt lå til rette for at Rune skulle bli en gjenganger på vårt bymesterskap. Dessverre våget han seg med på nachspielet og overvar et heller flaut danseshow som kuliminerte med at de tre danserne kastet buksa for å flashe sine nyinnkjøpte superhelt-truser. Jeg vet han tok bilde.

Bergens andre deltaker er en legende som det er vanskelig å beskrive. Dette er mannen som i følge Frogners tabeller har flest nasjonale titler. To ganger har han vunnet Norgesmesterskapet, og hele fire ganger har han vært i NM-finalen. I tillegg har han vunnet Mestermøtet to ganger tidligere, i 2004 og 2005. Det er ingen ved siden av Halvor Losnedahl. Dette er prestasjoner som beskriver en turneringsspiller av rang. I tillegg troner han for tiden høyest på Norgesratingen, så her snakker vi om en mann som vet å holde seg i form. Halvor har bestandig vært her, og har spilt organisert backgammon i Norge siden starten tidlig på 90-tallet. Han har i tillegg vært med og drevet fram NBgF-organisasjonen til det den er i dag.

Man skulle kanskje tro at en såpass merittert mann skulle være litt lite folkelig, men neida, i Halvor finner du kanskje den hyggeligste og varmeste mannen av oss alle. Vi gleder oss til du kommer til Bodø.

Vel møtt begge to!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND