Mestermøtet 2008 presenterer… kommer her med sin siste spillerpresentasjon. Vi er nå gjennom alle de klubbene som har deltakere i årets Mestermøte, og i dag står Oslo Backgammonklubb for tur. De er årets største klubb med hele 4 deltakere og det er ikke hvem som helst heller. OBgK stiller med 4 sterke spillere.">
logo
Hovedmeny


Mestermøtet 2008 presenterer (siste del)….
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder mestermøtet 2008, 14. Januar 2009 09:29
Sist endret 14. Januar 2009 09:33
 
Mestermøtet 2008 presenterer… kommer her med sin siste spillerpresentasjon. Vi er nå gjennom alle de klubbene som har deltakere i årets Mestermøte, og i dag står Oslo Backgammonklubb for tur. De er årets største klubb med hele 4 deltakere og det er ikke hvem som helst heller. OBgK stiller med 4 sterke spillere.


Oslo Backgammonklubb har alltid vært Norges backgammonhovedstad. De har hatt flest medlemmer, flest spillere og den største bredden. Det er også herfra vi har hatt den sterkeste internasjonale deltakelsen. I klubben er det så mange sterke spillere at det å kvalifisere seg til mestermøtet i seg selv er en bragd.

Hall Skåra har spilt en stund, men det er først de siste to årene han har begynt å spille skikkelig aktivt. Ikke minst har han markert seg med sitt faglige engasjement på diskusjonsforumet og vært en inspirasjon for mange av oss. I tillegg har han vært vår alles onkel reisende Sam og presentert lange og detaljerte reisebrev fra turneringer han har deltatt i. Sist kunne vi lese hvordan han vant en turnering i Washington D.C. i jula. Vi håper alle at du fortsetter med dette. Hall har hatt en svært seriøs tilnærming til det å bli en bedre backgammonspiller og har på kort tid blitt svært god. Imponerende. I sommer vant han intermediate-klassen i Oslo Open, og beviste vel (kanskje mest for seg selv) at han hører hjemme i mesterklassen. De fleste andre visste bedre. I tillegg er han så trivelig at man aller mest har lyst å klemme litt på han. Dette blir hans andre reise til Bodø på kort tid, og vi håper at du også tar turen opp senere i år (en oppfordring som selvsagt gjelder ALLE).

Jostein Flood kan man si mye fint om. Han er også en av de spillerne som alltid har vært her, han har vært med siden starten på tidlig 90-tall. Selv om han ikke er av de som roper høyest vet alle hvem han er. Han er kanskje mest kjent for at han spiller ekstremt purt, og legger heller noen blotter enn å brenne en brikke. Jostein er Osloseriens store spiller, totalt sett vunnet 83 av 120 kamper (69%), og har blitt toppscorer 5 ganger. Ingen andre har greid det mer enn to ganger. Av mer kuriøse fakta kan det nevenes at han er berømt for sin gode autopilot. Hvis bare noen forteller ham hvilken farge han har på brikkene og hvilken vei han spiller, kan han spille helt greit i søvne. Han er den spilleren som har tredje høyeste erfaring i Norge, og en av våre aller, aller beste spillere. Beste mestermøteresultat er en tapt finale i 2003. Jostein er regjerende bymester i Oslo og Fedje. En formidabel motstander som de fleste frykter.

Backgammon er en individuell tankesport. Det ligger derfor i kortene at man ikke bestandig da er enige om hvordan ting er eller skal gjøres, og det er en ærlig sak. Karl Frogner begynte å spille i klubb omtrent samtidig som meg selv, og vi har vært i tottene på hverandre så og si hele tiden. Likevel, hver gang vi møtes har vi det bra og er snille mot hverandre, og årsaken til det er at Karl i bunn og grunn er en kjernekar og en flott mann som bare vil det beste for sine venner, medlemmene, klubbene og forbundet. Siden han dukket opp i miljøet har han vært blant de aller ivrigste både på spilling og organisering. Han har med trygg og fast hånd ledet både OBgK og vært turneringsansvarlig i Oslo i mange år. Karl tar sin egen rolle som spiller og leder svært seriøst. Det er veldig vanskelig å tenke seg hvordan ting hadde vært uten Karl, både i Oslo og i NBgF. Dette må vi kanskje snart »tenke oss» fordi han skal trappe ned, og vi må derfor kjenne vår besøkelsestid (selv om ingen helt riktig tror på dette). Ikke bare organiserer han mye, han spiller også svært mye og har nest høyest erfaring av oss alle. Etter så mange år har Karl opparbeidet seg en enorm følelse for spillet, og det skorter heller ikke på teoribiten. Han har en svært uredd spillestil, noe som kan være både hans største styrke og svakhet. Karl er uten tvil en av toppene i Norge, og har de siste årene gjort det riktig så godt i de turneringene han har spilt. Karl har spilt i Bodø mange ganger og er et fast innslag på bymesterskapene i Bodø. Dette blir nesten hjemmebane for Karl, om det er en fordel eller distraksjon er vanskelig å si noe om, men Karl stiller til start for å vinne hele mesterskapet.

Fred Westerby er vel det nærmeste vi kommer the grand old man i årets mestermøte, og han holder seg meget godt. Fred er for tiden nestleder i Oslo Backgammonklubb, kaptein i Fred and the Flintstones, og har også turneringslederansvar i Oslo. Han er allerede et kjent ansikt, men vi kommer nok til å se mye mer av Fred i framtiden. Det siste året har han vært svært ivrig og har vel stort sett spilt på hver eneste turnering arrangert i Oslo. I tillegg har han reist mye rundt, og årets høydepunkt var nok verdensmesterskapet i Monte Carlo (en opplevelse han delte med mange av oss). I NM kom han seg i år til tredje runde før han måtte se seg slått. Selv om han for mange er et relativt ubeskrevet blad kan i alle fall jeg skrive under at denne mannen ikke er lett å slå. Han kom seg dessverre ikke til Bodø i november, men nå kommer du i alle fall, og alle gleder seg til det. Vel møtt til Bodø alle sammen.

Dette var siste deltakerpresentasjon foran Mestermøtet 2008, og siden artiklene bare ble lengre og lengre er sikkert det like godt. For de av dere som kommer allerede fredag vil det arrangeres et eller annet fredag kveld også hvor nok flere av Bodøspillerne også vil komme. Mer om dette kommer litt senere, bare følg med. Lørdag starter første runde klokken 14:00, og turneringen vil pågå hele dagen. Vi har fått et fint lokale på Gründer som er halvveis lukket for resten av gjestene, og vi tror det skal fungere fint der. Vi har fått gode rabatter på mat og drikke her, og menyen er fin. Søndag arrangeres det mesterturnering.

Ikke alle har vært i Bodø tidligere. Hvis noen trenger noe hjelp av noe slag er det bare å ta kontakt så skal vi gjøre det vi kan. Dette er deres helg.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND