Det var bare et fåtall personer som syntes at den siste mesterturneringen var noe særlig spennende. Det var forventet 16+ spillere til Paletten i Tromsø denne søndagen, så det var ikke umulig å komme med i siste liten til Mestermøte i januar.">
logo
Hovedmeny

Tromsø hadde siste mesterturnering i år, og Samson Højgaard dro i land seieren
Av Ole Friis Iversen, 18. Desember 2000

Turneringen var forskjøvet fra klokken 13:30 som først annonsert til 16:00, for da klokken var 12:00 var Paletten allerede stappe full med mennesker. De aller aller fleste var nok kommet for å se Manchester United mot Liverpool, en kamp som for øvrig entde 0-1. Men da kampen var over dro alle folkene og bare backgammonspillerne ble igjen og vi klarte akkurat å samle 16 deltakere.

Undertegnede hadde forventninger om å dra i land 8 hardt tiltrengte mesterpoeng, noe som ville gi meg 11 totalt, og det skulle akkurat holde. I tillegg hadde Tromsøs backgammon-komet, Sven Wisløf Nilsen, bare 3 poeng på forhånd, Eirik Svendsen 4 og forrige helgs vinner av Tormsø Open, Frode Bull Jæger, 8. Så det var disse få sjelene som syntes at dette var virkelig spennende.

Frode glimret med sitt fravære og kunne dermed ikke få mesterpoeng heller (han sa han hadde noe viktig å gjøre, men det var ingen som trodde noe på det). Eirik forsvant i 1. runde, Sven banket Bjarte Hagan, mens undertegnede såvidt klarte å vinne sin match. "1 down 3 more to go", tenkte jeg da. Og da jeg ledet 8-6 til 9 i 2. runde hadde jeg allerede begynt å se for meg et hardt møte med Sven, som da ville eliminere nok en spiller i mesterpoeng nød. Detsverre for meg klarte jeg på merkelig vis å tape 9-8, så det ble ingen semifinale på meg. Sven derimot kom seg lett til finalen, så dette var hans sjanse til mesterpoeng!

I den andre delen av treet hadde Jon Kristian og Samson møttes i 1. runde, og i motsetning til i NM var det Samson som vant i dag. I den påfølgende matchen møtte han Andre, som fikk stryk. Og i semifinalen var det duket for møte mellom Samson og Geir. Kampen ble spilt like ved siden av min kvartfinale, men det var ikke fritt for at jeg både hørte og så litt på. Det hele endte med at Geir forbant seg over både terningene og flyttene til motstanderen, men alt til ingen nytte, og han gikk deretter hjem, ikke fult så blid som da han kom.

Finalen til 15 var jevn i starten, men på stillingen 7-7 sluttet Sven å få poeng og Samson tok over roret. Deretter ble det aldri spennende igjen, og Samson vant til slutt 15-8. Selvsagt hadde Sven noen gode forklaringer på de kubene han tok og tapte på, samt de kubene han tok og senere ble rekubet på, men han var på langt nær så forbannet som Geir var - han var nesten uforskammet blid til å nettopp hadde blitt frarøvet 5 mesterpoeng og også sjansen til å spille Mesterturnering i januar.

Så alt i alt ble det ikke flere Tromsøspillere som kvalifiserte seg til Mestermøte, men som vanlig var det en veldig trivelig kveld i Tromsø.