logo
Hovedmeny


Vi i Ishavsbyen Backgammonklubb mener det er på sin plass med en takk for i år til alle klubbene!
Av Samson, 19. Desember 2000  
Vi er nå på tur ut av år 2000 - ett år hvor Tromsø har gjort seg bemerket i norsk backgammon. Utover at tromsøgjengen nå er anerkjent rundt landet som en av de aller sterkeste er det imidlertid ikke kun dette vi og resten av backgammonnorge har å gledes om. Det dukker stadig opp nye klubber i landet - og de nyetablerte gjør seg mer og mer bemerket!


Som en av de yngste backgammonklubbene i landet er vi veldig stolte av våre prestasjoner so far. I år har vi vunnet NM, Oppsamling i NM, Bodø Bymesterskap og Tromsø Open. Av andre kuriose ting vi har oppnådd i år er fire tromsøspillere i mestersluttspillet og så har vi hatt deltakelse i VM i Monte Carlo for første gang. Sett i forhold til i fjor, hvor vi "kun" vant oppsamlingen i NM er dette en stor fremgang.

I det kommende backgammonåret har vi enda større ambisjoner! Vi kommer til å satse steinhardt i Oslo i januar når mestersluttspillet avvikles. Vi forventer videre å delta med flere spillere i alle de større turneringene innenlands. På tross av at vi har flere titler på samvittigheten vil det også i 2001 være prestige i å vinne Oslo Open og NM, så regn med at Tromsø stiller! Videre kommer vi til å sende rundt fire spillere til Nordic Open i påsken og det samme antallet til VM i sommer. Vi håper at vi får følge av mange norske spillere til de store happenings. Selv vil vi i Tromsø som vanlig arrangere Tromsø Open neste høst, hvor vi håper på bedre oppsluttning enn i år. Den allerstørste utfordringen i det kommende året vil være å få mere action i organiseringen av klubben - her menes ikke med generalforsamlinger, vedtekter osv, men med en større innsats utover i Tromsø by slik at fremgangen i rekruteringen kan fortsette og helst øke.

I år har vi vært og besøkt Bodø Backgammonklubb ved ett par anledninger. Dette har vært svært hyggelig og vi setter stor pris på at klubbene i utkantstrøkene nå begynner å bli mere aktive. Bodø backgammonklubb har i sin korte levetid blitt en av de best organiserte i Norge og også gjort seg bemerket i årets NM i Oslo. Vi håper i det kommende året at Tromsø og Bodø kan få ett enda bedre samarbeid. Også har vi ett bra vennelag med nykommeren Hammerfest. Vi håper at klubben kommer til å vokse også i det kommende året.

Samlet målsetning for fremgang for backgammon i Nord Norge i 2001 bør være:
1. Etablere klubber i Narvik og Harstad
2. Bygge videre på godt samarbeid klubbene imellom
3. Eventuelt arrangere Nord Norsk mesterskap!

Ryggraden i Norsk Backgammon har i alle år vært i sør. Norges Backgammonforbund har noen av sine viktigste ressurspersoner basert i Oslo og i Bergen. Forbundet har i år forsøkt å desentralisere styringen av forbundet samtidig som strukturen i forbundet er blitt mere definert. Det ligger mye arbeid bak organiseringen og styringen av Backgammonforbundet og denne innsatsen verdsettes sterkt! Forbundet har som vanlig arrangert NM med stor suksess. NM handler ikke kun om å vinne, men også om å komme i kontakt med spillere fra alle landets klubber. På denne måten blir NM ett forum for fremgang for backgammon i hele landet. Tromsø retter stor takk til forbundet og til alle de personer som legger arbeid i å føre backgammon i Norge videre!

Nå ble dette innlegget kansje litt for useriøst i forhold til det vi vanligvis legger ut på nettet, så til slutt: Tromsø will be back next year - and like always - kicking some serious butt and drinking heavily. Merry christmas to ya all!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND