">
logo


Norgesmesterskapet 2009
Av Bodø Backgammonklubb, 17. Mai 2009 20:14
Sist endret 29. September 2009 08:51
 
Norges Backgammonforbund og Bodø Backgammonklubb inviterer til NM.


VELKOMMEN TIL NM I BACKGAMMON I BODØ

NYHET: FORHÅNDSPÅMELDINGEN ER NÅ STENGT.

Nå kan du kun melde deg på ved å kontakte sekreteriatet fredag fra 17:30 eller på lørdag mellom 09:00 og 09:30.

MELD DEG PÅ HER.

NYHET: NYE OFFISIELLE KLOKKEREGLER; BRONSTEIN

GJØR DEG KJENT MED KLOKKEREGLENE.
NM arrangeres i år for første gang i Bodø. Fredag 2.oktober starter det hele med lagturnering. Norgesmesterskapet (ind.) starter lørdag formiddag klokken 10:00. Vi legger opp til same procedure as every year med noen få unntak. Vi har etter beste evne prøvd å skreddersy Mellomklassen etter ønsker fra ulike spillere vi har vært i kontakt med.

STED

Turneringen spilles i den største konferansesalen på Thon Nordlys Hotel i Bodø (ved småbåthavnen). Dette er store, fine lokaler med gode bord og stoler og mye lys. Det er plass for anslagsvis 100 spillere i rommet, og vi har også noen reserveløsninger om det skulle bli for trangt.

Nils i spillelokalet Utsikt

Bespisning (generell)
Mat fås kjøpt i restaurant Egon i hotellets 1. etg. Drikke vil det bli mulighet å bestille i lokalene (alle rettigheter). Gratis kaffe i lokalet gjennom hele helgen. Det arrangeres felles middag lørdag, egen påmelding.

Hotellet ligger sentralt til i Bodø, og det er gangavstand til alt man skulle trenge.

PROGRAM

Fredag 2.oktober

NM-lokalene åpner klokken 17:30, men det vil være muligheter for spilling/sosialisering før dette.

Fredag arrangeres det lagturnering. Turneringsformatet er cup, og det skal være 3 personer på hvert lag. Registrering fram til kl. 18.50, turneringen starter/trekkes 19:00.
Deltakeravgift 300 kroner pr lag.
Alle kamper går til 5 poeng.
Turneringsleder for lagturneringen er Tore Mentzoni Eilertsen.

I tillegg settes det opp jackpoter kontinuerlig.
Det er mulig for alle de som ikke er forhåndspåmeldt å melde seg på til NM hele fredag.


Lørdag 3.oktober

Lokalene åpner klokken 09:00, påmelding fram til 09:30. Trekning ca 09:45, først mesterklassen, så mellomklassen. Klassene trekkes uten seeding.

Første runde startes umiddelbart etter at trekningen er ferdig. Kamper på angitt plasser. Fullstendig program er presentert lengre ned (lenker til egne nyheter). Generalforsamlingen avholdes lørdag ettermiddag. FELLES MIDDAG LØRDAG.

. NM vil fortsette etter bespisningen. Turneringsformat: se lengre ned.


Søndag 4.oktober

Turneringen (mester og mellom) starter klokken 10:00 (siste 16 eller siste 8 avhengig av antall deltakere og programmet lørdag, detaljer vil følge senere).

Last chance-turnering vil starte 12:00 for alle som er slått ut av NM. Vi slår sammen alle som er utslått fra NM til ett felles LC (mellom- og mesterklasse). Last chance ventes å være ferdig ca klokken 18:00. Last chance spilles som cup uten oppsamling, kamper til 5 poeng (finale 7 poeng).

Finalene i de ulike klassene vil sannsynligvis starte ca kl 16:00 (-->17:00), med forventet avslutning ca 19:30 for mesterklassen. Mellomklassen vil sannsynligvis avsluttes ørlite tidligere.

Søndag vil det arrangeres en egen Nybegynnerturnering.


Mandag 5.oktober

Mandag arrangeres det mesterturnering i regi av BBgK. Denne arrangeres på ettermiddagen etter normal arbeidstid.


KLASSER OG DELTAKERAVGIFT

Forhåndspåmelding

Vi ønsker at flest mulig skal forhåndspåmelde seg. Ved påmelding før 1.september (dvs i løpet av august) vil man få 100 kroner avslag på deltakeravgiften i både mester- og mellomklassen. MELD DEG PÅ HER.

Klasser

Mesterklassen: 900 kroner før 1/9, 1000 kroner etter 1/9. (avgift 200/300 kroner)
Mellomklassen: 400 kroner før 1/9, 500 kroner etter 1/9. (avgift 200/300 kroner)

30 kroner av avgiften går til mestermøte-potten.

Både mester- og mellomklassen arrangeres som mesterturnering.
Det kåres en Norgesmester i begge klassene.

Nybegynnerturnering søndag. Denne turneringen vil vi prøve å satse litt på lokalt. Hva, hvordan og hvor mye vil vi komme tilbake med senere.


TURNERINGSFORMAT

Forutsatt 33-64 spillere: Mesterklassen spilles som double elimination fram til 8 spillere gjenstår, deretter enkel cup uten oppsamling. Premier til de 8 siste spillerne. Nærmere beskrivelse av turneringsopplegget.

Mellomklassen vil spilles som Monrad-turnering, se nærmere beskrivelse av Mellomklassens turneringsopplegg.

Last Chance søndag spilles som cup uten oppsamling (en felles LC for mellom- og mesterklassen).

Alle kamper vil spilles med klokker (dersom vi har mange nok).


PREMIERING

Pokaler. I tillegg vil deltakeravgiften minus avgiften betales tilbake i form av premier. Informasjon om fordeling vil komme senere.


Jackpoter

Det arrangeres jackpoter hele helga fra lokalene åpner fredag. Det vil også bli arrangert "superjackpot" dersom det er interesse for det. Det er forhåndspåmelding til turneringsleder (ikke på forumet) innen (dato bekjentgjøres seinere).

Satelitter

Det er allerede arrangert 1 offisiell NM-satelitt. Constantin Amanaloaie fra Drammen vant denne. Vi vil prøve å arrangere 1-2 satelitter i løpet av august/september. Disse vil arrangeres mest sannsynlig på playok.com i NBgF-rommet. Det vil være gratis å melde seg på, og vinneren får dekket påmeldingsavgiften til mellomklassen (verdi kr 400/500). Hvis vinneren av satelitten heller vil spille i mesterklassen kan denne betale mellomlegget. Premien er personlig og kan ikke selges til andre. Premiene er betalt av NBgF. Satelittene annonseres i egne nyheter minimum to uker i forkant på nbgf.no.

Oslo og Bodø Backgammonklubb arrangerer også satelitter/jackpoter lokalt, og oppfordrer andre klubber til å gjøre det samme.

Sosialt

Gründer blir offisielt hangoutsted under NM. Gründer ligger på gateplan rett ved spillelokalene, i en gangavstand på knappe 50 meter. Stedet tilbyr god mat fra rikholdig meny, avslappet stemning og fine bord for de som vil spille enda mer backgammon også her. Se i lenka for NM-priser.

Vi jobber for å se om vi kan finne en løsning med felles bespisning på lørdag. Denne biten faller på plass i løpet av høsten og vil kreve forhåndspåmelding. Vi kommer tilbake til dette senere.

HOTELL

NM spilles på i den største konferansesalen i 6.etasje på Thon Nordlys Hotel i Bodø. På hotellet kan man også bo hvis man vil.

Priser:
Enkeltrom 750
Dbl.rom 1050
(andre priser på businessrom og juniorsuiter)
Bestillingskode: NM i backgammon
Garantert rom til ca 2 mnd før NM.
Alle som bor på hotellet får 10% på Egon, hotellets restaurant i første etasje.

Hvis noen ønsker alternativer til dette er det bare å ta kontakt, så vil klubben være behjelpelig med dette.

Mesterturnering

Både mesterklassen og mellomklassen spilles som Mesterturnering. I tillegg arrangerer Bodø Backgammonklubb mesterturnering mandagen etter NM, 5.oktober. Tid og sted vil annonseres senere, men vil sannsynligvis spilles på klubbens vanlige spillested, men litt tidligere enn det som er vanlig på en mandag.

NM-komite

NM-sjef: Øyvind Bjørkås
Turneringsleder: Arne Kristian Nordhei
Logistikksjef: Astrit Böcker
Økonomisjef: Nils Kristian Bakke
PR-/Infosjef: Trond Dalhaug
Sosialsjef: Lena Jensen

Alle som har eget brett må ta det med!!!

Med forbehold om små feil. Justeringer i opplegget vil kunne skje i tiden framover, men det vil låses et par måneder før NM.


Bilder viser havneområdet. Spillelokalet ligger til høyre på bildet. Fotograf: Ernst Furuhattnbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND