logo


Mellomklassen i NM 2009
Av Turneringskomiteen for NM 2009, 10. Juni 2009 11:14
Sist endret 12. Juni 2009 09:27
 

BBgK presenterer opplegget for årets mellomklasse i NM. Gå Ikke glipp av første NM nord fra Polarsirkelen!


Informasjon om hovedklassen kommer litt senere.

Les også den offisielle NM-innbydelse.

FOKUS PÅ MELLOMKLASSEN

Som lovet satser vi i år litt ekstra på mellomklassen i NM. Helt nytt av året er at det offisielt kåres en Norgesmester i Mellomklassen. I tillegg deles det i år også ut Mesterpoeng i Mellomklassen (slik det også er i Mesterklassen).

Tilbakemeldinger vi har fått forteller oss at den typiske mellomklassespilleren ønsker mest mulig moro for pengene. Når man først tar turen helt til Bodø ønsker man å være garantert et visst antall kamper. Med opplegget som her presenteres er man garantert spilling hele lørdag, og også deler av søndagen. Vi håper folk setter pris på dette og velger å delta på årets NM.


Bilder viser havneområdet. Spillelokalet ligger til høyre på bildet. Fotograf: Ernst Furuhatt

MONRAD

Mellomklassen i NM skal i år arrangeres som en Monradturnering. Kort sagt er Monrad et slags gruppespill, men alle skal ikke spille mot alle.

Det skal spilles 6 runder. Første runde trekkes. Dersom det er ulike antall spillere med (for eksempel 31, 33, 35, 37…), får den siste spilleren walk over i første runde (ingen får walk over mer enn en gang). To spillere kan ikke møte hverandre mer enn en gang. Etter hver runde lages det en foreløpig resultatliste. Denne resultatlista danner grunnlaget for neste runde, man møter hele tiden spillere som har gjort det like godt som en selv. Etter 6 runder vil vi stå med en resultatliste der de med flest seire står øverst. Alle med 4 seiere eller mer går videre til sluttspill (cup).

Antall runder, kamplengder og hvor mange som går videre vil kunne endres dersom antall deltakere tilsier det. Det er også ennå ikke bestemt hvilken software vi vil bruke for å styre monraden, dette vil vi komme tilbake til, men vi vil unngå å bruke det mange ser på som uforståelige skilleregler i den endelige resultatlista.

HVEM PASSER MELLOMKLASSEN FOR?

Hvem kan spille Mellomklassen? Hvem er så denne typiske mellomklassespilleren som vi snakker om over? Han/hun finnes selvsagt ikke, vi er ulike og har alle forskjellige grunner for å spille. Hvem som helst kan spille i mellomklassen, vi stiller ingen krav om at du må ha en spesiell rating eller om du har spilt mesterklassen tidligere. Det er nok at du liker turneringskonseptet bedre for mellomklassen enn for mesterklassen (Monrad vs DE). Det eneste vi håper er å vekke Mellomklassen til live igjen, og at mange velger å delta også i denne klassen i år.

FORELØPIG TIMEPLAN

NB! Opplegget som presenteres under (antall runder, hvor mange som går videre, kamplengder) kan justeres noe i forhold til antall deltakere.

Mellomklassen trekkes rett etter Mesterklassen, ca klokken 10:00 lørdag formiddag. De tre første rundene spilles til 7 poeng, de tre siste til 9 poeng. Etter runde 4 er det Generalforsamling og mat (se nyhet om dette senere). Søndag er det sluttspill for de som kvalifiserte seg for dette via Monradturneringen.

Lørdag
1.runde. 7 poeng. Ca 10:15.
2.runde. 7 poeng. Kl 11:45.
3.runde. 7 poeng. Kl 13:15.
4.runde. 9 poeng. Kl 14:45.

Generalforsamling og middag klokken 17:00 til 19:30.
Vi vil presentere mulig opplegg for felles bespisning senere i juni, sammen med lanseringen av forhåndspåmeldingen.

5.runde. 9 poeng. Kl 19:30.
6.runde. 9 poeng. Kl 21:20.

Lørdag kveld: Etter at monradturneringen er ferdig trekkes sluttspillet.

Søndag
Sluttspill: cup. Hvis Monrad kjøres som beskrevet over (som krever et visst antall spillere) vil alle med 4 seiere gå videre til sluttspillet. Dette gir mest sannsynlig en 16-cup med noen walk overs i første runde. Byes gis (evnt trekkes) til de med fleste seiere i monraden. Sannsynlig oppsett:

Åttendedelsfinaler, 9 poeng. Kl 10:00.
(tapere herfra er kvalifiserte for Last Chance som starter klokken 12:00, men man må melde seg på).. Premier til alle som spiller kvartfinaler.
Kvartfinaler, 11 poeng. ca kl 12:00.
Semifinaler, 11 poeng. ca kl 1410.
Finale, 13 poeng. ca kl 16:20 til ca 18:50.
Vi vil prøve å få notert finalen.

ANNET

Avgift og forhåndspåmelding

Det koster 400 kroner å forhåndspåmelde seg til Mellomklassen (før 1.september). Etter 1/9 koster det 500 kroner. (avgift 200/300 kroner).

Satelitter

Planen er å arrangere 3 satelitter på playok.com der premien er gratis deltakelse i mellomklassen. Håpet er å arrangere en i slutten av juni, og to på sensommeren/høsten. Nyhet om dette kommer snart.

Last chance

LC-turneringen (for alle de som er utslått før premiene starter i hovedturneringen) arrangeres søndag med påmelding fram til 12:00. Denne er felles for både mester- og mellomklassen, så her har du sjansen til å få spilt mot en av de store stjernene. Deltakelse i LC er inkludert i deltakeravgiften. LC arrangeres som cup. Det spilles til 5 poeng, ren cup uten oppsamling (finale til 7 poeng). Ferdig ca 17:00-18:00.

Sosialt

Norgesmesterskapet er den store begivenheten i bg-Norge. Dette er den beste muligheten for å se og bli sett, få nye venner eller treffe gamle, og kanskje finne ny inspirasjon til å bli en bedre backgammonspiller. En slik sjanse bør man ikke la gå fra seg.

Det er lagt opp til flere sosiale høydepunkter med offisielt hang out sted, lagturnering fredag, jackpoter hele helga, mulig felles festmiddag lørdag og mye annet.

Dersom du planlegger å slå to fluer i en smekk og i tillegg være turist en liten stund så er det ingen dum ide. Vi planlegger å lage en liten Bodø og omegn-turistguide i løpet av sommeren.

Møt opp da vel! Vi gleder oss til å treffe deg.


Bodø by mot vest. Fotograf: Dag Einar Olsen/ Arctic Edge

Med forbehold om feil. Det kan komme endringer.nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND