logo


NBgF Online
Av Yvonne H. Pasali & Thorleif Reisvold, 11. Juni 2009 11:55  
Det finnes mange nettsteder som tilbyr online backgammon spilling. Et av stedene er PlayOK.com der NBgF har et eget spillrom - NBgF online.


For å få tilgang til NBgF online må du først være medlem i en norsk klubb eller direkte i NBgF.

Deretter må du i spillerprofilen din på PlayOK.com legge inn ditt navn og medlemsnummer slik at de som skal gi deg tilgang til rommet vet hvem du er når du søker om tilgang.

Når det er gjort er du klar til å spille privatkamper og turneringer i rommet NBgFOnline der alle turneringskamper er tellende på norgesratingen (Dette gjelder også kamper som av en eller annen grunn blir avbrutt underveis!).

Hver turnering avvikles som Monradturneringer, et format der alle spiller like mange kamper, den som vinner flest vinner turneringen. På forsiden til NBgFOnline rommet kan du se når turneringene kjøres. Det går mange turneringer hver uke, noen faste og noen sporadiske.

Nettspilling er en glimrende måte å utvikle seg som spiller på, men vi anbefaler alle som en å ta seg en tur i nærmeste klubb så fort som mulig - mest lærer man av andre.

Ønsker du å bli god fort så anbefales bøkene "Backgammon" av Paul Magriel og "Boot Camp" av Walter Trice.

Du kan også laste ned Gnu der du kan analysere spillene dine og spille mot PC - en flott veiledning til Gnu finner du her.

Dersom du ønsker å gi ros eller ris kan du sende en melding til de som administrerer rommet:

Yvonne H. Pasali
Thorleif Reisvold
Arne Kristian Nordhei

Til slutt: På nettet er det erfaringsvis noen som ikke alltid oppfører seg som gentlemenn. Dette ber vi alle om å rapportere inn med skjermbilder som dokumentasjon slik at vi kan ta affære og sørge for at backgammon forblir en gentlemannssport også på NBgFonline.

Godt spill!nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND