logo


Andre NM-satelitt vunnet av Lena Jensen (BBgK)
Av Arne Kristian Nordhei, 29. Juli 2009 10:53
Sist endret 17. August 2009 08:51
 

NM 2009 arrangeres i Bodø 2.-4. oktober. Søndag 16.august ble den andre (av tre) online NM-satelitter arrangert. Det er gratis å delta, og premien er deltakelse i Mellomklassen i NM. Det var 19 deltakere.


Oppdatert 17.august: 19 deltakere i den andre NM-satelitten. Det ble spilt 3 runders innledende Monrad-turnering, hvor de med 2 og 3 seire gikk videre til et sluttspill (cup). Kun Jimmy Pasali (BBgC) og Bjørnar Kristoffersen (IBgK) fikk 3 av 3 seire. 9 spillere hadde 2 seire. Til slutt var det Lena Jensen (BBgK) som slo Are Karlsen (AaBgK) i finalen. Gratulerer!

Vi kommer tilbake med mer info senere når det gjelder satelitt nr 3 som skal spilles i september en gang.

LES MER OM TRØBLETE TURNERINGSFORMAT NEDERST I NYHETEN.

Vi ønsker med dette velkommen til den andre NM-satelitten på playok.com.

Tid: 16.august klokken 19:00
Sted: playok.com, nbgfonline-rommet.
Turneringsformat: monrad med avsluttende cup (antall runder, se lengre ned)
Husk: lag brukerkonto i god tid, vi kan ikke garantere at du blir med hvis du kommer i siste liten.
Turneringsansvarlig: Arne Kristian Nordhei (triton007) med Yvonne Pasali som spillende medhjelper

Turneringen blir lagt inn som offisiell turnering og alle kampene blir ratet.

GRATIS

Det er gratis å delta, og premien er deltakelse i Mellomklassen i NM til høsten (verdi 400 kroner). Premien er personlig, man kan ikke velge å få pengene og man kan heller ikke gi premien bort. Vinner man kan man betale mellomlegget til mesterklassen hvis man ønsker det.

TURNERINGSFORMAT

Det spilles 3 runders innledende Monrad-turnering, kamper til 5 poeng. Alle med 2 eller 3 seire går videre til en avsluttende cup, også disse kampene spilles til 5 poeng. Cupen trekkes rett etter monradturneringen er ferdig. OPPDATERING 14/8: Se nærmere forklaring nederst i nyheten.

Siden det er vanskelig å vite hvor mange som ønsker å delta i turneringen på forhånd er det vanskelig nå å si hvor mange runder den avsluttende cupen blir.

Det spilles korte kamper (5 poeng), og i hver kamp vil spillerne ha et visst antall minutter til rådighet.

playok

Playok.com ligner veldig på den gamle på start.no for dem av dere som benyttet den spillserveren. Vi har et eget nbgf-rom, og her trenger man godkjenning for å kunne delta. Hvis du ikke allerede er medlem bør du i god tid lage deg en bruker og søke om medlemskap. Det er viktig (og en forutsetning) at du i profilen skriver ditt fulle navn, og gjerne ditt nbgf-nummer.

Hvordan melde seg på: man går bare inn i spillrommet like før turneringen starter og man får automatisk spørsmål om man vil være med. Vil man ikke, kan man være der inne og observere inne på alle bord, men ikke kommentere noe. Kun spillerne kan chatte på sitt eget bord. Men husk, du kan ikke forvente å bli en godkjent bruker dersom du forsøker deg kort tid før turneringen starter.

Les informasjonen om playok.com NØYE.

Meld gjerne din interesse i forumet.


OPPDATERING 14/8-09: Som admin har man ulike utfordringer på playok.com. Vi ønsker å kjøre 3 runders monrad som innledning til turneringen, og deretter går alle med 2 og 3 seire videre til en avsluttende cup. Når en slik turnering settes opp på playok.com tillates max 8 deltakere. . Derfor settes turneringen førstkommende søndag opp med (sannsynligvis) 6 runder. Men alle som har vunnet 2 eller 3 seire skal gå ut av monradturneringen og spille mot den personen som admin opplyser skal spille mot hverandre. Serveren vil gi plagsomme beskjeder om at nå starter runde 4,5, og 6 underveis i cupen, alle som er kvalifisert for cup må ikke sette seg da. Der får vi en jobb med kommunikasjon, men det går nok bra?

Når det gjelder evnt byes i cupen gis disse fra toppen og ned på monradlisten.

Negative konsekvenser: det får kun innflytelse på playok-ratingen (man "taper" kamper man ikke fullfører) hvis man setter seg på de brettene man ikke skal sitte. Men det teller jo ingenting, rating er verdens mest forgjengelige ting.

Alle som er ikke er kvalifisert til den avsluttene cupen kan godt bare fortsette og spille monradturneringen og se på disse kampene som plasseringskamper (men vil nok kunne oppleve at de noen ganger vil kunne mangle motstander). Vi rater alle disse kampene også.

Lykke til, vi håper dere er tålmodige med oss - vi prøver bare så godt vi kan! Av og til er det bare sånn passe bra :)nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND