logo
Hovedmeny


Fiktivt intervju med Norgesmester år 2000
Av Geir "Diceman" Pedersen - editert av Bjarte Hagan og Marianne Husum, 9. Januar 2001  
Geir Pedersen fikk i oppdrag å intervjue Norgesmesteren for å publiserer det i Nordpunkt. På grunn av dårlig tid i forbindelser med deadline fikk han ikke gjort dette. Han fant derfor ut at han kunne intervjue SEG SELV PÅ VEGNE AV Jon Kristian??? Det hører med til historien at de fikk utsettelse fra Nordpunkt, og de fant dermed "tid" til et reelt intervju av Norgesmesteren som er publisert i medlemsbladet vårt! Vi finner det allikevel på sin plass å publisere denne versjonen.


Ok først litt rivende kritikk til redaksjonen av Norpunkt. Her følger en typisk overskrift i Norpunkt etter at en Tromsø-spiller har gjort det bra i et Norsk mesterskap.

ASBJØRN TAPTE FINALEN I NM!

NM vunnetavJon Kristian Røyseth.

I de to årene Tromsø har deltatt aktivt på BG-arenaen, så har klubben revet med seg ca 50% av pengepremiene i NM. Norpunkt-journalistene velger imidlertid alltid, når en spiller fra nordkalotten gjør det godt, å prove å kompensere for den åpenbare nivåforskjellen mellom sør og nord med å nevne motstanderen først. Eks. fra 1999: Asbjørn Arntzen tapte for Geir Pedersen i oppsamlingsfinalen. Eks. fra 2000: Asbjørn Tømte måtte gi tapt for Tromsø-spiller Jon Kristian Røyseth i finalen. Dette må det bli alvorlig slutt på. . .ellers kommer vi neste år til å sende 6 spillere ned til NM, så blir det hverken pengepremier eller spalteplass til noen andre klubber. ! Det virker som om Norpunkt-redaktøren tror at hvis vi dysser dette ned. . ., så kanskje det er glemt om noen måneder.

Ok. Over til hovedattraksjonen, intervjuet med årets udiskutable Champion.

Jon ''Fastfood" Røyseth

Geir: Vil du si at du ble født under en heldig stjerne?

Jon: Jo, absolutt. Stor var den også.

G: Ble du født i en stall?

J: Eh.., ja. jo..for så vidt.

G: Dukket 3 fulle menn opp på den den 6. dag, av den 6. maned, i den 6. timen, nøyaktig i det 6. minutt, og 1ærte deg kunsten om det ''hellige spill"?

J: Jepp, "and all doble 6 s shall be uised in the spirit of good versus evil".

G: Heter din mor Maria?

J: Eh,...ja, hvordan det?

G: Det forklarer jo en hel del!!!

J: Hvordan da??

G: Det er jo apenbart at du er min sønn!!!

J: Halleluja!

G: And I sent U in my spirit to Oslo. Not only to win, but also to bring the level of play up to my standards, and to condemn the black and evi1 book of Shahab.

J: So it is written , Amen.

G: In the name of my self and the power of yoga. . .Amen.

Samson Oh...brother.

G: ???

J: ???

(Etter en kort meningsytring, ble vår ærbødige, men for øyeblikket hardt belastede leder, Samson Høigard, ekskludert fra intervjulokalet, og dermed det hellige selskap, etter å ha kommet med usakligheter angående intervjusituasjonen. Som f.eks at vi kanskje skulle fortsette intervjuet en gang etter nachspielet???)

G: Først av alt gratulerer.

J: Takk skal du ha.

G: Tromsø sendte pa grunn av dårlig økonomi bare to spillere til NM i år, hvordan innvirket dette på nivået på turneringen. . ., gikk det på noen måte ut over motivasjonen?

J: Hmm...he he, jeg vet hvor du viI hen med det spørsmålet, men jo på en måte. Nivået sank jo drastisk, men samtidig ble jo ansvaret og dermed motivasjonen større for oss som var med.

G: Tromsø tapte alt i alt bare en match i NM, og det var en ren Tromsø- match, følte du egentlig at seieren var i fare på noe tidspunkt?

J: Det er klart..., å møte en Tromsø-spiller er alltid tøft, vi kjenner hverandre ut og inn, og det nytter liksom ikke med så mye annet en hardt arbeid, så det var vel i utganspunktet matchen mot Samson som jeg var mest spent på. Det er klart at 8-kuben i semien ogsa var "tung".

G: Hva tenkte du da du fikk en 4-kube på stillingen 11-14 til l9 i semien?

J: Det var veldig overraskende å bli kubet på den scoren i og med at han hadde gode muligheter til å spille på gammon, så jeg jublet inni meg, tente meg en røyk, snudde kuben til 8, og begynte hardt å tenke på et skudd og en ferie til Hawaii.

G: Hva vil du si er dine sterkeste sider som bg-spiIler?

J: Psyken. . .,taper uhyre sjelden utenfor Tromsø! ! (Både intervjuer og Norgesmester var sa fornøyd med dette svaret, at vi knertet vodkaen til Samson, som hadde sovnet i gangen).

G: Hva det artigste bg-minnet du har bortsatt fra denne seieren da?

J: He he.. det må være din legendariske opphentings-match mot Hans Liby i kvartfinalen i oppsamlingen i fjor da du lå under 11-1 til 13. Jeg husker stillingen var 11-3 sånn ca. Du står helt "ræva" med et 4-punkts bo i mot deg, slår 5-3, ser lurt over på meg og sier arrogant "don’t try this at home" og dobbel-hitter med to blotter i Hans sitt bo og vinner gammon. Og jeg mener seriøst "don t try that at home".

G: Hva vil du si er hovedårsaken til at du er på det nivaet du er?

J: En del er selvføgelig medfødt da. . .,men det må sies at Tromsø har etter hvert fått et fantastisk backgammonmiljø som er veldig ambisiøst og sammensveiset.Jeg tror få har spilt mer backgammon i Norge de siste årene enn det "stammen" i Ishavsbyen Backgammonklubb har gjort, og vi lærer hele tiden av hverandre. Samtidig har det etter hvert gått sa mye prestisje i selve spillet, at man hele tiden er på tå hev og skjerpet. Det var ogsa viktig at vi fikk en del besøk sørfra i pioner-fasen, jeg tenker da spesielt på Shahab og Eirik Milch, som nok var med på å få oss i Tromsø til å se litt lengere enn dobbel seks. At jeg selv også har en fortid som sjakkspiller på rimelig høyt nivå tror jeg heller ikke er noen ulempe.

G: Har BG-suksessen hjulpet noe på damefronten?

I: Sender du spriten?

(Etter en deprimerende stillhet og 3 drinker senere går vi desillusjonert over på neste sporsmål)

G: Er det noen spesielt god litteratur du vil framheve?

J: Jerry Grandell’s most memorable games er selvfølgelig godt lesesstoff, samtidig har jeg etter stort press fra bl.a. deg etter hvert fått stor sans for Kit Woolsey. Å gå gjennom matcher med kjente spillere har vært også givende.

G: Er det noen dårlig litteratur du vil fremheve?

J: Det må i såfall være den kommende backgammonboken "When We Were Kings" som er skrevet av mimrende sjeler i Oslo-miljøet, fra den tiden da Oslo var den eneste klubben i landet.

G: Hva har du å si til påstanden som virrer rundt i Norges land at et NM uten flere Tromsø-spillere er som en husmorcup å regne?

J: It’s all about power.

G: Har du noen gode råd å gi til uvitende sjeler utenfor vår vakre by?

J: Tja...., det ville jo bli så mye, men først og fremst: spill mot oss, lær av oss, men ikke forvent for mye. Eller sagt på en annen måte: "Don’t aim for the Stars, when U know U’re gonna crash on the Moon".

G: Dype ord fra en bedugget Norgesmester. Takk så mye, og Iykke til videre.

T Selv takk.

Så gikk livet i ishavsbyen som smått videre, solen stod etter hvert opp, og Geir, Jon, og Samson gamblet ubekymret videre. Trekløveret som forøvrig innenfor backgammon-terminologien er bedre kjent som, (i samme rekkefolge) "GOD, The Messiah, and the Wholy Dice"

SLUTT
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND