logo


Det ellevte Bodø Bymesterskap
Av Arne Kristian Nordhei, 16. November 2009 11:25
Sist endret 9. Desember 2009 12:34
 

19.desember står Bodø Backgammonklubb på hodet! Dette virker nok unektelig litt rart siden vi også skal spille backgammon. I år arrangerer vi 5-6 ting i ett, så det at vi står på hodet må ikke tolkes dit hen av vi står fysisk på hodet. Les mer i nyheten.


Oppdatert 7.desember: Siste frist for påmelding i Bodøserien er denne dagen, 19.desember.

Oppdatert 9.desember: Deltakeravgift er 150 kroner. I tillegg ønsker vi at folk tar med penger til neste års medlemskap (150kr), samt frivillig sidebet (100+100). Vi setter også opp en rekke sideturneringer i løpet av kvelden.

Nyheten vil oppdateres! Med forbehold om endringer.

Lørdag 19.desember.
Sted: Klubbhuset på Kløkstad Fritidshavn. Pos: 67º 22' 882'' N 14º 36' 569'' E. 16 km nord for Bodø sentrum. Vi er pr tiden 29 betalende medlemmer, og vi har sett oss nødt til å leie lokale i år - det koster å være stor.

hvaskjera?

Klokken 13:00: Årsmøte i Bodø Backgammonklubb, innkallelse og dagsorden vil komme litt senere og senest 2 uker før.

Etter årsmøtet arrangerer vi backgammonturnering. Denne turneringen har status som Bodø Bymesterskap (det 11te), mesterturnering (årets siste), klubbens tradisjonelle juleavslutning (julemat serveres, ta med drikke selv), sesongmesteravslutning (ny vinner i år?), i tillegg til premieutdeling for Bodøserien (med tildeling av plasser til Champions League). I tillegg skal vi feire oss selv siden vi var så flinke til å arrangere the best games ever i oktober, og kanskje blir det et lite tilbakeblikk på vår ti og et halvt års historie. Det blir altså en salig blanding av fest og alvor.

Påmelding til turneringen skjer mellom 12:45 og 13:00, samt tiden etter at årsmøtet er ferdig fram til klokken 14:00. Klokken 14:00 trekkes turneringen.

Turneringsopplegg: det spilles 6 runders Monrad. Alle spillere med 4 seire går videre til sluttspill (cup), som trekkes etter samme prinsipp som mellomklassen under NM (dvs at jo bedre du har gjort det i monraden jo større sjanse har du for å få wo i sluttspillet). Kamplengder blir 7-7-7-3-3-3 i Monraden, i sluttspillet spilles det sannsynligvis til 5-7-7-11 poeng (med forbehold om endringer, avhengig av antall deltakere). Finalen starter rundt midnatt.

Det serveres mat i løpet av Monradturneringen, sannsynligvis rundt klokken 18:00 (mat inkludert i prisen). Husk på at du selv må ha med egen drikke for hele dagen/kvelden/natta, det er ingen butikker i nærheten. Til dessert vil vi åpne den fine bg-sjokolade-eska klubben fikk i gave fra Stein Kulseth under NM.

Bodø Backgammonklubb bruker stort sett alt vi har av oppsparte penger på turneringen, men vi må likevel ta inn en liten betaling for påmelding. Vi ber også klubbens medlemmer som ikke har betalt medlemsavgiften for 2010 å betale dette samtidig (150 kroner).

Edit #1; vi spiller med klokker så langt klokkebeholdningen rekker, er det ikke nok plasserer turneringsleder klokkene ut i så mange kamper som mulig.nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND