Hovedmeny

Kathrine ustoppelig i Oslofinalen
Av Fred Westerby, tidligere leder i OBgK, 10. Januar 2010 03:41
Sist endret 10. Januar 2010 03:41

Historiens første Oslofinale er over. Kathrine Langjord vant finalen overlegent med 13-0 på tre partier.

Klubbens årsmøte for 2009 ble holdt i en pause under turneringen. Der ble klubbens aller første æresmedlem utnevnt.

Mer om Oslofinalen
Kathrines vei mot seieren var slik: tap for Martha i 1. runde, deretter seire på rekke og rad mot Line, Hall, Hanna, Are og til slutt Karl.

Seieren i semifinalen mot Are satt langt inne. Det ble 10-10 og dmp hvor Kathrine trakk det lengste strået.

Men i finalen var hun som nevnt overlegen. Det ble først 8-0 (4-kube og gammon) og så 12-0 (etter 2-kube og gammon). Deretter tok hun et langt skritt mot finaleseieren med 66 på slutten av et bearoff-kappløp i crawford-partiet. Finalemotstander Karl Frogner kunne ikke varte opp med nødvendig dobbel i sine siste kast og dermed var seieren et faktum. Men "slik er backgammon" som Karl uttrykte det.

Jeg antar at Kathrine er spesielt fornøyd med turneringens format, dvs at man kan vinne turneringen selv om man taper en kamp.

Kathrine startet året med å vinne klubbens første turnering i Osloligaen i år. Og nå kom den andre finaleseieren på fem dager. For første gang har hun passert 1600 i rating.

Selv om ikke alle er like fornøyd med egen innsats (eller rettere sagt eget resultat), så har jeg inntrykk av at et stort flertall av deltakerne er fornøyd med selve arrangementet. Særlig fornøyd er nok Håvard. Han var en av de tre "utenbys" deltakerne og stakk (til egen overraskelse) avgårde med sidebet selv om han ble slått ut i kvartfinalen. De tre andre sidebet-spillerne ble slått ut i monradrundene.

Årsmøtet
Det nyvalgte styret ser nå slik ut:

Leder: Morten Joachim Henriksen (ny)
Nestleder: Hall Skåra (gjenvalg)
Økonomiansvarlig: Magnar Naustdalslid (gjenvalg)
Styremedlemmer: Sondre Rike og Kathrine Langjord (gjenvalg) og Mona Bremnes (ny)

Fred Westerby går ut av styret, men fortsetter som turneringsleder for mesterturneringene hvis det nye styret ønsker det. Men dato, format mv for mesterturneringene bestemmes av det nye styret.

Mona Bremnes har overtatt som turneringsleder for tirsdagsturneringene med Fred Westerby og Hall Skåra som medhjelpere og backup.