De beste sammenlagt pr dags dato finner du her. ">
logo
Hovedmeny


Kvalifisering til Oslofinalen 2011
Av Fred Westerby, 28. April 2010 00:19
Sist endret 26. Desember 2010 17:46
 
Det er nå bestemt at satellitter, auksjon og kandidatkamper ifm Oslofinalen 2011 skal gå torsdagene 6.1.2011, 13.1.2011 og 27.1.2011 på Kristiania Bar og Café. Selve Oslofinalen går lørdag 19.2.2011. Sted bestemmes senere. Flere detaljer framgår nedenfor. Opplegget for kvalifisering til Oslofinalen 2011 er uendret, men punktene i artikkelen er nå nummerert for lettere å kunne henvise til dem.

De beste sammenlagt pr dags dato finner du her.


1. Turneringer som teller med i poengsammendraget
Poengberegningen startet fra mesterturneringen 4.5.2010 og varer ut året. Både mesterturneringene, OBgKs klubbturneringer (tirsdagsturneringene), Oslo Open (begge klasser) og Oslo bymesterskap teller sammenlagt. Ialt blir det 33 turneringer.

2. Poengsystemet
blir slik det var for sesongen 2009. Vinneren av en turnering får like mange poeng som antall deltakere, nr 2 får ett poeng mindre osv. ned til sisteplass som gir ett poeng. Ved lik plassering deles poengene. De åtte beste sammenlagt er direkte kvalifisert til Oslofinalen. Nr. 9-16 sammenlagt har rett til en kandidatkamp (tidligere kalt "kvalifiseringskamp").

3. Andre kvalifiseringsmuligheter
Via fire satellitter og direkte innkjøp (dvs. auksjon) av fire plasser går åtte spillere til åtte kandidatkamper. I alt 24 spillere vil spille i kandidatkampene og/eller selve finalen.

4. Selve Oslofinalen
Spilles lørdag 19. februar 2011. (Derav betegnelsen "2011"). Finalen blir en 16-manns cupturnering med oppsamling. De åtte beste sammenlagt etter poengsystemet er som nevnt direkte kvalifisert til finalen (som du finner flere detaljer om lenger ned).

5. Kandidatkampene
Spilles torsdag 27. januar 2011 kl 18.00 på Kristiania Bar og Café. Nr. 9-16 sammenlagt har rett til å spille en kandidatkamp. Deres motstandere finner vi gjennom fire satellitter og fire ved direkte innkjøp (auksjon). Disse 16 deltakere spiller åtte kandidatkamper om retten til å gå til Oslofinalen 2011. Hver kandidatkamp spilles best av tre kamper til 9 poeng. Flere detaljer om kandidatkampene finner du under "Kampoppsett for kandidatkampene" lenger ned.

6. Satellitter
De første to eller tre satellittene vil bli spilt torsdag 6. januar 2011 på Kristiania Bar og Café. 8-manns satellitt starter kl 18.00. Kl 19.00 starter 4-manns satellitt. (Disse kan bytte plass hvis frammøtet er lavt til å begynne med.) Første mann til mølla-prinsippet gjelder. Satellittene er rebuy hvis det er ledige plasser i dem. Dersom det er interesse for det, vil det bli spilt ytterligere en 4-manns satellitter med start straks den er fulltegnet. Kamplengdene i 8-manns blir 7 poeng og i 4-manns 9 poeng. Torsdag 13. januar kl 18.00 - også det på Kristiania Bar og Café - spilles den siste 8-manns satellitt (og ev siste 4-manns satellitt). Vinnerne har, som nevnt før, rett til en kandidatkamp.

7. Direkte innkjøp (auksjon)
Den vil bli holdt torsdag 13. januar på Kristiania Bar og Café tidligst kl 20.00 eller så snart satellittene er ferdig. Auksjonen gjelder de siste fire ledige plassene i kandidatkampene. Minstepris blir kr 600. Det er viktig å merke seg at den som betaler mest (over kr 600) for en plass, får velge motstander først (blant de 9-16 beste sammenlagt). Denne "velge motstander-prosedyren" er nærmere beskrevet under "Kampoppsett for kandidatkampene".

Man trenger ikke selv være til stede under auksjonen, men kan sende noen andre for å by for seg. Det eneste vi krever, er at vedkommende har med penger og betaler kontant for plassen. Det er ikke mulig å få tilslag på en plass uten å betale samtidig. Ved manglende betaling blir plassen auksjonert ut på nytt.

Straks auksjonen er slutt vil det bli holdt en DMP-turnering blant satelittvinnerne og de som har betalt kr 600 i auksjonen for å avgjøre i hvilken rekkefølgen man skal velge motstander. Bare for ordens skyld; det er fullt mulig å stå over DMP-turneringen. Da velger man motstander sist (ev trekning blant flere). Merk at denne rekkefølgen også er viktig for hvor man havner på ei reserveliste til selve finalen - i tilfelle det kommer forfall.

8. Startkontingenter, premiesum og premiefordeling
8.1 Startkontingent
De direkte kvalifiserte til Oslofinalen (åtte beste sammenlagt) betaler kr 400. De åtte "nest beste" sammenlagt (nr 9-16) betaler kr 300 i startkontingent. Begrunnelsen for lavere deltakeravgift er at de må gjennom ekstra kandidatkamp før de eventuelt er klar for finalen.

Startkontingenten i 4-manns satellittene blir kr 150, mens den blir kr 75 i 8-manns satellittene. Verdien på en plass via satellitt blir dermed kr 600. De fire plassene i kandidatkampene som auksjoneres bort, vil hver få en minstepris på kr 600. Oppnås ikke det, spilles det flere satellitter etter auksjonen (enten samme kveld eller senere).

8.2 Premiesum
8 direkte kvalifiserte á kr 400 = kr 3200. 8 direkte til kandidatkamper á kr 300 = kr 2400. 8 satellitter/direkte innkjøp á kr 600 = kr 4800. Total premiepott blir 3200 + 2400 + 4800 = kr 10 400, forutsatt fulltallig deltakelse. Det er ikke tatt stilling til om det blir added fra OBgK. Premiesummen på kr 10 400 gir hver plass i finalen en verdi på kr 650.

8.3 Premiefordeling
Hvis premiesummen blir på kr 10 400, blir den fordelt slik:
Hoved: Kr 4500-2000-600x2 til hhv vinner-finalist-semifinalister
Oppsamling: kr 2000-700 til hhv vinner-finalist.

9. Kampoppsett for kandidatkampene
Denne blir helt spesiell. De åtte nest beste sammenlagt (nr 9-16) vil som nevnt være klare for kandidatkamper. »Utfordrerne», dvs motstanderne til disse blir satellittvinnerne og de som har kjøpt en direkte plass. Utfordrerne vil få velge motstander i kandidatkampene. Den som har betalt mest for plassen velger først, så nest mest betalt osv. En »direkte innkjøper» må ha betalt mer enn kr 600 for å få rett til å velge før satellittvinnerne. Ved likhet spilles det DMP-cup om retten til å velge først. Slike DMP-kamper spilles i forlengelsen av auksjonen.

10. Kampoppsett i finalen
De åtte direkte kvalifiserte vil bli seedet i cuptreet slik at nr 1 og 2 sammenlagt ikke kan møtes før i finalen. Disse åtte vil få velge motstander i rekkefølge. Dette skjer ca 20 minutter før kampstart finaledagen. Er man ikke til stede når dette skjer, havner men sist i køen og må ta til takke med den motstander som de andre ikke har valgt.

11. Reservesystem for selve finalen
Det er kun de åtte beste sammenlagt som kan gå direkte til finalen. Skulle noen ikke ønske eller kunne bruke denne retten, vil det ikke skje noe "opprykk". Det vil i steden bli spilt ekstra kandidatkamp. De som blir nr 9-16 har fått rett til å spille kandidatkamp og må gjennom denne for å komme til finalen. Når all kvalifisering til finalen er gjort unna, kan det likevel komme forfall (sykdom osv).

Det vil derfor bli etablert ei reserveliste hvor spillere får tilbud om å komme inn i finalen for kr 400. På denne reservelista vil taperne fra kandidatkampene stå i denne rekkefølge; satelitt/innkjøp, nr 9 sammenlagt, satelitt/innkjøp, nr 10 sammenlagt, satellitt/innkjøp, nr 11 sammenlagt, satellitt/innkjøp osv. Satellitt/innkjøpernes plass på lista avgjøres av innkjøpspris (høyest først). Ved likhet i pris (startkontingent) avgjøres rekkefølgen ved den DMP-cupen som ble spilt rett etter auksjonen 13.1.2011.

For Oslo BackgammonKlubb
Fred Westerby
(etter fullmakt)



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND