logo
Hovedmeny


DBgK - Vedtekter
Av Stig F. Sørdahl, 3. Januar 2011 17:16
Sist endret 4. September 2018 13:33
 
Følgende vedtekter gjelder for Drammen Backgammonklubb


§ 1. Formål
Drammen Backgammonklubb (DBgK) har som formål å tilby backgammonspillere i Drammen og omegn en attraktiv samlingsplass for å konkurrere innen tankesporten Backgammon.

§1-1
I tillegg til disse vedtekter plikter DBgK å rette seg etter NBgFs vedtekter, samt lovlig fattede vedtak og administrative forføyninger tatt av NBgFs organer og representanter.

§ 2 Medlemskap

§2-1 Krav til medlemskap
Alle som deltar på klubbens turneringer må være medlem av DBgK eller NBgF. Dette kravet trer imidlertid først i kraft når en spiller totalt har deltatt på tre offisielle turneringer inneværende år.

§2-2 Kontingent
Medlemskontingenten fastsettes på årsmøtet, for påfølgende kalenderår. Medlemskap i DBgK omfatter også medlemskap i NBgF. For helt nye medlemmer som melder seg inn på slutten av året vil neste års kontingent være inkludert. Dette etter retningslinjer fra Forbundet.

§2-3 Innmelding
Medlemskap tegnes ved å betale kontingent via egen link som finnes på nbgf.no eller til klubbens styre ved leder eller kasserer.

§3. Medlemmers ansvar
Medlemmer skal være imøtekommende mot nye spillere og generelt oppføre seg slik at de er med på å skape et godt miljø i klubben.

§3-1 Generell oppførsel
Spillere som ved enkelthendelser oppfører seg på en måte som undergraver målsetningen om et godt klubbmiljø skal få en muntlig advarsel. Ved tredje advarsel utestenges spilleren i 1 år.

§3-2 Legale rusmidler
Selv om det serveres alkohol på klubbens arrangementer er spillere ansvarlige for å sørge for at beruselsen ikke er til sjenanse for andre. Spillere som ikke klarer å kontrollere sitt alkoholinntak og åpenbart sjenerer andre spillere skal bortvises av turneringslederen. Dersom spilleren aksepterer turneringslederens beslutning om bortvisning uten oppstyr vil spilleren ikke få ytterligere straff, ellers er straffen 3 måneders utestengelse.

§3-3 Illegale rusmidler
Spillere som er påvirket av eller i besittelse av illegale rusmidler i klubben vil automatisk utestenges i 1 –ett- år. Turneringslederen utnevnt av styret er i sin fulle rett til å utestenge spillere etter denne bestemmelse dersom han med rimelig sikkerhet kan fastslå at spilleren er påvirket av illegale rusmidler, eller dersom han ser en spiller som er i besittelse av illegale rusmidler.

§4. Styret
Styret skal ha 2-4 medlemmer inkludert en leder. Styret velges for et år ad gangen på klubbens årsmøte.

§4-1 Generelt om styret
Styret er ansvarlig for å videreutvikle tilbudet til medlemmene, samt administrere driften i tråd med klubbens vedtekter og øvrig reglement.

§4-2 Deltakelse i Landsrådet
Lederen er klubbens representant i landsrådet. Med det følger en plikt til å delta aktivt i landsrådets diskusjoner og avstemninger for å ivareta klubbens interesser ovenfor forbundet.

§4-3 Turneringsledelse
Styret skal sørge for at turneringer i klubben har en turneringsleder som er inneforstått med gjeldende turneringsreglement.

§4-4 Økonomi
Kassereren skal fortløpende føre kassadagbok for klubbkassens inn- og utbetalinger, med mindre NBgFs økonomisjef påtar seg oppgaven. Ved avslutning av regnskapsåret skal resultatregnskap og balanseregnskap utarbeides.

§4-5 Årsrapport
En årsrapport skal etter hvert kalenderår legges ut på klubbens hjemmeside. Årsrapporten skal som minimum inneholde regnskap, budsjett for neste år, resultater fra året som gikk, samt en beretning fra styret om klubbens tilstand.

§5 Turneringer
Alle turneringer i DBgK reguleres av NBgFs turneringsreglement.

§5-1 Klubbturneringer
Vanlige klubbturneringer kan variere noe fra gang til gang avhengig av antall deltakere, men skal ikke være i strid med NBgFs turneringsreglement.

§5-2 Klubbturneringer med mesterturneringsstatus
Mesterturneringer reguleres i tillegg til NBgFs turneringsreglement av »Regler for mesterturneringer»

§6. Årsmøtet
Klubbens høyeste organ er årsmøtet. Årsmøtet legger føringer for styrets arbeid neste periode.

§6-1 Innkalling
Årsmøtet avholdes i forbindelse med årets klubbmesterskap, Årsmøtet og klubbmesterskapet holdes 2. lørdag i februar det etterfølgende år. Lederen i klubben innkaller via SMS til årsmøtet senest 14 dager før det skal holdes. Forslag som ønskes behandlet på årsmøtet, må være styret i hende senest siste spilledag før årsmøtet.

§6-2 Avvikling
Kun medlemmer av DBgK har møte-, tale- og stemmerett, med medlem menes de som er registrert som medlem eller har vært registrert som medlem siste kalenderår. Sittende leder fungerer som dirigent på årsmøtet.

Dagsorden for årsmøtet:
1) Godkjenning av innkalling
2) Styrets beretning
3) Økonomi/kontingent.
4) Innkomne forslag
5) Valg

Det skal velges i denne rekkefølge:
a) Leder
b) Nestleder
c) Kasserer
d) Styremedlem

Årsmøtereferat og godkjent årsrapport skal av lederen gjengis på klubbens hjemmeside.

§7. Vedtektsendringer
Endringer av disse vedtekter kan bare foretas av årsmøtet. Endringsforslagene må ha 2/3 av de avgitte stemmer. Dersom vedtektene ikke er tilstrekkelige og endring er påkrevd før årsmøtet kan styret kalle inn til ekstraordinært årsmøte.


Drammen februar 2016




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND