logo
Hovedmeny


Henning ble ligamester!
Av Hall Skåra, 23. Juni 2011 01:04
Sist endret 24. Juni 2011 14:31
 

Etter 24 klubbkvelder ble første del av Osloligaen for 2011 avsluttet. Øverst på resultatlista troner Henning Roschberg. Han startet sesongen med en andreplass, og har gjennom sesongen hatt flere topp-plasseringer.


Henning vant tre klubbmesterskap denne sesongen - noe ingen andre maktet å kopiere ham på. Han var dessuten finalist ved tre andre anledninger også. Det var imidlertid spenning til siste slutt. Hans Liby og Hanna Thorsen lå kun fire poeng bak Henning før siste klubbkveld. Det betød at dersom en av dem skulle vinne mens Henning ble poengløs i klubbturneringen, ville han tape gullkampen på målstreken. Nå hadde dessverre ikke Hanna anledning til å stille til dyst, men Hans gav Henning konkurranse.

Det skulle vise seg at Henning ble utslått i turneringens andre runde og dermed ikke fikk noen ligapoeng på siste klubbkveld. På dette tidspunktet kjempet Hans en intens kamp mot Sondre Rike i semifinalen. Vant Hans denne kampen og finalekampen mot Mariann Modalen, ville han bli ligamester. Hans har en salatingrediens av ikoner mer rikholdig enn en Chef's Salad, og har m.a.o. vunnet nesten det som er å vinne av backgammonturneringer. Han har imidlertid aldri vunnet et OBgK ligamesterskap. Heller ikke denne gang skulle det lykkes for ham, for Sondre slo Hans i semifinalen og dermed ble det kun to ligapoeng og en andreplass til Hans i ligaen. Sondre slo forøvrig Mariann i et kjæresteoppgjør i finalen og fikk dermed en flott bursdagspresang på kjøpet. Mariann bedyret at dette slett ikke var en gavepakke til Sondre, og vi tror henne så gjerne. For vi ble vitne til at hun, etter først å ha gitt Sondre en advarsel, satte på øretelefoner som å slippe å høre hans "trashtalk" som syntes å ha vært effektivt i kampen mot Hans. Mariann lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen og kjempet innbitt om seieren.

Henning vant dermed ligaen for andre gang. Først gang var vårsesongen 2010 og nå altså vårsesongen 2011. Dermed trenger han kun én seier til for å vinne ligabrettet til odel og eie. For øyeblikket må han nøye seg med å disponere brettet kommende sesong. Henning overtar brettet fra Hall som har disponert brettet siste halvår til stor glede for flere klubbmedlemmer som har vært lite begeistret for hans korkbrett.

Vi gratulerer Henning nok en gang med ligamesterskapet!






nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND