logo
Hovedmeny


Kvalifisering til Oslofinalen - kommentarer i 2013
Av Fred Westerby, 22. Januar 2013 13:03
Sist endret 28. Januar 2014 12:55
 
Her finner du kommentarer for 2013


Kommentarer etter 27.12.2013
Hans Liby vant 17.12. I går (27.12.2013) gjentok han bedriften og vant årets siste mesterturnering i Oslo. Det var hans sjuende turneringsseier i år. I finalen slo han Jarle Rygh. Knut Svendsen vant oppsamlingsfinalen. Han slo Terje Pedersen.

Formatet reddet igjen Hans
Historien gjentok seg (fra 17.12). Formatet i går (27.12) var også DE (Double Elimination på "nynorsk"). Det betyr at man får en ny sjanse hvis man taper en kamp. Hans og Jarle møttes to ganger i går. I den første kampen var det bare de to igjen i hovedturneringen. Kampen gjaldt dermed å komme direkte til finalen og den vant Jarle. Taperen (Hans) fikk en ny sjansen mot "vinneren" på tapersiden som var Bjørnar Bugge. Den kampen vant Hans. Dermed var det duket for revansjeoppgjør mot Jarle. Og som nevnt vant Hans.

Sammenlagt ble det bare små endringer. Men en av dem var kanskje viktig. Hans overtok 2. plassen sammenlagt fra Christopher Hedberg. Hvis det kommer to forfall til Oslofinalen, blir det Hans som får wo i 1. runde og ikke Christopher. Men det vil tiden vise. Vi håper jo på fulltallig deltakelse.

Deltakerantallet var gode 18 spillere. I alt har 86 forskjellige spillere deltatt i 2013.

Dette var siste turnering i kvalifiseringen til Oslofinalen 2014 som skal arrangeres lørdag 29.3.2014 på Anker Hotel.

Kommentarer etter 17.12.2013
Hans Liby vant mesterturneringen 17.12.2013. Det var hans sjette turneringsseier i år. I finalen slo han Ronny Sandvik. Ann Berentzen vant oppsamlingen. Hun slo Are Elgåen i finalen.

Formatet reddet Hans
Formatet i går (17.12) var DE (Double Elimination på "nynorsk"). Det betyr at man får en ny sjanse hvis man taper en kamp. Hans og Ronny møttes to ganger i går. Den første kampen gjaldt å komme direkte til finalen og den vant Ronny. Taperen (Hans) fikk en ny sjansen mot "vinneren" på tapersiden som var Thom Espen Brevig. Den kampen vant Hans, og dermed var det duket for revansjeoppgjør. Ronny tapte finalen og fikk ingen ny sjanse etter sitt første tap.

DE er ikke tilpasset NBgFs opplegg for kvalifisering til mestermøtet. Det medfører noen pussigheter. Og i går ble pussighetene noen til pga poengsystemet for Osloligaen. Thom Espen Brevig spilte to semifinaler i går. Først mot André Rognes og så mot Hans Liby. Kampene må registreres slik for at Tom og André skal få mesterpoeng. Den andre pussigheten var at de to spillerne som ble slått ut av hhv Tom og André spilte en oppsamlingsfinale om hhv 3 og 1 ligapoeng. Dermed kjempet de også om halvparten av premiepotten (utenom sidebet). Mens Tom og André ble nr 3 og 4 i turneringen uten noen premie. Ja, ja, sånn kan det gå.

Sammenlagt ble det bare små endringer. Deltakerantallet var gode 19 spillere. I alt har 84 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 10.12.2013
Christopher Hedberg var 10.12 igjen i finalen, slik som uken før. Men det var Hall Skåra som vant finalen og dermed styrket ledelsen sammenlagt. Fredrik A Dahl vant oppsamlingen. I finalen slo han Tom Tyrihjell.

Hall øker ledelsen
Hall Skåra vant klubbens første turnering i år den 8.1.2013. Siden ble det hele syv finaler uten å vinne. Innimellom dette ble han norgesmester i august. Fra 8.10 har han vært i fire finaler og vunnet alle! Ledelsen sammenlagt er nå 29 poeng. Kan noen ta igjen det? Neppe. Christopher Hedberg har en klar ledelse i "pulje 2".

Sammenlagt ble det bare små endringer. Deltakerantallet var 15 spillere. Brukbart. I alt har 83 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 3.12.2013
Christopher Hedberg vant 3.12 sin første klubbturnering i høst og sin tredje for året. I finalen slo han Thom Espen Brevig. Hall Skåra nøyde seg denne gangen med å vinne oppsamlingen. I finalen slo han Terje Pedersen.

Hall fortsatt i suveren ledelse
Hall Skåra har jevnt og trutt samlet poeng i høst. De siste to månedene har det blitt hele 85. Ledelsen sammenlagt er på 26 poeng. Kan noen ta igjen det? Neppe. Christopher Hedberg har en knapp ledelse i "pulje 2".

Sammenlagt ble det bare små endringer. Deltakerantallet sank til 12 spillere. I alt har 83 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 26.11.2013
Hall Skåra vant 26.11 sin fjerde klubbturnering i år. I finalen slo han Karl Frogner. Håkon Tannæs dukket opp på en av sine sjeldne visitter. Denne gangen vant han oppsamlingen. I finalen slo han Emil Green.

Hall i suveren ledelse
Hall Skåra har jevnt og trutt samlet poeng i høst. De siste to månedene har det blitt hele 76. Ledelsen sammenlagt er nå på 26 poeng. Kan noen ta igjen det? Neppe.

Sammenlagt ble det bare små endringer. Emil Green og Thom Espen Brevig sikret sine 15. og 16. plasser med gode poeng. Torkel Haugødegård kom på et av sine sjeldne besøk, men lyktes ikke denne gangen. Det er 13-14 poeng opp til en 16. plass. Du må skjerpe deg, Torkel! Deltakerantallet steg til hyggelige19 spillere. I alt har 83 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 19.11.2013
Hans Liby vant 19.11 sin femte klubbturnering i år. I finalen slo han Mikkel Alm. Christian Andersson vant oppsamlingen. I finalen slo han Hall Skåra.

Hans i støtet
Hans Liby har fått det skikkelig til den siste måneden. Han har tapt bare 5 kamper (av 24) og leder også toppscorerstriden i Osloserien med 7/9. Turneringsseieren 19.11 var "bare" hans andre i høst, men totalt den femte i år.

Sammenlagt ble det bare små endringer. Deltakerantallet sank til 12 spillere. Kanskje det nærmer seg julebordsesong? I alt har 83 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 12.11.2013
Jostein Flood vant 12.11 sin tredje klubbturnering i år. I finalen slo han Ronny Sandvik. Fredrik A Dahl vant oppsamlingen. I finalen slo han Hans Liby.

Ronny i støtet, men Jostein ble for sterk
Ronny Sandvik var i sin tredje finale på rad 12.11. Men denne gangen var det Jostein som ble for sterk. Sist gang (5.11) var det Zoran Krogstad. Likevel er 11 seire på de siste 13 kampene glimrende prestert av Ronny. Sjekk hans bratte ratingkurve i år.

Sammenlagt ble det noen små rokeringer her og der. Thom Espen Brevig sikret sin 16. plass og ligger nå ni poeng foran Torkel Haugødegård. Deltakerantallet holdt seg på gode 16 spillere, hvorav en ny. I alt har 83 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 5.11.2013
Zoran Krogstad deltok for første gang på flere år for to uker siden og gikk helt til finalen. 5.11 deltok han igjen. Denne gang kom han også til finalen. Og som om det ikke var nok, vant han hele turneringen. Han slo Ronny Sandvik i finalen. Terje Pedersen vant oppsamlingen. I finalen slo han Thom Espen Brevig.

Gamle og nye bekjente
Etter flere års fravær har Zoran Krogstad dukket opp med brask og bram. Finaleplass 22.10 og seier 5.11. Og 5.11 dukket det opp hele fem nye spillere Noen av dem bet godt fra seg. Ellers er Ronny og Terje i støtet for tida med hhv finaleplass i hoved og seier i oppsamlinga. Forrige gang (29.10) var de jo i hovedfinalen begge to.

Sammenlagt ble det noen små rokeringer her og der. Viktigst var nok at Thom Espen Brevig rykket inn på 16. plass fem poeng foran Torkel Haugødegård. Deltakerantallet var usedvanlig bra. Hele 21 spillere deltok, hvorav fem nye. Spennende. La oss håpe at de fikk mersmak. I alt har 82 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 29.10.2013
Ronny Sandvik vant turneringen 29.10.2013. Han slo Terje Pedersen i finalen. Knut Svendsen vant oppsamlingen. I finalen slo han André Rognes (som igjen var i en finale).

Kamerater og konkurrenter
Du har temmelig sikkert sett dem sitte å spille mot hverandre når vi andre kommer slengende til turneringene i Oslo. Ronny og Terje begynte i Oslo Backgammonklubb omtrent samtidig. De har spilt nesten like mange kamper (296 og 295), har nesten like mange seire (140 og 142) og neste lik rating (1594 og 1604). De har også vunnet nesten like mange ratingpoeng fra hverandre (57 og 53). Men i antall innbyrdes seire ligger Ronny et lite hestehode foran med 11 mot 7. De er lagkamerater på The Underdog. (Men vi andre har sluttet å la oss lure av lagnavnet.) Konkurrenter og kamerater. Det er slik det skal være. Men når begge kommer til samme finale, må den ene gå skuffet hjem. Skjønt finaleplass er heller ikke å forakte. Med sin seier rykket Ronny opp til fjerde plass sammenlagt. Og gjett hvem som ligger rett foran. Terje!

Utover Ronnys lille byks ble det små endringer sammenlagt. Deltakerantallet var igjen gode 18. I alt har 77 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 22.10.2013
Tirsdag 22.10.2013 tok Hans Liby sin fjerde klubbseier i år. Han slo Zoran Krogstad i finalen. Karl Frogner vant oppsamlingen. I finalen slo han Jostein Flood.

Hans tilbake i siget?
Det har vært mye grått (dvs tap) i resultatoversikten for Hans i det siste. Men nå har han vunnet 10 av de siste 13 kampene og er kanskje på vei inn i en "hvit" periode. Zoran dukket opp etter flere års fravær og gikk nesten helt til topps.

For andre gang denne høsten kom ikke André Rognes til noen finale. Isteden var det Karl som vant oppsamlingen.

Det ble ingen store endringer sammenlagt. Deltakerantallet var 15. I alt har 76 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 15.10.2013
Tirsdag 15.10.2013 tok Hall Skåra sin andre klubbseier på rad og sin tredje for året. Han slo Anders Skjelde i finalen. André Rognes var igjen i oppsamlingsfinalen, men for første gang i høst uten å vinne den. Den vant Ronny Sandvik som dermed fikk revansj for at André slo ham ut av hovedturneringen.

Hall tilbake på toppen i ensom majestet
Hall har kommet skikkelig i siget. I går ble det ny seier og 14 poengs ledelse sammenlagt. Etter at Hall ble norgesmester, har han hele seks ganger tatt 4 eller 5 seiere på rad, mens han i samme periode bare to ganger har 3 tap på rad. Av de 65 kampene han har spilt etter NM-tittelen, har han vunnet 42. Det er over 64% score.

André Rognes har hatt klippekort på å vinne oppsamlingsfinalen (de gangene han ikke vinner/er i hovedfinalen). I går ble det et lite sceneskifte idet Ronny Sandvik snøt ham for seieren.

Det ble ingen store endringer sammenlagt. Torkel Haugødegård holder fortsatt 16. plassen, men Thom Espen Brevig ligger nå hakk i hæl. Deltakerantallet holdt seg på gode 18. I alt har 75 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 8.10.2013
Tirsdag 8.10.2013 var nesten alt tilbake ved det gamle. Hall Skåra gikk til topps sammenlagt og André Rognes vant oppsamlingen. Hall vant også turneringen og slo Terje Pedersen i finalen. André slo Jan Ivar Nilsen i oppsamlingsfinalen.

Hall tilbake på toppen og Terje igjen i siget
Etter et slitsomt bymesterskap lørdag med 30 deltakere, var det grunn til å frykte en klar tilbakegang i deltagerantallet. Men selv om det 8.10 ikke var mesterturnering, men "bare" en vanlig klubbturnering, møtte likevel 19 spillere opp. Meget bra! Som nevnt vant Hall og slo Terje i finalen.

Fram til desember 2011 hadde Jan Ivar Nilsen 7-4 i innbyrdes oppgjør mot André Rognes. Men de to siste årene har André vunnet fem ganger på rad. I går kom to nye seire til André. Han slo ut Jan Ivar fra hovedturneringen. Deretter møttes de i oppsamlingsfinalen. Der vant André igjen. Så nå står det 7-11 mellom dem i favør André.

Bortsett fra at Hall rykket opp forbi Christopher Hedberg og tok tilbake 1. plassen sammenlagt, ble det ikke store rokeringene. Pga en sorteringsfeil sist gang (5.10) var fire spillere som deltok i Oslo bymesterskap ikke kommet med. De er med nå (og markeres som "nye"). Torkel Haugødegård har fortsatt et godt grep om 16. plassen, men bakfra er det flere som "banker på døra". Deltakerantallet var som nevnt veldig bra (19). I alt har 74 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 5.10.2013
Christopher Hedberg vant Oslo bymesterskap 5.10.2013. Et stort gratulerer til den nye bymesteren som er behørig omtalt i egen artikkel. I finalen slo han Terje Pedersen. (Oppdatering etter klubbturneringen 8.10.2013 kommer litt seinere.)

Christopher ble suveren bymester
Det ble ni strake seire på Christopher lørdag 5.10.2013. I finalen slo han Terje Pedersen som det svingte for igjen etter en tung høstsesong. Nevnes bør også Gulli Marholm som kom helt til semifinalen. Denne kvelden tapte hun bare for Christopher (to ganger) og Sondre Rike. Ellers slo hun bl a et par norgesmestere, en Oslo Open-vinner og en NM-finalist. Også Roy Eikseth kom til semifinalen. Ikke så stor overraskelse for så vidt. Men han kjempet med ryggen mot veggen etter to tap på tre runder.

Oppsamlingen ble vunnet av Jan Ivar Nilsen etter at han hadde røket ut i kvartfinalen mot senere bymester. Faktisk fikk Jan Ivar nest flest Oslofinalepoeng denne kvelden. I finalen slo han Håkon Tannæs.

Det ble delt ut mange Oslofinalepoeng denne kvelden. Likevel ble det ikke store rokeringer sammenlagt. Men med hele 24 poeng rykket Christopher så vidt forbi Hall og opp på toppen av tabellen. Torkel Haugødegård har tatt en godt grep om 16. plassen foreløpig.

Kommentarer etter 1.10.2013
Shahab Ghodsi vant mesterturneringen 1.10.2013. I finalen slo han Christian Andersson. Oppsamlingen ble vunnet av Fred Westerby (undertegnede) som slo Jostein Flood i finalen.

Shahab vant "generalprøven" før Oslo bymesterskap
Med Shahab Ghodsi er det enten eller. På fire opptredener tidligere i år har det blitt siste, siste, finale og siste. 1.10.2013 ble det ikke bare finale, men finaleseier. Motstander var Christian Andersson som tross alt må være fornøyd med kvelden. Det har gått trått for Christian de siste ukene. Men denne kvelden greide selv ikke landsmann Hanna å snakke ham i senk (i semifinalen).

Bare en gang de siste 10-11 månedene har undertegnede klart å vinne flere enn tre på rad. Derimot har flere tap enn tre på rad kommet minst syv ganger i samme periode. Men jammen ble det et lite unntak denne kvelden med fire på rad i oppsamlingen.

Det ble små endringer sammenlagt. Men André Rognes krabber stadig oppover. Den 16. plassen sammenlagt ser det ut til å bli kamp om likevel. Både Torkel og Tore ser ut til å melde seg på. Deltakelsen steg til gode 21 og til sammen har 66 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 24.9.2013
24.9 var André Rognes i hovedfinalen for andré gang på rad. Denne gang var motstanderen Hall Skåra. Men selv om Hall tapte finalen, økte han ledelsen sammenlagt. Oppsamlingen ble vunnet av Christopher Hedberg som slo Torkel Haugødegård i finalen.

André vant hovedfinale for andre gang i høst!
André Rognes har hatt klippekort på å vinne oppsamlingen i høst. Nå ser det ut som André har konsentrert seg om hovedfinalen. Sist gang tildelte jeg ham 12 Oslofinalepoeng. Det var et par poeng for mye, så de tar jeg tilbake. Men til gjengjeld får han 14 poeng for finaleseieren 24.9. Dermed farer han forbi Ronny og Karl og legger seg tett i ryggen på gruppen som jakter på norgesmester Hall Skåra. Et pussig poeng er det at de andre tre som spilte finaler sist, alle havnet på delt sisteplass denne gang.

Oppsamlingsvinner Christopher jumpet opp til 2. plass sammenlagt, bl.a. fordi Terje og Hans glimret med sitt fravær. Den 16. plassen sammenlagt ser det ut til å bli kamp om likevel. Thom Espen Brevik kom og forsvarte den, Torkel Haugødegård gjorde en ny gjesteopptreden, mens Anita Marholm jevnt og trutt samler poeng. Deltakelsen holdt seg på gode 18 og til sammen har 64 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 17.9.2013
Jostein Flood hadde vunnet 9 av sine siste 11 kamper før denne kvelden. Den 17.9 føyde han nye 5 seire til rekken da han slo André Rognes i finalen. Det var Josteins andre klubbseier i år. Oppsamlingen ble vunnet av Yaghoub Ghabeli som slo Karl Frogner i finalen.

André tapte en finale for første gang i høst!
André har hatt klippekort på å vinne oppsamlingen i høst. Bare en gang før hadde han "mislykket" i det. Da vant han til gjengjeld finalen i hoved. Også denne kvelden kom André til hovedfinalen. Der møtte han Jostein Flood som ikke kan sies å hatt dårlig gli denne kvelden. Selv om André tapte, kan kvelden neppe sies å ha vært mislykket. Den ga ham 12 Oslofinalepoeng (senere rettet til 10) som gjør at han har fått øye på tetgruppen sammenlagt. Leder gjør fortsatt Hall. Josteins turneringsseier var hans 60.ende totalt, se nyhetsartikkel. Og 14 av 16 på vel tre uker er 87,5% score. Veldig bra.

Tetkvartetten tok bare småpoeng denne gang, så ingen store endringer. Men den 16. plassen sammenlagt ser det fortsatt ut til å være liten interesse for, merkelig nok. Deltakelsen steg til gode 18 og til sammen har 64 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 10.9.2013
Go-kameratene Fredrik Andreas Dahl og André Rognes vant hver sin finale 10.9.2013. Fredrik slo propellen Shahab Ghodsi i hovedfinalen, mens Andre som vanlig tok seg av oppsamlingsfinalen. Denne gang slo han Emil Green.

Terje abdiserte
Det har gått trått for Terje Pedersen denne høsten. Så også 10.9. Dermed var det nok for Hall Skåra å vinne en kamp for å gå til topps sammenlagt. Dermed er en 3,5 måneders lang periode på toppen av tabellen over (for denne gang) for Terje. Men han har den unike evne å komme tilbake etter tapsperioder.

I tillegg til skifte i teten, bykset Fredrik noen plasser opp sammenlagt. Og våre svenske venner Christian og Emil sikret sine plasser blant de 16 beste. Men den 16. plassen sammenlagt ser det ut til å være liten interesse for, merkelig nok. Deltakelsen holdt seg på brukbare 15 og til sammen har 63 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 3.9.2013
3.9.2013 inntok OBgK Anker Hotel med sine ordinære klubbturneringer. Det har gått trått for Terje Pedersen denne høsten. Men han beholdt med et nødskrik ledelsen sammenlagt. Det kan han takke Karl Frogner for som vant turneringen og slo Hall Skåra i finalen.

Endelig igjen for Karl
Karl tok dermed sin andre seier for året (i OBgK). Med sin finaleplass kom Hall a poeng med Terje, men er likevel bak på kvalitet. I oppsamlingen var André Rognes igjen i førersetet og vant finalen. Han slo Ronny Sandvik i finalen.

Bortsett fra tetkampen, ble det små endringer sammenlagt. Terje leder fortsatt. Hall puster ham i nakken. En lengde bak følger et kobbel på fem stykker. En "ny" deltaker dukket opp og dermed har 63 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 27.8.2013
27.8.2013 møtte 16-17 håpefulle spillere opp til den aller siste klubbturneringen i backgammon som gikk på Kristiania. Årsaken er at Østbanehallen skal bygges om og Kristiania Bar & Cafe legges ned.

André i støtet
André Rognes har gått fra finaleseier til finaleseier i de tre siste turneringene. Men der var i oppsamlingen. Nå levde han endelig opp til sitt medlemsnummer (nr. 1) igjen og vant finalen i hovedturneringen. Det var årets første klubbseier for André. I finalen slo han Roy Eikseth. I oppsamlingen vant Hanna Thorsen som slo ektefelle Sven Erling Thorsen i finalen.

Det ble små endringer sammenlagt. Terje leder fortsatt. Hall rykket opp til andre og ligger en lengde bak lederen. Deretter følger parhestene Christopher og Hans, tett fulgt av Ronny og Tom. Hovedfeltet avsluttes med Karl og Charles. To "nye" deltaker dukket opp og dermed har 62 forskjellige spillere deltatt hittil i år. Spesielt hyggelig var det å få besøk av spillere fra både Drammen og Åsgårdstrand. At nettopp de to møttes i første runde var litt kjedelig, men min erfaring er at nettopp det ofte skjer. Men likevel havnet de begge i hver sin semifinale.

Kommentarer etter 20.8.2013
Endelig ser feriemodusen til å være over. 15 håpefulle møtte opp til klubbturneringen 20.8.2013. Emil Green vant turneringen. Dermed bykset han rett inn blant de 16 beste sammenlagt. I finalen slo han Ronny Sandvik. Oppsamlingen ble for tredje gang på rad vunnet av superveteranen André Rognes som slo Fredrik A Dahl i finalen. Det ble små endringer sammenlagt. Terje leder med et hestehode. Deretter følger parhestene Christopher og Hans, tett fulgt av Hall, Tom og Ronny. Hovedfeltet avsluttes med Karl og Charles. En "ny" deltaker dukket opp og dermed har 60 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 13.8.2013
Sommerferiemodusen har ikke sluppet oss ennå. 13.8.2013 møtte bare 10 opp. Tom Tyrihjell vant turneringen. Han slo Magnus Geber i finalen. Oppsamlingen ble nok en gang vunnet av superveteranen André Rognes som slo Fred Westerby i finalen. Sammenlagt ble det små endringer. Magnus var "ny" av året og dermed har 59 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 6.8.2013
Selv om sommeren (forhåpentligvis) ikke er helt over, har Oslo BgK startet sin høstsesong. Det skjedde 6.8. Bare ni spillere møtte opp. For så vidt ikke overraskende ettersom flere av "våre" er i Monaco (VM i bg) og mange var vel på ferie fortsatt. I alle fall; Fredrik A Dahl vant turneringen 6.8. Han slo Hall Skåra i finalen. Oppsamlingen ble vunnet av superveteranen André Rognes som slo Ronny i finalen. Sammenlagt ble det små endringer. To ny dukket opp. Dermed har 58 forskjellige spillere deltatt hittil i år.

Kommentarer etter 18.6.2013
Torkel Haugødegård kom, så og vant turneringen 18.6. Det var hans første turneringsseier i år, men på bare seks forsøk. I finalen slo han Hall Skåra som hittil i år står med bare den ene turneringsseieren han vant i aller første turnering i år (8.1) Oppsamlingen 18.6 ble vunnet av Fred Westerby (undertegnede) som slo Anita Marholm i finalen. Sammenlagt har trioen Terje, Hans og Christopher skilt seg litt ut. Resten av "hovedfeltet" ligger tett som hagl og består av Hall, Tom, Charles, Karl og Ronny. 16 spillere deltok i sesongens siste tellende turnering. Hittil i år har 56 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 11.6.2013
Charles Hill oppnår bemerkelsesverdige resultater for tida. 11.6 var det duket for ny finale mellom Charles og Jostein Flood. Og denne gangen var det Charles som fikk revansj. Dermed har Charles tatt igjen "hovedfeltet" sammenlagt mens Jostein har revet seg løs fra "gruppe 2" og er på vei opp mot hovedfeltet. Oppsamlingen 11.6 ble vunnet av Terje Pedersen som dermed konsoliderte sin ledelse sammenlagt. I finalen slo han Emil Green. Duoen Christopher og Hans følger tett på lederen sammenlagt. Resten av hovedfeltet ligger tett som hagl og består av Tom, Charles, Karl, Hall og Ronny. 13 spillere deltok. Hittil i år har 56 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 4.6.2013
Charles Hill har oppnådd strålende resultater den siste uka. Seier i semifinalen 4.6 mot Roy Eikseth ble hans 10 kampseier på rad. Men i finalen 4.6 måtte han gi tapt. Jostein Flood har hatt det litt tungt den siste måneden og tapt 6 kamper på rad. Men 4.6 løsnet det og holdt helt i mål. Dermed tok Jostein sin første turneringsseier i år. Og han fikk revansj for det forsmedelige tapet for Charles 13.4 i Osloseriens aller siste kamp som avgjorde seriemesterskapet våren 2013. Oppsamlingen ble vunnet av Christian Andersson som dermed konsoliderte sin plass blant de 16 beste sammenlagt. I oppsamlingsfinalen slo han Hans Liby. Sammenlagt har trioen Terje, Christopher og Hans tatt en knapp ledelse, tett fulgt av firkløveret Tom, Karl, Ronny og Hall. Rett etter dem kommer Charles halsende i stor fart. De øvrige er på behørig avstand. Deltakelsen holdt seg på gode 17 spillere. Hittil i år har 56 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 28.5.2013
Charles Hill tok sin andre turneringsseier for året 28. mai. I finalen slo han Hans Liby. Oppsamlingen ble igjen vunnet av Ronny Sandvik. I finalen slo han en sjelden fugl i vår bg-fauna, nemlig storspilleren Atle von der Fehr. Han har ikke hekket i vårt område på over ett år nå. Ved siden av Atle dukket også en ny spiller opp, men jeg avstår fra å dra morsomheter om fauna og hans navn. Siden også Sondre, Jostein og Jan Ivar dukket opp samtidig, steg deltakelsen til gode 19 spillere. Hittil i år har 56 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 21.5.2013
Terje Pedersen tok sin andre turneringsseier på rad og femte for året 21. mai. På de fem siste turneringene har han tatt imponerende 44 poeng og er nå i klar ledelse sammenlagt. I finalen 21.5 slo han Fredrik A Dahl. Oppsamlingen ble vunnet av Ronny Sandvik som slo Anita Marholm i finalen. Det er fortsatt jevnt i toppen, men etter de syv beste er det litt vann mellom båtene. Deltakelsen sank litt til 12 spillere. Hittil i år har 54 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 14.5.2013
Terje Pedersen tok sin fjerde turneringsseier for året 14. mai. På de fire siste turneringene har han tatt imponerende 33 poeng og er nå oppe på 2. plass sammenlagt. I finalen 14.5 slo han Håkon Tannæs. Oppsamlingen ble vunnet av Christian Andersson som slo Alireza Azarkhosh i finalen. Det er fortsatt jevnt i toppen, men Christopher Hedberg har fortsatt en liten ledelse. Tre nye spillere dukket opp og holdt dermed deltakelsen på gode 17 spillere. Hittil i år har 54 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 7.5.2013
Ronny Sandvik tok sin første turneringsseier i år den 7.5. I finalen slo han Tore Eklund Fredriksen. Oppsamlingen ble vunnet av Hans Liby som slo Christopher Hedberg i finalen. Det er fortsatt jevnt i toppen, men Christopher har nå tatt en liten ledelse. Deltakelsen var gode 16 spillere. Hittil i år har 51 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 30.4.2013
Terje Pedersen vant sin tredje turnering for året 30.4. I finalen slo han Tom Tyrihjell. Oppsamlingen ble vunnet av Hall Skåra som slo Christopher Hedberg i finalen. Det er nå svært jevnt i toppen med bare to poeng mellom 2. og 6. plass sammenlagt. Deltakelsen holdt seg på gode 14 spillere, hvorav en ny for året. Hittil i år har 51 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 23.4.2013
Tom Tyrihjell vant sin andre klubbturnering for året 23.4. I finalen slo han Charles Hill. Oppsamlingen ble vunnet av Terje Pedersen som slo Mona Bremnes i finalen. Bare små endringer sammenlagt. Deltakelsen holdt seg på gode 15 spillere, hvorav to nye for året. Hittil i år har 50 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 16.4.2013
Thom Espen Brevig vant sin første klubbturnering for året den 16.4. I finalen slo han Jostein Flood. Oppsamlingen ble vunnet av Kristoffer Gorne som slo Alireza Azarkhosh i finalen. Christopher Hedberg tok tilbake 1. plassen sammenlagt, men det er jevnt blant de 3-4 beste. Deltakelsen holdt seg på gode 16 spillere, ikke minst takket være at en del nykommere fortsetter å komme. I tillegg dukket ytterligere to nye spillere opp. Hittil i år har 48 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 9.4.2013
Henning Roschberg deltok i sin andre klubbturnering for året den 9.4. Den vant han. I finalen slo han Karl Frogner. Oppsamlingen ble vunnet av Fredrik A Dahl som slo Emil Green i finalen. Dermed etablerer Fredrik seg trygt inne blant de 16 beste sammenlagt. Henning bykset oppover sammenlagt, men ellers ble det bare små endringer. Påskeferien ser ut til å være over og deltakelsen steg til gode 16 spillere. Hittil i år har 46 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 2.4.2013
Nykommeren Christian Andersson vant klubbturneringen 2.4. I finalen slo han André Rognes. Oppsamlingen ble vunnet av Christopher Hedberg som slo Grethe Welle i finalen. Det ble små endringer sammenlagt. Påskeferien var ikke helt slutt, men vinneren Christian hadde med seg to svenske venner og brakte dermed deltakelsen opp i 13 spillere. Hittil i år har 44 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 26.3.2013
Hans Liby er tilbake på vinnersporet etter litt måltørke i det siste, og vant klubbturneringen 26.3. Dermed tok han tilbake en klar ledelse sammenlagt. I finalen slo han Torkel Haugødegård. Oppsamlingen ble vunnet av Tom Tyrihjell, som slo nykommeren Alireza Azarkhosh i finalen. Påskeferien har satt inn, så det deltok bare 7 spillere. Hittil i år har 41 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 19.3.2013
Christopher Hedberg vant 19.3 oppsamlingen, mens Hans Liby røk ut i semi i hovedturneringen. Dermed kom Christopher á poeng med Hans, men foran på høyest enkeltscore og gikk dermed helt til topps på sammenlagttabellen. Men klubbturneringen 19.3 ble vunnet av Karl Frogner som tok årets første seier. Han slo Hall Skåra i finalen etter en vellykket -4/-2 kube (eller på stillingen 1-3/5 som vi normale sier). Fred Westerby var i oppsamlingsfinalen for andre gang på rad, men tapte altså for Christopher denne gang. Det deltok 12 spillere. Hittil i år har 40 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 12.3.2013
Christopher Hedberg vant sin andre mesterturnering for året 12.3. Dette og finaleplassen i mesterturneringen 22.1 gjør at han ligger på klar førsteplass på mesterpoengtabellen. Nå mangler han bare et par mesterpoeng for å være sikker på plass i Mestermøtet. Christopher jumpet også opp til 2. plass sammenlagt i Oslofinalekvalifiseringen. I finalen 12.3 slo han Tore Eklund Fredriksen. Charles Hill vant oppsamlingen og slo Fred Westerby i finalen. Det deltok 14 spillere. Hittil i år har 40 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 5.3.2013
Terje Pedersen tok sin andre turneringsseier for året 5.3. I finalen slo han Charles Hill som er skikkelig i støtet for tida etter en litt treg start på sesongen. Fredrik A Dahl vant oppsamlingen og rykket igjen inn blant de 16 beste. Han slo Ronny Sandvik i finalen og Ronny jumpet like godt opp til 2. plass sammenlagt. Ellers en god del, men små endringer. Et pussig poeng er at go-kameratene Fredrik og André begge havnet på 18 poeng sammenlagt den samme dagen som det deltok 18 spillere. Hittil i år har 40 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 26.2.2013
Charles Hill er tilbake på vinnersporet og vant mesterturneringen 26.2. Han slo Karl Frogner i finalen. Begge bykset oppover tabellen, Karl helt til 2. plass. Torkel Haugødegård gjorde et av sine få gjestebesøk og vant oppsamlingen. Han slo Tom Tyrihjell i finalen. Torkel gjorde også et byks på tabellen. Ellers få endringer. Det deltok 15 spillere. Et lite tilbakefall. Vi får se om det tar seg opp de to neste ukene for da er det også mesterturneringer. Hittil i år har 36 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 19.2.2013
Christopher Hedberg vant mesterturneringen 19.2. Han slo Ronny Sandvik i finalen. Hans Liby vant igjen oppsamlingen hvor han denne gangen slo Stein Welle i finalen. Dermed styrket Hans sin topplass på tabellen. Christopher gjorde et byks oppover, mens Fredrik A Dahl tok seg inn blant de 16 beste. Men vil Fredrik "Jellyfish" Dahl møte opp mange nok ganger til å kvalifisere seg til Oslofinalen? Ellers få endringer. Det deltok 20 spillere. De tre neste ukene forventes like mange deltakere for da er det mesterturneringer. Hittil i år har 33 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 12.2.2013
Terje Pedersen vant klubbturneringen 12.2. Han slo Thom Espen Brevig i finalen. Hans Liby fikk et lite avbrekk i sin seiersrekke, men kom tilbake og vant oppsamlingen hvor han slo Karl Frogner i finalen. Dermed beholder Hans sin topplass på tabellen. Terje gjorde et byks oppover, mens Thom Espen tok seg inn blant de 16 beste. Ellers få endringer. Det deltok 11 spillere. De to neste ukene forventes vesentlig flere deltakere for da er det mesterturneringer. Hittil i år har hele 31 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 5.2.2013
Fred Westerby vant klubbturneringen 5.2. Han (dvs jeg) slo Ronny Sandvik i finalen. Karl Frogner vant oppsamlingen hvor han slo Charles Hill i finalen. Hans Liby er fortsatt på topp av tabellen. Et par spillere gjorde et byks oppover, men ellers få endringer. Det deltok 10 spillere. Dette er vesentlig lavere enn ved starten av fjoråret. La oss håpe at det dreier seg om tilfeldige svingninger. Hittil i år har hele 29 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 29.1.2013
Hans Liby vant klubbturneringen 29.1. Han slo Terje Pedersen i finalen. Tom Tyrihjell vant oppsamlingen hvor han slo André Rognes i finalen. Dermed gikk Hans til topps på tabellen, mens Tom kom foran Hall på "kvalitet". Disse tre har skilt seg ut i toppen. Deretter følger en gruppe på fem og så resten av feltet. Det deltok 11 spillere. Litt få, men hittil i år har hele 29 forskjellige spillere deltatt.

Kommentarer etter 25.1.2013
Håkon Tannæs vant mesterturneringen 25.1. Han slo Jostein Flood i finalen. Det ble spilt dobbel eliminasjon. Ronny Sandvik ble nr 3 og Karl Frogner ble nr 4. Hall kom deretter, og det var nok til igjen å innta toppen av tabellen. Men det er tett blant de 8 beste. Deretter følger resten.

Kommentarer etter 22.1.2013
Hans Liby vant mesterturneringen 22.1. Han slo Christopher Hedberg i finalen. De nye reglene for partipoeng, som gir to kvalifiserings-poeng for seier i 7-poengs kamper, brakte Hans nesten til topps. Men bare nesten. Tom Tyrihjell kom til finalen i oppsamlingen, og det var nok til å holde unna og beholde 1. plassen sammenlagt. Men Jostein Flood vant oppsamlingsfinalen.

Kommentarer etter 15.1.2013
Forrige gang varslet jeg at Tom Tyrihjell var i "støtet". 15.1 bekreftet han det ved å vinne klubbturneringen. I finalen slo han Karl Frogner som også i år tar sikte på en topplassering sammenlagt. Men på en delt topp (sammen med Tom) ligger Hall Skåra som vant oppsamlingen 15.1. Han slo Hans Liby i finalen. Bortsett fra at Hall og Tom har tatt en klar ledelse, er det tett sammenlagt.

Kommentarer etter 8.1.2013
Første turnering i år ble et varsel om at Hall også i år har planer om å toppe sammenlagttabellen. Han vant klubbturneringen 8.1.2013. I finalen slo han Tom Tyrihjell. Fire dager senere var Tom i finalen i Oslofinaleturneringen. Og 18.12 i fjor vant han klubbturneringen. Så Tom er også i "støtet". I oppsamlingen 8.1 tok Ronny Sandvik første stikk ved å vinne finalen mot Charles Hill. Og den samme Charles vant som kjent Oslofinalen fire dager senere.
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND