logo
Hovedmeny


Tore Eklund Fredriksen ble norgesmester 2014!
Av , 19. Oktober 2014 18:53
Sist endret 20. Oktober 2014 10:06
 

Det ble en knallhard kamp om norgesmestertittelen. Tore måtte slå Rune Halvorsen to ganger for å bli norgesmester. Det klarte han med nød og neppe!


Det ble, som kjent, arrangert triple elimination. Det betyr at man ikke er utslått av turneringen før man har tapt tre kamper. Da det kun gjenstod to spillere, viste det seg at Rune kun hadde tapt én gang, mens Tore hadde tapt to ganger. Det betød m.a.o. at Tore måtte vinne to kamper (7-poengere) over Rune for å bli norgesmester.

Det så stygt ut i først kamp for Tore. Rune gikk raskt opp i ledelsen og ledet etter hvert 5-3. Det ble svært jevnt i bear-off, men Tore fikk et lite overtak. I siste kast ville Rune blitt norgesmester om han hadde kastet dobbel 4, 5 eller 6. Han trillet dobbel 3! I DMP trakk Tore siste stikk, og dermed vant Tore matchen. På dette tidspunktet stod m.a.o. Tore og Rune helt jevnt - begge med to tap. Neste kamp ville avgjøre...

Denne siste kampen viste seg ikke å bli så jevn som første. Tore hadde nok ofret mest til terninggudene og tok en klar seier selv om kampen stod og vippet på flere tidspunkt. Tore stakk dermed av med seieren, pokalen og det spesialbestilte brettet som også finalekampen ble spilt på. Dermed ble Tore jevngod med Dagfinn som også har vunnet tre NM-titler! Vi gratulerer!

Rune gjorde, tross de to siste tapene, en glimrende innsats under NM. Han tapte sin første kamp, men så seg deretter aldri tilbake. Det ble faktisk 11 seiere på rad frem til finalen. Kanskje han går hele veien neste år når NM arrangeres på hjemmebane i Stavanger?










nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND