logo
Hovedmeny


Jostein Flood ligamester i OBgK
Av Hall Skåra, 17. Desember 2014 14:30
Sist endret 17. Desember 2014 14:53
 

Etter 20 ligarunder kunne ligamesteren for andre halvdel av 2014 kåres. Vinner ble Jostein Flood! Det er andre gang Jostein vinner OBgK-ligaen. Forrige gang var høsten 2006.


Jostein har hatt en imponerende høstsesong i klubben. Han har tatt ligapoeng ni ganger, og i åtte av gangene har poengene kommet etter finalespill! Det er godt gjort å spille seg frem til finaleplass så mange ganger tatt i betraktning at klubbturneringene har vært godt besøkt i andre halvår 2014 med 19,3 antall spillere i snitt. Dessuten er nivået i klubben høyt noe som gjør det ekstra utfordrende å ende opp som finalist.

Av de åtte gangene Jostein har vært i finalen, har han vunnet to av gangene. De øvrige seks gangene har han måtte sett seg slått, men to av tapene har kommet etter at han har gått ut på tid. "Det skyldes nok en kombinasjon av at jeg til tider kan tenke meg vel godt om før jeg flytter, samt det faktum at finalen spilles sent på kvelden og x antall halvlitere sinker nok spillet," opplyser Jostein smilende.

Seieren til Jostein var allerede avgjort nest siste ligakveld, så seieren kunne faktisk innkasseres uten at han måtte møte opp siste spillekveld. Når det gjaldt de to neste plassene, var det imidlertid spenning til siste stund. Det var Emil Green og Terje Pedersen som hadde en skarp intern konkurranse dem imellom etter at stillingen før siste turneringskveld var 31-31! Emil nådde imidlertid finalen på siste ligakveld og kapret derfor sølvplassen foran Terje som følgelig endte opp med bronseplassen. Dette var Emils første pallplass, mens Terje kompletterte sine pallplasseringer siden han både innehar sølv- og gullmedaljen fra før.

Hele 35 spillere har ellers tatt ligapoeng andre halvdel av 2014. Det hyggelige er at flere spillere har tatt ligapoeng for første gang og oppmøtet har, som sagt, også vært veldig bra. Det lover godt for neste års sesong.

Maratontabellen viser totalt antall poeng som er utdelt fra turneringsstart høsten 2004. Den viser at Karl Frogner er på topp med hele 548 poeng. Hans Liby er imidlertid like bak med sine 543 poeng. Vil han passere Karl etter vårsesongen, mon tro? På tredjeplass ligger Hall Skåra med 438 poeng. Disse tre er i en særklasse siden fjerdemann ligger nesten 150 poeng bak Hall.

Se ligatabellen for andre halvår 2014 her. (Maratontabellen finner du lenger ned på samme side.)


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND