logo
Hovedmeny


Osloserien - Hannas Hustlers i siget
Av Fred Westerby, 7. Mars 2015 12:49
Sist endret 12. Mars 2015 11:25
 
Hannas Hustlers har bare tapt tre enkeltkamper (av 12) i vårens serie og puster Ringnes i nakken. Sist torsdag (5.3) banket de No-double No trouble med 3-0. Rundens lille overraskelse var at The Underdogs slo Paragrafrytterne. Men vi vet jo at "bikkjene" kan bite fra seg.


Bunnoppgjør med forviklinger
En uke før hadde Fred &the Flintstones innviet sin nye hjemmebane Tordenskiold Pub som da var nesten folketom. Nå var det klart for ny hjemmekamp. Stor var overraskelsen da vi dukket opp til en sprengfull pub. Det ble raskt avklart at et firma holdt sjøslag på stedet og neppe ville seile videre før kl 22.00. Heldigvis hadde begge lag en bil hver og vi forflyttet oss raskt til Anker.

Bare litt forsinket kom kampen i gang. Torshovs nydannede bg-selskab tok første stikk, da Sondre Rike slo Fred Westerby. Det endte med standardresultatet 5-13. Freds kubebehandling var mer enn tvilsom, men som vanlig kom bare drittkast i sjanserike stillinger.

På neste bord møtte den første norgesmesteren den siste norgesmesteren. Også her ble det borteseier da Torshovs Tore Eklund Fredriksen slo André Rognes. Dermed var sesongens andre seier i boks for Torshov-gjengen og de hadde vist at de ikke er et bunnlag likevel.

Dermed gjaldt det "bare" æren for Flintstonen Hall Skåra og Torshovs kaptein Mariann Modalen. Begge spilte sin andre kamp for sesongen. Hall jaktet på 100% score mens Mariann jaktet på sesongens første seier. Det ble en jevn kamp og til slutt stod det 12-12. Mer spennende blir det ikke. Detaljene fra DMP husker jeg ikke, men Hall halte det hele i land til slutt og Flintstones fikk nok en gang et trøstepoeng.

The Underdogs bet fra seg
Da Flintstones og Torshovs ankom Anker, var kampen mellom The Underdogs og Paragrafrytterne i full gang. I kampen mellom lagenes kapteiner ble etter hvert stillingen 9-12. Det er post-Crawford og hjemmelagets Terje Pedersen kuber. Paragrafrytteren Roy Eikseth tar. Det ender med gammon til Terje og hjemmeseier 13-12.

Neste kamp som avgjøres er mellom "ankeret" Ronny Sandvik og rytteren Henning Roschberg. Det blir hjemmeseier der også. The Underdogs har vunnet lagkampen. I siste kamp blir det et trøstepoeng til Paragrafrytterne da bortelagets Johnny Kurisaki Tønnessen slår Thom Espen Brevig. 2-1 til The Underdogs.

Hannas Hustlers slo til igjen
I serieåpningen tapte Hannas Hustlers for Ringnes med påfyll. Etterpå har de slått de sterke motstanderne Paragrafrytterne og Torshovs nydannede bg-selskab. Sist torsdag møtte de No-double, men hadde No trouble med dem. Det ble 3-0. Jostein Flood slo Mikkel Alm, Hanna Thorsen slo Emil Green og Hans Liby slo Christian Andersson. Hustlernes styrke er jevnheten. Hans og Jostein har 3/4, Hanna har 2/2 og Arne Vesterheim har 1/2. De blir farlige denne sesongen også.

Toppscoreren
Karl Frogner er fortsatt alene på toppen med 4/4. Så følger Hans, Jostein, Sondre og Ronny med 3/4. På 2/2 finner vi tre spillere.

Neste runde 12.3.2015
Hannas Hustlers - Fred &the Flintstones
Paragrafrytterne - No-double No trouble
Ringnes med påfyll - The Underdogs
Torshovs nydannede bg-selskab har spillefri.

Hustlers møter bunnlaget Flintstones. De er nok favoritter, men vi skal svinge køllene så godt vi kan. På loftet hos Ringnes får vi håpe at Underdogs finner fram. Ledet av "førerhunden" Terje går nok det bra. Og så får vi se om No-double reiser kjerringa mot Paragrafrytterne.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND