logo
Hovedmeny


Erik Måland - Norgesmester 2015
Av Thorleif Reisvold, 13. Oktober 2015 10:10
Sist endret 13. Oktober 2015 10:27
 
Stavanger backgammonklubb (SBgK) viste seg frem fra sin beste side som arrangør av NM2015. Kronen på verket kom da Erik Måland og Tore Nådland avsluttet helgen med et klassisk lokaloppgjør i finalen.


Stillingen er 8-8 til 9. Erik er norgesmester om han ikke kaster 51 eller 61. Han kaster dobbel 3 og kan bryte kontakten med Tores brikker i et løp han leder soleklart. Løpet blir en parademarsj mot Norgesmestertittelen. Applausen bryter ut.

Erik har litt overraskende klart det alle backgammonspillere drømmer om, men få får oppleve. Han har blitt individuell norgesmester i backgammon. Attpåtil på hjemmebane.

At Erik var god nok til å vinne NM var det få som visste. Han bemerket seg som et stort talent da han entret scenen i 2009, men ettersom han prioriterte studier i Bergen ble det få offisielle kamper i årene som fulgte. Det var derfor stor usikkerhet knyttet til hvilket nivå Erik var på når han gjorde et lite comeback i sommer.

All usikkerhet ble raskt blåst vekk da Erik feide all motstand til side og vant Norgesmestertittelen.

Mellomklassen
Fred Westerby hadde lagt et ypperlig utgangspunkt på lørdagen og hadde et mindre tap enn sin finalemotstander. Gulli Marholm måtte dermed slå ham to ganger for å frata ham tittelen. Den bragden klarte imidlertid Gulli, først i kamp til 15 poeng og deretter i kamp til 5 poeng. Som vinner av mellomklassen fikk hun som Norgesmesteren blant annet en spesialdesignet kube til odel og eie.

NM lag
Thorleif Reisvold vant 6 kamper på rad og sikret dermed lag 10 seieren. Lag 12 hadde to sterke spillere i kvartfinalene, men både Jon Kristian Røyset og Rune Halvorsen måtte gi tapt for finalistene. Håvard Hafskjold tapte finalen og dermed var Ronny Sandvik, Arne Lie, Erlend Fjordheim og Thorleif norgesmestre for lag 2015.

NM blitz
Adler Suhr hadde nettopp fått tredje premien i mellomklassen og var nok fornøyd og misfornøyd på samme tid. Da passet det utmerket å vinne søndagens blitzturnering og bli Norgesmester av DMP for et år. Grethe Kvan Welle så lenge ut til å vinne turneringen overlegent, men Adler satte inn støtet med 5 strake seire, mens Grethe på sin side fulgte opp med 3 strake tap.

Generalforsamling
Premieutdeling og generalforsamling var siste post på programmet. Der ble det vedtatt at NM2016 skal arrangeres i Bergen og at NM2017 skal arrangeres i Tromsø.

Vi gleder oss!nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND