logo
Hovedmeny


Referat fra sentralstyremøte nr 2
Av Hall Sk?ra, 7. November 2015 11:18
Sist endret 8. November 2015 14:51
 
Sentralstyret har avholdt styremøte nummer to. Her følger et referat fra møtet.


Til stede på møtet:

Hall Skåra - president
Arne Kristian Nordhei - visepresident
Thorleif Reisvold - økonomisjef
Geir Skoglund - websjef
Tore Fredriksen - informasjonssjef

Dette er sentralstyrets andre møte. Referatet bygger delvis på referatet fra forrige møte. De nye punktene er markert med blått.

1. Økonomi



Hall har registrert endringene i NBgFs sentralstyre i Brønnøysundregistrene. Disse er nå bekreftet godkjent.



Hall har hatt møte med Nordea og fått endret tilgangen til NBgF-kontoen. Hall, Thorleif og Bjørnar vil ha tilgang til denne inntil videre. (Bjørnar vil, sammen med Alf Henning, avslutte regnskapet for 2015 og har dermed behov for tilgang til kontoen ut året.)



Hall har hatt samtaler med Alf-Henning. Han vil sette opp en oversikt over klubbenes tilgodehavende eller skyld pr. 1.1.2015. Hall vil deretter kunne sende klubblederne en oversikt over status på klubbnivå.

4. nov: Alle tilganger er nå ok. (Thorleif venter imidlertid på en kodekalkulator for å få tilgang på nettbanken.) Alf-Henning har sendt ønsket oversikt til Hall og Thorleif. Hall vil gjennomgå denne for OBgK og sjekke om tallene stemmer overens med OBgKs tall. Thorleif vil deretter gjennomgå tallene for de øvrige klubbene og sende klubblederne oversikt.

2. Regningslinjer for NM og MM



NBgF har ansvar for to turneringer: NM og MM. Sentralstyret jobber nå med et utkast til retningslinjer for arrangementene. Så snart retningslinjene er ferdigstilt, vil de bli offentliggjort på NBgFs websider.

4. nov: Diskusjon vedr MM har fått prioritet. Det er besluttet å endre reglene slik at de tilreisende (som ikke bor på Østlandsområdet) får en fast støtte på kr. 2000. Støtten er ment til å dekke reise og opphold. Denne endringen trer i kraft allerede for kommende mestermøte i januar.

Vi innfører dessuten følgende endringer for 2016: Klubbene kan arrangere opp til 16 mesterturneringer årlig i motsetning til dagens 12. Vi opprettholder imidlertid ennå regelen om at man ikke kan arrangere mer enn to turneringer i løpet av én måned. Mesterturneringsavgiften økes dessuten fra kr. 30 til kr. 40. Av dette avsettes 25 % som reisestøtte for landslaget.


3. Internasjonale symboler



Forslaget fra arbeidsgruppa ble i store trekk godkjent. Det gis internasjonalt symbol til følgende personer:



Stefan Berger - vinner av Swedish Open 2002

Katja Spillum Svendsen - vinner av European Championship 2002

Jon Kristian Røyset - vinner av VM 2003

Shahab Ghodsi - vinner av Abu Dhabi Championship 2003

Arild Idsøe - vinner av Abu Dhabi Championship 2004

Atle von der Fehr - vinner av Swedish Open 2004

Atle von der Fehr - vinner av Swedish Open 2006

Arild Idsøe - vinner av London Open 2008

Hall Skåra - vinner av London Open 2014

Dagfinn Snarheim - vinner av Nordic Open 2015



Det ble besluttet ikke å tildele symbol for følgende seiere:



Hans Liby - vinner av Rotterdam Open 2002

Hans Liby - vinner av sideturnering under VM 2013 (speedgammon)

Farzin Aarabi - vinner av sideturnering under London Open 2014 (professionals)



Årsaken til at disse seierne ikke kvalifiserer til symbol, er at de ikke oppfyller kravene som er satt av arbeidsgruppa. Det er m.a.o. ikke nok å vinne en turnering i utlandet for å få tildelt et internasjonalt symbol. Kravene som er gitt av arbeidsgruppa om status til turneringen må dessuten innfris.



Det er viktig at tildelingen av symboler ikke endringer ratingene til de involverte (eller andre) personene.



I første omgang beholdes kun ett symbol for internasjonale turneringsseiere. Senere vil sentralstyret vurdere å skille mellom seier i f.eks. VM/Nordic Open og de øvrige turneringene ved å innføre et nytt ikon.


4. nov: Avsluttet

4. NBgF lederskriv



Hall lager et skriv basert på oppgavene han initialt har jobbet med etter at han overtok ledervervet i NBgF. Dette gjelder f.eks. hvilke endringer som må gjøres i Brønnøysundregistrene. Dette for å gjøre det lettere for etterfølgende ledere til å overta ledervervet i NBgF.


4. nov: Under arbeid.

5. Klubbleder-instruks



Hall jobber med å lage en klubbleder-instruks. Så snart denne er fullført og godkjent av sentralstyret, sendes den til klubblederne.


4. nov: Under arbeid.

6. Flyer



I forbindelse med Halls ringerunde til klubblederne, har han i etterkant bl.a. sendt dem OBgKs flyer. Den synes å ha blitt godt mottatt. Det ble besluttet at Hall lager flyer (basert på OBgKs mal) til de klubbene som måtte ønske dette, og at forbundet sponser trykkingen av flyerne. Dette er et tiltak som gjennomføres for å heve interessen for backgammon samt øke antall medlemmer. Dette er noe som forbundet ser på som en av sine hovedoppgaver.


4. nov: Hall har laget forslag til flyere til alle klubbene. Når han har mottatt tilbakemedling fra alle klubblederne, vil han be om tilbud på trykking fra et trykkeri. Tilbudet vil bli forelagt sentralstyret, og når dette er godkjent vil flyerne bli trykket og sendt til klubblederne.

7. Uttak landslag



Forskjellige uttaksmetoder ble diskutert. Det ble konkludert med å tildele de fem første landslagsplassene til de fem som oppnår flest mesterpoeng i løpet av året. (Dersom noen av disse takker nei, vil man gi tilbudet videre nedover på mesterpoengslista.) Sentralstyret velger deretter ytterligere to egnede kandidater slik at det totale antallet kommer opp i sju landslagsspillere. 



Neste års EM vil foregå i København. NBgF vil gi noe støtte til reise og opphold. Hvor stor denne støtten blir, vil vi måtte komme tilbake til.


8. Oslo Open



Turneringen har endret karakter siden den først ble introdusert. Den tiltrekker seg ikke lenger mange internasjonale spillere og fremtidsutsiktene (inkludert symbolbruken) til turneringen ble diskutert. Sentralstyret vedtok å la OBgK diskutere saken og fremme et forslag til Sentralstyret.

Møtet ble avsluttet etter én time og 25 minutter. Det ble besluttet å avholde et nytt møte om 2-3 ukers tid. Referat fra hovedpunktene fra dette møtet vil også publiseres på NBgFs hjemmeside.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND