logo
Hovedmeny


Terje Pedersen ble ligamester!
Av , 27. Juni 2016 11:44
Sist endret 27. Juni 2016 15:00
 

Terje kapret 37 ligapoeng i vårsesongen til OBgK. Han var seks poeng foran nestemann på lista og ble dermed ligamester. Dette er andre gang Terje topper tabellen. Han vant også vårsesongen 2013, og ble nummer to våren 2014 og nummer tre høsten 2014. Terje avanserte, etter de gode resultatene i inneværende sesong, til 8. plass på maratontabellen. Dette er godt gjort siden han først begynte å spille i klubben høsten 2011.


Terje vant tre av klubbturneringene. I tillegg var han finalist to ganger. Han vant oppsamlingen én gang og kom til semifinalen fire ganger i løpet av sesongen. Dette var mer enn godt nok til å vinne. Det var kun Henrik Beckstrøm, som kom på andreplass, som hadde mulighet til å frarøve Terje seieren. Det ville han gjøre om han vant siste turnering og Terje ikke ble blant de seks beste. Imidlertid hadde ikke Henrik anledning til å stille til turneringsstart. Dermed var seieren til Terje allerede klar før siste ligaturnering startet. Og da han i tillegg endte opp i semifinalen, hadde ingen uansett kunne fratatt ham seieren. En velfortjent ligamester med andre ord.

Henrik kom på andreplass etter lenge å ha ledet serien. Også han klarte å vinne tre ligarunder. Henrik kunne nok gitt Terje mer kamp om førsteplassen om det ikke hadde vært for at han var forhindret fra å delta en del klubbkvelder. Uansett var det en flott prestasjon med tanke på at dette kun var Henriks andre sesong i OBgK-ligaen og at han fremdeles er kun en junior å regne sammenlignet med de øvrige spillerne i klubben. Det blir spennende å følge Henriks videre backgammonkarriere.

Hall Skåra endte til slutt ett poeng bak Henrik etter at han vant avslutningsturneringen. Også han hadde tre førsteplasser, men hadde litt for mange ligakvelder uten poeng til å kunne gå helt til topps. Dette var Halls sjette pallplassering etter at han begynte å spille i klubben høsten 2007.

Det er ikke mulig å nevne Terje uten også å snakke om hans store dataprosjekt: Backgammon Studio. Dette er trolig verdens beste backgammonsider som inneholder tusenvis av backgammonmatcher på internasjonalt nivå. I tillegg kan man trene på oppgaveløsning fra utallige faser av spillet og duellere mot andre, for å nevne noen av mulighetene som tilbys. Terje jobber stadig med sidene og nye funksjoner dukker opp nærmest hver uke. For de som ønsker å utvikle seg til å bli en bedre spiller, er sidene fantastisk bra! Sidene har tydeligvis også vært til hjelp for Terje og forbedret hans backgammonferdigheter. Ligamestertittelen er et synlig bevis på dette.

Gratulerer med ligamestertittelen, Terje!


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND