logo


EM i backgammon
Av Hall Skaara, 22. August 2016 11:42
Sist endret 1. September 2016 11:18
 

EM i backgammon finner i år sted i Helsingør. Turneringen starter torsdag 20. oktober med EM for lag. Dagen etter starter den individuelle turneringen. NBgF har tatt ut et landslag etter tidligere annonserte kriterier. EM er ellers åpent for alle som ønsker å kjempe om en individuell EM-tittel.


EM-laget består av sju spillere. Seks av disse er tatt ut basert på deres prestasjoner i mesterturneringene i 2015:

1. Karl Frogner (Oslo Backgammonklubb, 36,58 mesterpoeng)
2. Tore Eklund Fredriksen (Oslo BackgammonKlubb, 28,95 mesterpoeng)
3. Hall Skåra (Oslo BackgammonKlubb, 27,83 mesterpoeng)
4. Kim Henning Nordberg (Bergen BackgammonClub, 27,14 mesterpoeng)
5. Rune Færevåg (Bergen BackgammonClub. 27,02 mesterpoeng)
6. Thorleif Reisvold (Stavanger BackgammonKlubb, 26,27 mesterpoeng

I tillegg er én spiller tatt ut etter avstemning i Sentralstyret. Spilleren som fikk flest stemmer var Dagfinn Snarheim (Haugesund BackgammonKlubb). Uttaket var kanskje ikke så overraskende siden Dagfinn jo oppnådde svært gode resultater i 2015 ved bl.a. å vinne Nordic Open.

Reserve til landslaget er Chris Hedberg (Oslo BackgammonKlubb)

EM-laget får noe reisestøtte fra NBgF. Spillerne må imidlertid selv betale en betydelig egenandel samt at de også selv betaler påmeldingsavgiften på 1000 Euro. Det er fire spillere som spiller en landskamp. Man vil m.a.o. rotere på de sju spillerne når landskampene skal spilles. I skrivende stund er det påmeldt ti lag: Tyskland, Østerrike, Danmark, Gibraltar, Tyrkia, Belgia, Frankrike, Island, Sverige og Norge.

EM foregår på Marienlyst Hotel i Helsingør. På arrangørens hjemmeside vil man finne informasjon om hvilken bookingkode man skal benytte ved reservasjon av overnatting på hotellet.

Det koster 1500 DKK å delta i den individuelle turneringen. 1200 av påmeldingsavgiften inngår i premiepotten. Det spilles seks runder monrad med double elimination. Deretter spilles ordinær cup til 9 poeng. Man kan også delta i «doubles consultation» - dvs at man spiller på lag med en annen spiller. I tillegg kan man delta i en super jackpot og i speed gammon. Det finnes m.a.o. nok av spillemuligheter for de som ønsker å ta turen til Helsingør fra 20. til 23. oktober.nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND