logo


Referat Stavanger Bymesterskap 2016
Av Rune Halvorsen, 25. August 2016 15:22
Sist endret 1. September 2016 11:19
 
SBgK arrangerte sitt 11te bymesterskap lørdag 20 august, det var 30 spillere som møte opp.

Dagen før, fredag 19 august arrangerte klubben en mester turnering som oppvarming til bymesterskapet, der møtte det 21 spillere.


Forarbeid: Satelitter

I forkant av årets bymesterskap arrangerte SBgK 3 satelitter. Så vidt meg bekjent var dette første gang klubben har arrangert satelitter i forkant av bymesterskapet. Satelitt #1 ble arrangert på Hummeren hotell, satelitt #2 ble arrangert på Alf & Werner og satelitt #3 ble arrangert på Martinique.

I hovedsak deltok de samme spillerne på satelittene som vi kjenner fra mandagsturneringer. "Forandring fryder" sier ordtaket, og det virket som test av nye spillesteder fallt i god jord blant dem som tok seg tid til å delta på satelitter. Så fikk også 3 heldige vinnere fribilett til BM: Rune, Hezhar og Hermod.

Andre tiltak:

  • -Nyhet på nbgf.no
  • -Arrangement på facebook
  • -Direkte kontakt med erfarne spillere
  • Oppvarming

Fredag 19 august

Kvelden før bymesterskapet, ble det arrangert en mesterturnering. Formatet var cup, bracket og alle kamper til 9 poeng. oppvarming til bymesterskapet

21 spillere stillte til start. Den tilreisende Russeren Timur Azizov, som hadde tatt turen til Stavanger for å oppleve norsk natur representert med Preikestolen og Kjerag, markerte seg med solid spill. Hans bakgrunn fra sjakkskole i Russland er kanskje grunnen til at han hadde stålkontroll på klokka, og viste ingen tegn til nervøsitet selv om tidsbanken ble tappet faretruende mot slutten på matchene.

Han tok også opp alle sine kamper på mobiltelefon (så langt batterikapasiteten rakk), og vil i tiden framover fore det Russiske backgammonmiljøet med interessante posisjoner fra Stavanger. Heller ikke Norgesmester Erik Måland klarte å stoppe Timur, han vant oppvarminga og mottok i tillegg til en slump penger i sidebet et raslebeger produsert av driftige Tore Chr. Helliesen.

Timur

Stavanger Bymesterskap 2016

30 spillere stillte til start i Stavanger Bymesterskap 2016. Formatet var trippel-eleminering, alle kamper til 7 poeng, sit out type: random: Stavanger Bymesterskap 2016

Vi hadde opprinnelig planlagt å spille swiss, men endret dette til ft-system da det i forkant av turneringen ble ytret ønske om variasjon i motstandere. Erfaringsmessig har swiss ført til at enkelte spillere, typisk de som ligger i teten, kan møtes flere ganger. Med ft-system blir sjansen for dette redusert. Turneringen skred fram som på skinner, med unntak av 5 minutter uten kontakt med serveren da runde 3 skulle trekkes, men dette løste seg greit med litt tålmodighet. Etter 9 runder var feltet på 30 spillere redusert til kun 3, noe som synes svært effektivt.

Arrangøred hadde utlovet dusør på 3 spillere, hver a 500kr. Tre heldige dusørjegere, Arne Lie, Rune Halvorsen og Farzin AArabi har nettopp mottatt sin gevinst:

Semifinalister ble Elisabeth Helleland og Yvonne Hoff Pasali

Elisabeth

Yvonne

Det ble en spennende finale mellom Farzin Aarabi og Tore Nådland, hvor Farzin trakk det lengste strået. Imponerende å vinne en trippel-eleminering med kun 1 tap (mot Hermod).

Tore Nådland ble finalist

Farzin Aarabi ble Stavanger bymester 2016!

Takk til Hotell Square og alle deltakere som bidrog til en vellykket turnering!nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND