logo
Hovedmeny


Innkomne forslag til generalforsamlingen
Av Hall Skaara, 13. September 2016 14:30
Sist endret 15. September 2016 00:07
 
Det var kommet inn fire forslag som vil bli behandlet på NBgFs kommende generalforsamling. Les forslagene her.


Hall Skåra kom med to forslag:

1. Privatkamper skal ikke rates.

2. Landslaget avvikles.

Bakgrunnen for forslagene:

"Mens jeg har sittet som leder av NBgF, er dette de to områdene som har medført mest diskusjoner. Noen av diskusjonene har svært opphetet og ordvekslingen ofte skarp. Jeg løfter derfor problemstillingene opp på generalforsamlingsnivå slik at medlemmene selv kan bestemme hvordan dette skal håndteres."

Fred Westerby har sendt inn to forslag:

Forslag A.

Nye kriterier for uttak av landslag gjeldende fra 2018.
Generalforsamlingen ber sentralstyret lage forslag til nye kriterier for uttak av landslag. Et fullstendig forslag bes utarbeidet innen 1.9.2017, slik at det kan legges fram for generalforsamlingen i 2017 og gjelde fra 1.1.2018. Det forutsettes at landsrådet tas med i prosessen med å lage et fullstendig forslag.

Generalforsamlingen mener at nye kriterier må bygge på resultater i de viktigste turneringene i Norge, dvs norgesmesterskapet, mestermøtet, bymesterskapene og Oslo Open. Det bør lages poengtabeller, slik at f.eks. vinner, finalist, semifinalister og ev. oppsamlingsvinner får poeng. Det bør lages regler for hvor "god" poengtabell en turnering kommer under. Deltakerantall, hvor mange klubber som har deltakere i turneringen e.l. kan tillegges vekt. Det bør tas stilling til om det er summen av poeng i alle turneringene som skal telle for en spiller, eller om f.eks. bare de 6 beste poengene skal telle.

Forslag B.

Kriterier for uttak av landslag i 2017.
Generalforsamlingen gir sentralstyret fullmakt til å lage ei prioriteringsliste for hvilke prestasjoner som skal gi grunnlag for en plass på landslaget i 2017. Sentralstyrets forslag legges fram for landsrådet til uttalelse innen 15.11.2016, med uttalefrist 30.11.2016. Deretter fatter sentralstyret en beslutning innen 15.12.2016*. Prioriteringslista offentliggjøres i nyhet på våre web-sider straks deretter, slik at alle spillere kan se hva som gjelder.

Aktuelle prestasjoner som bør inn på ei slik prioriteringsliste er: siste norgesmester, siste mestermøtevinner, siste vinner av a-bymesterskap**, siste vinner av b-bymesterskap**, siste vinner av c-bymesterskap**, forrige norgesmester, forrige mestermøtevinner, siste oppsamlingsvinner i mesterklassen i NM, siste finalist i mestermøtet, siste finalist i NM, osv. Denne lista er ikke nødvendigvis fullstendig, f.eks. må det vurderes om prestasjoner i større internasjonale turneringer også skal med. Siden samme person kan stå flere steder på ei slik liste, må den lages lang nok.

*Datoene er ikke ment som absolutte frister, men tatt med for å synliggjøre at man ikke har god tid hvis dette skal komme på plass tidsnok.

**Sentralstyret må foreslå i hvilken rekkefølge bymesterskap skal telle. Det naturlige da er å se på frekvens (hvor mange år på rad), antall deltakere og region.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND