logo
Hovedmeny


EM har startet!
Av Hall Skaara, 20. Oktober 2016 16:41
Sist endret 21. Oktober 2016 00:32
 

Da er EM for lag i gang i Helsingør og første spilledag er unnagjort.


EM startet ikke så bra. På morgenkvisten fikk lagkaptein Hall melding fra Kim om at han ikke hadde anledning til å stille pga familiære årsaker. Dagfinn slet dessuten med å komme seg fra Haugesund med morgenflyet pga tekniske problemer. Heldigvis ordnet det seg for Dagfinn og han ankom hotellet før første runde startet.

Hall tok kontakt med lagets reserve, Chris, men han hadde ikke anledning til å stille på så kort varsel. Dermed består laget nå kun av seks spillere. Det holder imidlertid da hver landslagspiller kun har behov for å spille to kamper daglig. Det blir riktignok ekstra kamper på dem som også stiller opp i individuell klasse, men alle spillerne var innstilt på at det burde gå bra.

Norge trakk Belgia i første runde. Det endte med uavgjort resultat 2-2. Hall og Dagfinn tapte sine kamper, mens Rune og Tore vant sine kamper. Dagfinns kamp ble valgt til å streames, og den hadde live kommentering bl.a. med en av Danmarks beste spillere (Kedde) som kommentator. Kampen mellom Hall og den belgiske motstanderen ble filmet. Denne vil bli lagt ut på Terjes server med tid og stunder. Belgieren la imidlertid inn kampen live på sin iPad underveis! Kampen ligger nå på Terjes server for de som ønsker å ta en titt på den. (Hall spilte på 6,12 i PR, men belgieren spilte på 6,83 iflg XG. Luckraten til belgieren var på nesten fem...)

I neste runde spilte Norge mot Tyrkia. Dagfinn trillet fullstendig over sin tyrkiske motstander og vant helt 13-0! Hall hadde bedt Karl om å ta seg tid med trekkene. "Det dukker opp unødvendige feil når du spiller så raskt, Karl. Spill langsommere, og du kan slå hvem som helst," var formaningen lagkapteinen gav Karl. Sistnevnte lyttet tydeligvis ikke til rådet, for han bruke kun 2 minutter og 54 sekund på sin 13 poengs match! Men det var tydeligvis ikke behov for å bruke mer tid, men tyrkeren ble grundig slått. Også Thorleif vant sin kamp. Nå gjenstod bare en seier til Rune for å gjøre rent bord. Dessverre tapte han en spennende DMP. Uansett vant Norge en overbevisende 3-1 seier over Tyrkia.

Etter matpausen stod siste kamp for dagen for tur, og Norge trakk storfavorittene Danmark. Det var Hall, Karl, Tore og Thorleif som utgjorde laget som skulle forsøke å få inn en overraskende seier mot hjemmelaget. Danskene stiller med et svært godt lag i turneringen, og Hall fikk æren av å spille streamet match mot Thomas som er regnet som en av Danmarks beste spillere. Dansken opparbeidet seg tidlig en god ledelse. Det samme skjedde på de tre andre bordene også. Det så m.a.o. ikke så lyst ut på dette tidspunktet av oppgjøret. Hall kom imidlertid etter hvert mer inn i spillet igjen, og overtok ledelsen i kampen. Karl var på dette tidspunktet ferdig med sin match. Han lå under 4-ifra/2-ifra og vant en kubet gammon! Thorleif tapte dessverre sin kamp, men i kampene til Hall og Tore endte man i begge tilfeller opp i DMP-er. Og i begge kampene var nordmennene storfavoritter, men lykken stod dessverre ikke de kjekke bi og de måtte til slutt se seg slått. Dermed vant danskene oppgjøret 3-1 i stedet for nordmennene. Hadde resultatet vært omvendt, hadde det sett ganske lyst ut mht. en mulig semifinaleneplass. Nå blir det verre, og det norske laget har kniven på strupen. Motstanderne i morgen må slås med solide sifre om det skal være håp om semifinale.

det europeiske forbundets hjemmeside finner man ellers link til streamingen, Facebook, etc.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND