logo
Hovedmeny


Turneringsformat i SBgK
Av Rune Halvorsen, 28. Mars 2017 17:49
Sist endret 29. Mars 2017 17:10
 
En presentasjon av turneringformatet i SBgK


Bakgrunn - Kort besøk på Cementen
I klubbens styre har vi Stein Roger Fossmo med spillernr. 1276, et av laveste spillernummere blant aktive spillere i Stavanger, kun overgått av Arild (351), Terese (422), Øystein (512) , Kjell Terje (967) og Kristoffer (1129). Med denne ballasten har vi gode forutsetninger for å lære av tidligere praksis. La oss begynne med et kort besøk på Cementen i klubbens omkring midten av 2000-tallet:
Straks en kløyv opp den dunkle trappa til Cementen på Strandkaien, og stakk hodet inn i spillelokalet ønsket en jovial trønder velkommen. Det koster 50 kroner å delta, navnet til deltakerne noteres på baksiden av a4 arket med cup-treet. Opplegget var stort sett alltid: Cup og oppsamling, de to første rundene til 7 poeng, resten til 9 og oppsamling til 7. Forventningene er til å ta å føle på før trekningen. Stemmningen er elektrisk!

Dette var en makalaus periode å spille backgammon i Stavanger, mest takket være klubbens grunnlegger og primus motor Øystein Johansen, som i dag heter Øystein Schøning-Johansen.

Dagens opplegg
Vi forsøker å lære av tidligere erfaringer, bla. opplevde vi at flere spillere har problemer med å forholde seg til ulik kamplengde i uligke runder i en og samme turnering, noe som med jevne mellomrom førte til forvirring, panikk og missnøye. Videre opplevde vi også at nøyaktig samme turneringsformat hver mandag, kan over tid føre til at en del spillere opplever mandagsturneringen som forutsigbar og kjedelig. Heldigvis fikk vi kontakt med Chiva, og tilgang til å bruke dataprogrammet ftbgsystem.

Dette er bakgrunnen for at vi laget dagens opplegg:
Uke 1. DMP-turnering, 5 tap medfører eleminering, finale til 3 poeng,.
Uke 2. Cup og oppsamling, alle kamper til 7 poeng,
Uke.3 Trippel-eleminering, alle kamper til 3 poeng.
Uke 4. Dobbel-eleminering, alle kamper til 5 poeng.

Alle Mesterturneringer spilles helg, for å gi nybegynnere et mest mulig ryddig opplegg: alle nybegynnere spiller mandagsturneringer uten å betale noe inn til premiepotten. I tillegg slipper vi tidspress, som kunne forekomme da vi la mesterturneringene til mandager. Detaljer rundt mesterturneringer finner du her.

Her har vi et variert opplegg, som gir mindre slitasje og reduserer sjansen for at spillere går lei.
Det er selvsagt mulig å velge ut den / de turneringene som hver enkelt foretrekker, eller tilsvarende stå over den / de turneringene en har mindre sans for.

Veien videre
Mandag 13 mars 2017 hadde SBgK 20 deltakere på mandagsturneringen,.
Usikkert hvorvidt dette var et engangstilfelle, eller om vi går mot økt oppslutning framover. Vi i styret er klar over at økt deltakelse kan gi klubben utfordringer i forhold til å avvikle mandagsturneringen i rimelig tid. Dersom turneringen trekker ut i tid, vil vi innføre følgende tiltak: opplæring av spillere som trenger hjelp med å holde tempo, neste steg: klokkebruk i kamper som erfaringsmessig tar lang tid, evt. forkortet kamplengde i kamper som erfaringsmessig tar lang tid.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND