logo
Hovedmeny


Elias i finalen i Nordic Open!
Av Hall Skaara, 17. April 2017 12:44
Sist endret 17. April 2017 14:24
 

Det sies at Nordic Open er vanskeligere å vinne enn verdensmesterskapet. I 2015 klarte Dagfinn Snarheim bragden. Nå kan det skje igjen for Elias Kritikos fra Bergen Backgammonklubb er i finalen. Han spiller mot dansken Henrik Bang og kampen streames direkte på nettet.


De norske spillerne har virkelig gjort seg bemerket under mesterskapet. I semifinalene var det tre norske spillere som gjenstod: Elias Kritikos, Rune Færevaag og Bjørn Inge Lorentzen. Det utrolige er at alle tre spillerne er fra Bergen. (Bjørn Inge flyttet riktignok fra byen for tre år siden.) Det fikk den danske kommentatoren Hans Kristian Mathiesen ("Kedde") til å utbryte: "Hva har de i drikkevannet i den byen?"

Det er nok snarere slik at backgammonmiljøet i Bergen har hatt et solid oppsving de siste par årene og det har gitt resultater. Riktignok har de tre spillerne prestert godt i en årrekke, men at de skulle nå så langt i det som omtales som verdens beste bg-turnering er nok ikke tilfeldig. 

Bjørn Inge måtte dessverre se seg slått av dansken Henrik Bang. Sistnevnte både spilte og trillet bra. Danmark er jo kjent som verdens beste backgammon-nasjon. For at det er massevis av svært dyktige backgammonspillere i vårt naboland, kan ikke bestrides. For Henrik er en meget dyktig spiller og han er ikke ranket høyere enn 266 i Danmark! Nå er han i finalen i Nordic Open og skal møte spilleren som er ranket som nr 8 i Norge: Elias Kritikos.

For Elias og Rune møttes i semifinalen og det ble førstnevnte som dro iland seieren etter en jevn og spennende kamp. Kudos til Rune som gjentatte ganger oppnår toppresultater i internasjonale turneringer.

Elias vant ellers kvartfinalen mot dansken Marc Brockmann Olsen. Det var en sterk prestasjon for dansken er en av Danmarks beste spillere som nylig har publisert sin andre backgammonbok. Dansken var ellers plaget med at aircondition-anlegget blåste kald luft i ansiktet på ham mens han spilte. I kampen mot Elias satt han derfor med et skjerf som dekket både munn og nese. Det syntes m.a.o. som om Elias spilte kampen mot en av bandittene fra "Den forsvunne diamanten"...

Kl. 15.00 (søndag 17. april) braker det løs! Elias mot Henrik i finalen. Kampen blir streamet live på nettet og blir kommentert av bl.a. Kedde. Gå til YouTube og søk etter "Dansk Backgammonforbund". 

Lykke til, Elias!




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND