logo


Landslaget: foerste treningsoekt
Av Hall Skåra, 24. Mai 2017 11:05
Sist endret 24. Mai 2017 11:07
 

Landslaget vil (forhåpentligvis) ligge i hardtrening frem til EM i oktober. Dere kan følge treningsopplegget her på NBgFs hjemmeside. Kanskje dere også ønsker å følge samme treningsopplegg som landslagsspillerne for å forberede spillet?


 

Kjære landslagsspillere!

Gratulerer med uttaket til landslaget! EM for lag spilles, som kjent, i Reykjavik i oktober. Jeg regner med at dere alle er klare til å ligge i hardtrening for å være best mulig forberedt når turneringen starter? 

Hans og jeg vil være deres trenere. Vi vil forsøke å sette opp et treningsopplegg for dere som forhåpentligvis vil gjøre dere til enda bedre spillere. Rollene våres vil være noe forskjellig. Hans vil ha gruppesesjoner (og ev. individuelle sesjoner) med dere på Skype. Min rolle vil være av en mer koordinerende karakter, og jeg vil bl.a. sette opp forslag til treningsopplegg på BackgammonStudio.

For å følge vårt treningsopplegg, kreves det noe forberedelse fra dere:

1. Sørg for å ha installert Skype på din pc og registrer deg som bruker

2. Registrer deg som bruker på BackgammonStudio (www.backgammonstudio.com)

Når dette er gjort, er dere klare for første treningsøkt. Vi starter hvor det er naturlig å starte: åpningsspillet. I BackgammonStudio finnes det såkalte «training tracks». Systemet generer oppgaver til dere innenfor gitte faser av spillet og dere forsøker å få fest mulig korrekte svar på rad. Finn «Opening Reply» under training tracks og jobb med denne inntil dere får minst 25 korrekte svar på rad. (Jeg ble hektet på denne oppgaven og jobbet med den i ukesvis. Jeg stoppet til slutt på 57 korrekte svar på rad. Klarer noen av dere å slå min rekord? Det er imidlertid da ennå langt opp til rekorden som innehas av «Maz» med imponerende 173 korrekte svar på rad…)

«Opening Reply» er en flott øvelse. Den viser hvor vanskelig det er å spille backgammon korrekt, for selv det å svare på åpningstrekket fra motstanderen kan vise seg å være langt vanskeligere enn man skulle tro. Her lærer man bl.a. fort at scoren spiller en stor rolle i hvordan man skal flytte.

Det kan jo også være personlige preferanser for hvordan man starter et game, men dersom man velger et annet flytt en XGs førstevalg i åpningen, må det være et bevisst valg fra din side. Man oppdager også fort at dersom man øver mye på «Opening Reply», vil dette kunne ha positive følger for andre deler av spillet.

Oppsummering første treningsøkt:

  1. Registrer deg på BackgammonStudio
  2. Jobb med Opening Reply under training tracks
  3. Forsøk ikke å gi deg før du har fått minst 25 korrekte svar på rad
  4. Tidsfrist: fredag 2. juni

Hall

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND