logo
Hovedmeny


Aarsberetning
Av Hall Skaara, 8. Juli 2017 11:56
Sist endret 13. Juli 2017 19:08
 
Her følger årsberetningen som daværende NBgF-leder, Hall Skåra, presenterte under NM.


Foil 1:

 

 

Foil 2:

 

Foil 3:

Medlemsoversikten viser en liten nedgang i antall medlemmer i forhold til i fjor. Dette skyldes i all hovedsak at oversikten er gjort i juni måned og ikke i desember som i fjor. Antall medlemmer synes m.a.o. å bli tilsvarende fjorårets tall. Det er spesielt hyggelig å se at klubben i Trondheim nå synes å være godt etablert og at medlemstallene her øker. Tromsø-tallene viser også tilsvarende trend.

Foil 4:

Mestermøtet ble, som vanlig, arrangert av OBgK i Oslo i regi av NBgF. Vinner ble Karl Frogner. Vi gratulerer!

Foil 5:

Norske spillere gjorde en fantastisk innsats under Nordic Open! Norge hadde tre av fire spillere i semifinalene! Dessverre ble det finaletap for Elias Kritikos. Han kom dermed på andreplass i denne prestisjefulle turneringen. På delt tredjeplass havnet Bjørn Inge Lorentzen og Rune Færvåg.

Foil 6:

 

Seks spillere fra landslaget ble tatt ut på bakgrunn av deres innsats under fjorårets mesterturneringer iht tidligere sentralstyrevedtak. Klubbene ble delt inn i to soner, og de tre personene som oppnådde flest mesterpoeng i hver sone ble tatt ut til landslaget. I tillegg tok sentralstyret ut en sjuende person. Det ble Elias Kritikos. Hovedårsaken var hans sterke prestasjon under Nordic Open. 

Vi har lært fra danskene, og har ansatt trenere til laget. Hans vil kjøre noen seanser med bakspill på Skype, mens Hall vil sette opp et treningsopplegg på BackgammonStudio. (Hall legger ut informasjon på nettet foran hver treningsøkt slik at samtlige kan følge treningene og også selv forsøke seg.) Sentralstyret vedtok å gi Hans en symbolsk økonomisk påskjønnelse for jobben.

Foil 7:

Sentralstyret vedtok å innføre de europeiske turneringsreglene også i Norge. Hall har jobbet med å oversette reglene og oversettelsen ble fullført 17. mai (!) Han fikk imidlertid problemer med å legge turneringsreglene ut på nettet, og overlater dette til neste sentralstyre. 

Reglene er stort sett som dagens regler. Det er imidlertid noen få endringer som f.eks. at man får nye 12 sekunder på klokka om man må kaste terningene på nytt grunnet at f.eks. en av dem lander på en brikke. "Legal moves" blir også indirekte omtalt ved at "illegal moves" er nøye beskrevet. 

Foil 8:

NBgFs gamle logen er klar for utskiftning. Sentralstyret v/ Geir har hentet inn forslag til ny logo. Her er seks av forslagene som ble utarbeidet. Det gamle sentralstyret foretok ikke en endelig avgjørelse før generalforsamlingen fant sted, så dette er m.a.o. en sak for det nye sentralstyret. 

Det ble fra salen påpekt at "NBgF" normalt skrives med g-en som liten bokstav og at man burde tenke på dette når en endelig avgjørelse om logo-utforming skal fattes. Det ble dessuten påpekt at logoen kun inneholdt røde og hvite farger og dermed kunne oppfattes som "dansk". Man oppfordret til også å inkludere blå farger i logoen.

Foil 9:

Det gamle sentralstyret har kommet med forslag om såkalt divisjonsspill. Forslaget innebærer at man oppretter divisjoner med 4-6 spillere basert på deres NBgF-rating. Deretter spilles ratede kamper på BackgammonStudio. Førsteplass gir opprykk til en divisjon høyere, men sisteplass fører til nedrykk. Man kan kanskje gi symbol til beste spiller fra øverste divisjon?

Terje Pedersen (mannen bak BackgammonStudio) har foreslått å avvente spilling til barnesykdommene på BackgammonStudio er løst. Nå synes det som om spilltjenesten er klar for divisjonsspill siden flere tusen kamper er spilt og det ikke synes å være mange problemer med tjenesten lenger. Det gamle sentralstyret foreslo derfor at det nye sentralstyret kunne starte opp med divisjonspill til høsten. 

Foil 10:

Webansvarlig, Geir Skoglund, har jobbet med stadig å forbedre NBgFs server. Mye av arbeidet har ikke vært merkbart for sluttbrukeren, med bl.a. oppgraderinger har funnet sted for å gjøre vår server enda mer stabil.

Foil 11:

Økonomien i forbundet så sies å være god. Dessuten var man pr 31.12.2016 ajour mht alle klubbene slik at ingen klubber skylder NBgF penger eller omvendt.

Foil 12:

OBgK-medlem Terje Pedersen har laget noen backgammonsider som nok er blant de beste backgammonsidene tilgjenglig på nettet. Forhenværende NBgF-leder, Hall Skåra, gav Terje stor honnør for jobben han har gjort og oppfordret alle NBgF-medlemmene å besøke sidene. Her finner man noe for alle uansett hvilket nivå man måtte befinne seg på. Nytt er også at man kan spille kamper på serveren. Grensesnittet er glimrende og man kan f.eks. velge å få umiddelbar tilbakemelding på trekkene man foretar noe som er veldig lærerikt. 

Etterfølgende to foiler er lagt til i etterkant av generalforsamlingen etter ønske fra NBgFs nye leder:

Foil 13:

Chris Hedberg (OBgK) ble norgesmester i 2016. Mesterskapet ble arrangert i Bergen i september og i finalen slo han Dagfinn Snarheim som jaktet på sin fjerde norgesmesterskaptittel. Vi gratulerer!

Her er landslaget som representerte Norge under EM i Helsingør i 2016. Stående bak fra venstre: Tore Eklund Fredriksen, Hall Skåra, Thorleif Reisvold, Dagfinn Snarheim. Knestående foran fra venstre: Karl Frogner, Rune Færevåg.  I siste kamp mot Ungarn ville en seier gi semifinaleplass, men det endte dessverre med tap. (Thorleif gjorde imidlertid en solid innsats under individuell EM og nådde kvartfinalen.)




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND