logo


Landslaget: fjerde treningsoekt
Av Hall Skåra, 17. Juli 2017 10:17
Sist endret 17. Juli 2017 18:57
 
De tre første treningsøktene har blitt viet åpningsspillet. I tredje treningsøkt viste landslagsspillerne styrke og to av spillerne topper nå lista: Elias og Dagfinn. Øverst troner Elias med 25 korrekt svar ("Safe Opening!") Imponerende. Vi fortsetter treningen med ny oppgave.


Det var, som sagt, veldig god innsats fra landslagsspillerne i tredje treningsøkt. Elias klarte imponerende 25 korrekte svar på rad. Dagfinn fulgte like bak med 23, Kim 17, Beate 16 og Rune 14 . Det er ellers verdt å nevne at Torkel Haugødegård slengte seg på treningsøkta og klarte hele 16 korrekte svar. Jeg oppfordrer også andre til å gjøre som Torkel. Er man seriøs på å bli en bedre spiller, må det trenes...

Vi forlater nå åpningsfasen av spillet og beveger oss til et annet område som ofte volder besvær: kubehåndteringen. Terje har laget en oppgave som virkelig simulerer situasjonen i et reelt spill: "Cubed!" Her skal man ikke gjette om det skal kubes eller ikke. For kuben blir gitt og da er spørsmålet det samme som når man sitter ved bordet: Kan man ta kuben eller ikke?

Jeg har selv jobbet en del med denne oppgaven. Grunnen er at jeg til tider kan gjøre store kubefeil. Dersom jeg spiller kamper med dårlig PR, skyldes dette normalt blunder kubeavgjørelser. Da kan det være greit å ha Terjes "traning track" å ty til. Jeg har 14 korrekte svar. Dette er det samme som "bg giant" Matt Cohn Geier. Treningsmålet denne gang er å slå oss - dvs få mer enn 14 korrekte svar på rad. Over oss troner Tore og Hans på lista med hhv 16 og 18 korrekte kubeavgjørelser på rad. Klarer noen å overgå dem og kapre førsteplassen også denne gang, mon tro?

"Cubed!" er training track nr 64. (Nummeret kan variere noe ettersom Terje legger til flere training tracks til lista.) Tidsfristen denne gang er 30. juli.
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND