Hovedmeny

Toensberg spiller "flyr" mot Mestermoetet 2017
Av Karl Frogner, 20. Juli 2017 18:10
Sist endret 21. Juli 2017 01:57

I juli måned ble det arrangert 3 mesterturneringer, Tønsberg spilleren Håkon Møstad imponerte og kom til finalen i alle 3 turneringene!

Tønsberg søndag 2 juli

14 spillere stilte opp og formatet var dobbel eliminasjon, 9 og 7 poeng.

I finalen møtte Håkon, en av Norges mest meriterte spillere, Hans Liby.

Dessverre for Håkon ble Hans en for vanskelig motstander, men finaleplassen viste at Håkon hadde noe på gang!

Tønsberg lørdag 1 juli

18 spillere stilte opp og formatet var 7 poeng trippel eliminasjon.

Turneringen tok så lang tid at finalen ble utsatt til dagen etter, i finalen skulle det bli et oppgjør mellom 2 Tønsberg spillere, Beate Siglen og Håkon Møstad.

Siden Håkon hang med hele veien i søndags turneringen, ble denne finalen spilt etter at søndags turneringen var ferdig.

Håkon møtte som nevnt en av backgammon Norges aller beste klubb turnerings spillere, Beate Siglen,som pr dags dato hart nest flest klubb seiere i backgammon Norge, 145, bare Dagfinn Snarheim har flere, 147.

Men i finalen levnet  ikke Håkon noen tvil om hvor seieren ville ende, han utspilte sin motstander og vant matchen iløpet av 2 partier, fult fortjent, og seieren var ingen tilfeldighet, Håkon viste også i mesterturnering i Tønsberg 23 mars mot samme motstander i finalen, at  han har en egen evne til å dra seieren iland mot vedkommende!

Drammen lørdag 8 juli

14 spillere stilte opp og formatet var dobbel eliminasjon, 9 og 5 poeng.

I finalen møttes Håkon og Hans Liby for andre gang.

Dessverre foor Håkon ble Hans atter engang en for vanskelig motstander.

Håkon tok mange mesterpoeng i juli!

Håkons 3 finaleplasser i juli resulterte i tilsammen 11,30 mesterpoeng, og han har nå 15.30  og er over 90% favoritt til  å ta en sluttspill plass.

Håkons prestasjoner i perspektiv

Norges beste mesterpoeng sanker, Hans Liby tapte semifinalen og 3 matcher i Tønsberg 1 julli, han vant finalen i Tønsberg 2 juli etter 1 tap, og han vant finbalen i Drammen 8 juli etter 1 tap.

Hans Liby tapte tilsammen 5 matcher, 4 av dem mot Håkon Møstad,  det sier alt om Håkons sterke prestasjoner i juli måned!

Mestermøtet 2017

Håkons sterke pretsasjoner i juli måned emder med stor sannsynelighet i en sluttspill plass januar 2018, man kan nesten si at "Håkon flyr mot Mestermøtet 2017!"

Bildet nedenfor kan illustrere at Håkon tar peiling mot Anker Hotel og setter utfor med dragen mot Mestermøtet!